Lær deg hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-applikasjoner.

Aktivere

Aktivering kobler en applikasjon til en gyldig brukerlisens. Du må aktivere applikasjonene dine for å kunne bruke dem når du har kjøpt en plan.

Aktiver ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller i Dock (macOS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

3. Hvis du blir bedt om å logge på, oppgir du Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din) og passordet, og klikker på Logg på. (Hvis du allerede er pålogget, ber ikke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet deg om å logge på).

Når du er pålogget, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle installerte applikasjoner og tjenester automatisk.

Aktiver fra Creative Cloud-applikasjonen din

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start en Creative Cloud-applikasjon som er installert på datamaskinen.

3. Gjør ett av følgende:

• Hvis du blir bedt om å logge på: Skriv inn Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din), og klikk på Logg på.
    • Hvis du ikke blir bedt om å logge på: Velg Hjelp > Logg på, og klikk deretter på Logg på nå. Oppgi Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passord, og klikk deretter på Logg på. (Hvis Hjelp-menyen viser Logg av (din Adobe ID), er du allerede pålogget.)

Når du er pålogget, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle installerte applikasjoner og tjenester automatisk.

Deaktivere

Deaktivering frakobler applikasjonene på en bestemt datamaskin fra brukerlisensen din. Deaktivering lar deg installere og kjøre applikasjoner på en ny datamaskin. (Én enkeltlisens for Adobe-programvare lar deg installere en applikasjon på to datamaskiner. Se Hvor mange datamaskiner kan jeg installere applikasjonene mine på?)

Deaktivere ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Klikk på Creative Cloud-ikonet enten på oppgavelinjen (Windows) eller i Dock (macOS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

3. Hvis du blir bedt om å logge på, oppgir du Adobe ID-en din (vanligvis e-postadressen din) og passordet, og klikker deretter på Logg på. (Hvis applikasjonen ikke ber om dette, er du allerede pålogget.)

4. Oppdater kontoinformasjonen i applikasjonen ved hjelp av følgende tastaturkommandoer:

Windows

Ctrl + Alt + R

macOS

Kommando + Tilvalg + R

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet starter på nytt automatisk.

Merk:

Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ikke starter på nytt, starter du det manuelt:

Windows Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud
    Mac OS Velg > Applikasjoner > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

5. Klikk Logg av i Profil-menyen.

6. Klikk Logg av i bekreftelsesdialogboksen.

Creative Cloud-applikasjonene og -tjenestene som er knyttet til din Adobe ID, blir deaktivert på den datamaskinen.

Deaktivere fra Creative Cloud-applikasjonen din

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start en Creative Cloud-applikasjon som er installert på datamaskinen.

3. Velg Hjelp > Logg av (din Adobe ID).

4. Klikk på Logg av i bekreftelsesdialogboksen.

Creative Cloud-applikasjonene og -tjenestene som er knyttet til din Adobe ID, blir deaktivert på den datamaskinen.

Deaktivere fra Adobe.com

Merk:

Dette alternativet er ikke tilgjengelig i visse regioner. Se Land betjent av Digital River.

1. Logg på Adobe-kontoen din med Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passord.

2. I Planer-delen klikker du på Administrer plan.

3. I Aktiverte enheter-delen (mot bunnen av siden) deaktiverer du enheten.