Lär dig vad du ska göra när Bibliotekspanelen inte laddar eller när du upplever felet ”Något gick fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries”.

Obs!

Om du avinstallerar skrivbordsappen Creative Cloud och installerar om den som en del av en del av felsökning, kan Bibliotekspanelen i skrivbordsappen Creative Cloud sluta fungera. För att lösa problemet, se Bibliotekspanel slutade fungera.

Fel: ”Något blev fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries”

När du försöker använda Creative Cloud Libraries i skrivbordsprogram som stöds, laddas inte panelen och ger följande felmeddelandel:

Något blev fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries.

Bibliotekspanelen laddas inte
Fel: 'Något blev fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries'

Så här kringgår man problemet

Adobes tekniker jobbar med att åtgärda problemet. Under tiden bör följande kringgångar av problemet göra det möjligt för dig att använda funktionen tills en mer permanent lösning blir tillgänglig.

Starta om Creative Cloud-biblioteket

1. Stäng alla öppna Adobe-produkter som använder Bibliotek, inklusive:

• Photoshop
    • Illustrator
    • InDesign
    • Premiere Pro
    • Adobe After Effects

2. Öppna Creative Cloud-datorprogram från ikonen i aktivitetsfältet.

3. Använd följande kortkommandon:

• macOS: Command+Alt+R
    • Windows: Ctrl+Alt+R

Detta startar om Creative Cloud och alla dess stödprocessar, inklusive Creative Cloud-biblioteken.

4. Starta om Adobe produkten där du fick biblioteksfelet.

Återskapa cacheminnet för biblioteket

1. Stäng alla Creative Cloud-program.

2. Logga ut från ditt konto i Creative Cloud-datorprogram.

Gå till: Inaktivera programmet från datornAktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program.

3. Navigera till följande mapp.

• macOS: Users/library/Application Support/Adobe/
    • Windows: C:\Users\[Your User Name]\AppData\Roaming\Adobe

Obs!

4. Ta bort Creative Cloud Libraries-mappen.

5. Logga in till kontot i Creative Cloud-datorprogram och starta om Adobe-produkten där du fick meddelandet om biblioteksfelet.

Gå till Aktivera ditt programAktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program.

Se till att värdfilen är korrekt konfigurerad

1. Navigera till följande mapp:

• macOS: /etc
    • Windows: C:\Windows\System32\drivers\etc

Obs!

macOS: Denna mapp är normalt dold. I Finder välj Gå > Gå till mapp. Sen skriver du ”/etc” (utan citationstecken) och klickar på knappen .

2. Öppna värdfilen (i en enkel textredigerare som Notepad eller TextEdit).

3. Kontrollera att du inte har några Adobe-webbplatser som visas. Om det är några som listas, kan du ta bort eller lägga till ett # i början av raden för att kommentera ut dem.

Till exempel, ändra:

127.0.0.1 activate.adobe.com

till

# 127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Kontrollera att du har följande rad och att den inte kommenteras ut (inte har # i början):

127.0.0.1 localhost

5. (Tillval) Använd Creative Cloud reningsverktyg för att reparera värdfilen. För att läsa instruktioner, se Använd reningsverktyget för Creative Cloud för att lösa installationsproblem.

Konfigurera proxyn för att arbeta med bibliotek

macOS X

Om nätverket hanteras via Automatisk proxyidentifiering eller Automatisk proxykonfiguration ska du gå till Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör.

1. Öppna Systempreferenser från Apple menyn.

2. Välj Nätverk.

Konfigurera proxy på Mac för att fungera med Bibliotek – steg 2
  3. Klicka på Avancerat.

Konfigurera proxy på Mac för att arbeta med modulen bibliotek – steg 3
  4. Välj Proxy fliken.

5. Se till att alternativet Uteslut enkla värdnamn är markerat.

Konfigurera proxy på Mac för att arbeta med modulen bibliotek – steg 5

Windows 10

Om nätverket hanteras via Automatiskt identifierade inställningar eller använder konfigurationsskript för Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör.

1. I sökrutan, skriv Ändra proxyserverinställningar och öppna det motsvarande sökresultatet.

Konfigurera proxyinställningarna på Win 10 för att arbeta med bibliotek – steg 1
  2. Rulla till slutet av dialogrutan för proxyinställningen och se till att alternativet Använd inte proxyservern för lokala (intranät) adresser är markerat.

Konfigurera proxy på Win 10 för att arbeta med bibliotek – steg 2

Windows 7

Om ditt nätverket hanteras via Automatiskt identifierade inställningar eller använder automatiskt för Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör.

1. Välj Start > Alla program > Internet Explorer.

2. Klicka på verktygsikonen (kugghjulsikon i IE 9+) och välj Internet alternativ på menyn.

Konfigurera proxy på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 1
  3. Gå till fliken anslutningar och klicka på LAN-inställningar.

Konfigurera proxyn på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 3
  4. Säkerställa att alternativet Åsidosätt proxyservern för lokala adresser är markerat.

Konfigurera proxyn på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 4

Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör

Om nätverket hanteras av en nätverksadministratör som använder Automatisk proxyidentifiering eller Automatiska proxykonfigurationsalternativ på macOS eller Automatiskt identifierar inställningar eller Använd automatiskt konfigurationsskript i Windows, beskriver det här avsnittet hur du aktiverar Creative Cloud Libraries.

Be din organisations nätverksadministratör att utföra följande steg:

1. Öppna PAC/WPAD proxy konfigurationsfil.

2. Säkerställ att följande inställning finns:

FindProxyForURL(url, host)
    om (isInNet(host, "127.0.0.1", "255.255.255.255")) {
         return "DIRECT";