Fra og med Creative Cloud 2015 kan Extension Manager ikke længere bruges til at installere tilføjelser og udvidelser til Adobe-programmer. Tilføjelser installeres nu via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du vil installere udvidelser fra tredjeparter, kan du bruge kommandolinjeværktøjet Extension Manager (ExMan).

Installation af tilføjelser

1. Download og installer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

2. Åbn Creative Cloud-programmet på computeren, klik på ikonet med de tre prikker øverst til højre, og vælg Indstillinger.

• Kontrollér, at programmets version er nyere end 2.1.2.114.
    • Klik på Creative Cloud, og vælg Filer. Sørg for, at Filsynkronisering er aktiveret.
  3. Installer de Adobe-programmer, som tilføjelserne hører til, hvis de ikke allerede er installeret. Hvis du f.eks. installerer udvidelserne Serverfunktioner og Databaser til Dreamweaver, skal du sikre, at Dreamweaver også er installeret.

4. Når tilføjelserne installeres automatisk, vises der meddelelser. Hvis meddelelserne ikke vises, skal du gå til Mine tilføjelser for at installere tilføjelsen. Hvis tilføjelsen er blevet installeret, men du ikke kan se den i programmet, skal du afinstallere og så geninstallere tilføjelsen:

• Gå til Mine tilføjelser, find navnet for tilføjelsen, og klik på Fjern
    • Geninstaller tilføjelserne, som beskrevet i trin 1 og 2 ovenfor.
  5. Hvis du vil kontrollere, om en tilføjelse er blevet installeret, kan du åbne websiden for den pågældende tilføjelse og læse afsnittet om, hvor du kan finde den.

Hvis du har problemer med at installere tilføjelser, skal du downloade ZXP-filen via linket "Download ved hjælp af Extension Manager" i afsnittet om, hvor du kan finde tilføjelsen. Herefter skal du følge trinnene i Installation af udvidelser fra tredjeparter.

Adobe-panelet med tilføjelser

Installation af udvidelser fra tredjeparter

Du kan installere udvidelser vha. Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet eller kommandolinjeværktøjet ExMan. Vælg dit operativsystem nedenfor, og følg trinnene til installation af udvidelser. Der er flere oplysninger under Arbejde fra kommandolinjen

Vælg operativsystem

Windows

Installer udvidelser fra tredjeparter i form af ZXP-filer vha. kommandolinjeværktøjet Exman. Hvis du ikke har ZXP-filen, kan du henvende dig til leverandøren af udvidelsen.

Inden du går i gang, skal du sikre, at din version af programmet understøtter udvidelsen.

1. Download zip-filen med kommandolinjeværktøjet ExMan.

2. Pak filerne ud på computeren. I eksemplet nedenfor pakkes filerne ud i C:\Exmancmd_Win.

Filplacering
  3. Download ZXP-filen, og kopiér den til den samme placering. I dette eksempel kopieres filen ServerBehaviorDatabase_1_0_0.zxp til denne placering.

Filplacering
  4. Højreklik på kommandolinjeværktøjet, og vælg Kør som administrator.

Bemærk:

Luk det program, som udvidelsen hører til, før du fortsætter med installationen.

Vælg Kør som administrator
  5. Skift på kommandolinjen til den mappe, der indeholder de udpakkede filer. I vores eksempel er placeringen C:\Exmancmd_Win. Du går til denne placering vha. kommandoen cd C:\Exmancmd_Win.

Bemærk:

Der skelnes mellem store og små bogstaver i kommandoer. Når du bruger kommandolinjeværktøjet, skal du sørge for at bruge store og små bogstaver korrekt i den tekst, du indtaster.

Kommandoprompt-vinduet
  6. Du installerer udvidelsen vha. kommandoen ExManCmd.exe /install .zxp.

Kommandoprompt-vinduet

Der findes oplysninger om fejlfinding under installationen i Fejlkodereference

7. Du kan kontrollere, om udvidelsen installeres, vha. kommandoen ExManCmd.exe /list all.

8. Åbn det program, som udvidelsen hører til, og følg anvisningerne i brugervejledningen for at finde udvidelsen. Sørg for, at du åbner den rigtige version af programmet.

Mac OS

På Mac-operativsystemer skal du bruge programmet Terminal til at installere udvidelser. Husk, at der skelnes mellem store og små bogstaver i kommandoer.

1. Download ZXP-filen, og anbring en kopi af den på skrivebordet.

2. Download zip-filen med kommandolinjeværktøjet ExMan.

3. Pak indholdet af den overførte ZIP-fil ud, og kopiér det til skrivebordet.

Den overførte zip-fil
  4. Åbn Finder, vælg Programmer > Hjælpeprogrammer, og dobbeltklik på Terminal.

5. Indtast cd ~/Desktop for at skifte til skrivebordet.

Dialogboksen i Terminal
  6. Kør kommandoen ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp for at installere udvidelsen.

Dialogboksen i Terminal

Der findes oplysninger om fejlfinding under installationen i Fejlkodereference

Hvis der opstår problemer med tilladelserne, kan du køre kommandoen med øgede systemrettigheder. Skriv sudo før kommandoen. I dette tilfælde skal du f.eks. skrive sudo ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp.

Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det, og tryk på Enter. Du kan muligvis ikke se, at markøren flytter sig, eller at teksten indtastes, mens du skriver.

7. Kør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all for at kontrollere, at udvidelsen til produktet er blevet installeret.

8. Åbn det program, som udvidelsen hører til, og følg anvisningerne i brugervejledningen for at finde udvidelsen. Sørg for, at du åbner den rigtige version af programmet.