Problem: Bibliotekspanelen slutade fungera efter ominstallation av skrivbordsprogrammet Creative Cloud

Om du avinstallerar skrivbordsprogrammet Creative Cloud och installerar om det som en del av en felsökning kan Bibliotekspanelen i ett Creative Cloud-skrivbordsprogram sluta fungera. En tom panel visas, som nedan.

En tom Bibliotekspanel

Lösningar

Prova följande lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Installera det senaste Creative Cloud Libraries manuellt

Hämta det senaste installationsprogrammet för Creative Cloud Libraries från länken nedan och dubbelklicka på filen för att börja installationen.

• Installationsprogram för Creative Cloud Bibliotek: Windows  |  Mac
Om problemet inte är löst ännu följer du stegen i Lösning 2 nedan.

Lösning 2: Använd rensningsverktyget Creative Cloud och installera sedan det senaste Biblioteket manuellt

1. Avsluta alla pågående Creative Cloud Bibliotek-processer genom att använda Aktivitetshanteraren i Windows eller Aktivitetsmonitor i macOS.

Observera att namnet på processen är "CCLibrary (32/64 bit)".

2. Avsluta alla pågående Adobe-program.

3. Använd rensningsverktyget för Creative Cloud för att rensa Creative Cloud Bibliotek.

Steg för Windows:

1. Klicka på följande länk för att hämta rensnings Adobe Creative Cloud Cleaner Tool för Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
      Om du ser en fil att hämta eller sparakommandotolk, klicka på Spara fil för att hämta den på din dator.
    2. Högerklicka på den hämtade filen AdobeCreativecloudCleanerTool.exe och välj sedan Kör som Administratör.
      Observera: Om Kör som administratör inte finns tillgängligt när du högerklickar, dubbelklickar du på AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe för att köra EXE-filen.
    3. Följ anvisningarna på skärmen i den här ordningen:
      • Välj språk: Tryck på E för engelska eller J för japanska och sedan på Retur.
      • Läs Adobes slutanvändaravtal: Tryck på Y för att godkänna eller N för att avböja (skriptet slutar köras om du avböjer). Tryck på Retur.
      • Markera programmet du vill ta bort: Tryck på numret som motsvarar Allt och tryck sedan Retur.
      • Tryck på numret som motsvarar CC Library (32/64 bitar) och tryck sedan på Retur.
      • Bekräfta att du vill ta bort produkten: Tryck på Y och sedan på Retur.
    4. När du ser meddelandet “Adobe Creative Cloud Cleaner Tool slutförde korrekt,” tryck på Retur.

Steg för macOS:

1. Klicka på följande länk för att hämta rensnings Adobe Creative Cloud Cleaner Tool för macOS: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.
      Om du ser en fil att hämta eller sparakommandotolk, klicka på Spara fil för att hämta den på din dator.
    2. För att köra verktyget, dubbelklicka på den hämtade AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg-filen.
    3. Dubbelklicka på Adobe Creative Cloud Cleaner Tool och följ anvisningarna som visas på skärmen i följande ordning:
      • Välj språk: Tryck på E för engelska eller J för japanska och sedan på Återgå.
      • Läs Adobes slutanvändaravtal: Tryck på Y för att godkänna eller N för att avböja (skriptet slutar köras om du avböjer). Tryck på Återgå.
      • Markera den version av programmet om du vill ta bort i menyn i det övre högra hörnet av skriptfönstret. Tryck på Återgå.
      • Välj från tabellen det program som du vill rensa - CC Library, och klicka sedan på Rensa.
    4. När du ser meddelandet “Adobe Creative Cloud Cleaner Tool slutförde korrekt,” klickar du på Avsluta.
  4. Hämta det senaste installationsprogrammet för Creative Cloud Libraries från länken nedan och dubbelklicka på filen för att börja installationen.

• Installationsprogram för Creative Cloud Libraries: Windows  |  Mac

Obs!

På macOS kan du få ett fel när du försöker köra installationspaketet. Följ stegen i följande dokument för att köra installationsprogrammet: https://helpx.adobe.com/se/creative-cloud/kb/install-creative-cloud-mac-os-sierra.html