Lær deg hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-applikasjoner.

Aktivere

Aktivering kobler en applikasjon til en gyldig brukerlisens. Du må aktivere applikasjonene dine for å kunne bruke dem når du har kjøpt en plan.

Aktiver ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller i Dock (macOS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

3. Hvis du blir bedt om å logge på, oppgir du Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din) og passordet, og klikker på Logg på. (Hvis du allerede er pålogget, ber ikke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet deg om å logge på).

Når du er pålogget, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle installerte applikasjoner og tjenester automatisk.

Aktiver fra Creative Cloud-applikasjonen din

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start en Creative Cloud-applikasjon som er installert på datamaskinen.

3. Gjør ett av følgende:

• Hvis du blir bedt om å logge på: Skriv inn Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din), og klikk på Logg på.
    • Hvis du ikke blir bedt om å logge på: Velg Hjelp > Logg på, og klikk deretter på Logg på nå. Oppgi Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passord, og klikk deretter på Logg på. (Hvis Hjelp-menyen viser Logg av (din Adobe ID), er du allerede pålogget.)

Når du er pålogget, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle installerte applikasjoner og tjenester automatisk.

Merk:

Hvis du allerede er pålogget på andre enheter, får du et varsel fra CC 2019-applikasjonene om å logge av. Se Grense for enhetsaktivering | CC 2019.

Deaktivere

Deaktivering frakobler applikasjonene på en bestemt datamaskin fra brukerlisensen din. Deaktivering lar deg installere og kjøre applikasjoner på en ny datamaskin. (Én enkeltlisens for Adobe-programvare lar deg installere en applikasjon på to datamaskiner. Se Hvor mange datamaskiner kan jeg installere applikasjonene mine på?)

Deaktivere ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Klikk på Creative Cloud-ikonet enten på oppgavelinjen (Windows) eller i Dock (macOS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

3. Hvis du blir bedt om å logge på, oppgir du Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din) og passordet, og klikker deretter på Logg på. (Hvis applikasjonen ikke ber om dette, er du allerede pålogget.)

4. Oppdater kontoinformasjonen i applikasjonen ved hjelp av følgende tastaturkommandoer:

Windows

Ctrl + Alt + R

macOS

Kommando + Tilvalg + R

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet starter på nytt automatisk.

Merk:

Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ikke starter på nytt, starter du det manuelt:

Windows Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud
    Mac OS Velg > Applikasjoner > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

5. Klikk Logg av i Profil-menyen.

6. Klikk Logg av i bekreftelsesdialogboksen.

Creative Cloud-applikasjonene og -tjenestene som er knyttet til din Adobe ID, blir deaktivert på den datamaskinen.

Deaktivere fra Creative Cloud-applikasjonen din

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start en Creative Cloud-applikasjon som er installert på datamaskinen.

3. Velg Hjelp > Logg av (din Adobe ID).

4. Klikk på Logg av i bekreftelsesdialogboksen.

Creative Cloud-applikasjonene og -tjenestene som er knyttet til din Adobe ID, blir deaktivert på den datamaskinen.

Deaktivere fra Adobe.com

Merk:

Dette alternativet er ikke tilgjengelig i visse regioner. Se Land betjent av Digital River.

1. Logg på Adobe-kontoen din med Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passord.

2. I Planer-delen klikker du på Administrer plan.

3. I Aktiverte enheter-delen (mot bunnen av siden) deaktiverer du enheten.