Om du avinstallerar skrivbordsappen Creative Cloud och installerar om den som en del av en del av felsökning, kan Bibliotekspanelen i skrivbordsappen Creative Cloud sluta fungera. För att lösa problemet, se Bibliotekspanel slutade fungera.

Problem

När du försöker använda Creative Cloud Libraries i datorprogram som stöds, läses inte panelen in och ger följande fel:

Något blev fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries

”Något blev fel vid initieringen av Creative Cloud Libraries” fel

Kringgå problemet

Adobes tekniker jobbar med att åtgärda problemet. Under tiden bör följande kringgångar av problemet göra det möjligt för dig att använda funktionen tills en mer permanent lösning blir tillgänglig.

Starta om CCLibrary processen

1. Stäng alla öppna Adobe-produkter som använder bibliotek, inklusive:

• Photoshop CC
    • Illustrator CC
    • InDesign CC
    • Premiere Pro CC
    • Adobe After Effects CC
  2. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet via ikonen i aktivitetsfältet.

3. Använd kortkommandot Command+Option+R (Mac OS) eller Ctrl+Alt+R (Win). Detta startar om Creative Cloud och alla dess stödprocessar, inklusive CCLibraries.

4. Starta om Adobe produkten där du fick biblioteksfelet.

Återskapa cacheminnet för biblioteket

1. Stäng alla Creative Cloud-program.

2. Logga ut ur ditt konto i Creative Cloud-datorprogrammet.

Gå till: Inaktivera programmet från datornAktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program

3. Navigera till följande mapp.

• Mac: C:\Users\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe
    • Win: C:\Users\[ditt användarnamn]\AppData\Adobe

Obs! Biblioteksmappen döljs på Mac OS. Gå till Kan inte se biblioteksfiler på Mac OS X 10.7 och senare för att visa den

Obs!programdata-mappen är dold på Windows OS. Gå till Visa dolda filer och mappar i Windows 10 och tidigare för att visa den igen

4. Ta bort Creative Cloud Libraries-mappen.

5. Logga in till kontot i Creative Cloud-datorprogrammet och starta om Adobe-produkten där du fick meddelandet om biblioteksfelet.

Gå till Aktivera ditt programAktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program

Se till att värdfilen är korrekt konfigurerad

1. Navigera till följande mapp:

• Mac OS: /etc
      Obs! Den här mappen är normalt dold. I Finder väljer du Gå > Gå till mapp, skriver in ”/etc” (utan citattecken) och klickar på Gå-knappen.
    • Windows: C:\Windows\System32\drivers\etc
  2. Öppna värdfilen (i en enkel textredigerare som Notepad eller TextEdit).

3. Kontrollera att du inte har några Adobe-webbplatser som visas. Om det är några som listas, kan du ta bort eller lägga till ett # i början av raden för att kommentera ut dem.

Till exempel, ändra:

127.0.0.1 activate.adobe.com

till

# 127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Kontrollera att du har följande rad och att den inte kommenteras ut (inte har # i början):

127.0.0.1 localhost

5. (Tillval) Använd Creative Cloud Cleaner Tool för att reparera värdfilen. Se instruktioner här: Använd Creative Cloud Cleaner Tool för att lösa installationsproblem

Konfigurera proxyn för att arbeta med bibliotek

Mac OS X

Om nätverket hanteras via Automatisk proxyidentifiering eller Automatisk proxykonfiguration ska du gå till Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör.

1. Öppna Systempreferenser från Apple menyn.

2. Välj Nätverk.

Konfigurera proxy på Mac för att arbeta med modulen bibliotek – steg 2
  3. Klicka på Avancerat.

Konfigurera proxy på Mac för att arbeta med modulen bibliotek – steg 3
  4. Välj Proxy fliken.

5. Se till att alternativet Uteslut enkla värdnamn är markerat.

Konfigurera proxy på Mac för att arbeta med modulen bibliotek – steg 5

Windows 10

Om nätverket hanteras via Automatiskt identifierade inställningar eller använder konfigurationsskript för Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör

1. I sökrutan, skrivÄndra proxyserverinställningar och öppna det motsvarande sökresultatet.

Konfigurera proxyinställningarna på Win 10 för att arbeta med bibliotek – steg 1
  2. Rulla till slutet av dialogrutan för proxyinställningen och se till att alternativetAnvänd inte proxyservern för lokala (intranät) adresser är markerat.

Konfigurera proxy på Win 10 för att arbeta med bibliotek – steg 2

Windows 7

Om ditt nätverket hanteras via Automatiskt identifierade inställningar eller använder automatiskt för Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör.

1. Välj Start > Alla program > Internet Explorer.

2. Klicka på verktygsikonen (kugghjulsikon i IE 9+) och väljInternet alternativ på menyn.

Konfigurera proxy på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 1
  3. Gå till anslutningsfliken och klicka på LAN-inställningar.

Konfigurera proxyn på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 3
  4. Se till att tillvaletÅsidosätta proxyservern för lokala adresser är markerad.

Konfigurera proxyn på Win 7 för att arbeta med bibliotek – steg 4

Konfiguration av proxy av en nätverksadministratör

Om nätverket hanteras av en nätverksadministratör som använder Automatisk proxyidentifiering eller Automatisk proxykonfigurationsalternativen på Mac OS ellerAutomatiskt identifierar inställningar- eller använder automatiskt konfigurationsskript i Windows, beskriver det här avsnittet hur du aktiverar Creative Cloud Libraries.

Be din organisations nätverksadministratör att göra följande:

1. Öppna PAC/WPAD proxy konfigurationsfil.
  2. Se till att följande inställningar finns:
    FindProxyForURL(url, host)
    om (isInNet(host, "127.0.0.1", "255.255.255.255")) {
         return "DIRECT";