Find ud af, hvordan du installerer og administrerer nye plug-ins eller udvidelser ved hjælp af fanen Marketplace i din Creative Cloud-computerapp. Og lær desuden, hvordan du installerer ZXP-filer til udvidelser ved hjælp af UPIA-værktøjet (Unified Plugin Installer Agent) og ExMan-kommandolinjeværktøjet.

Installation af plug-ins eller udvidelser ved hjælp af Creative Cloud-computerappen

Du kan installere plug-ins eller udvidelser (også kaldet tilføjelsesprogrammer) til Creative Cloud-apps fra Creative Cloud-computerappen. Udvidelser kan ikke længere installeres vha. Adobe Extension Manager.

Inden du installerer et plug-in eller en udvidelse, skal du have installeret den Creative Cloud-app, hvor det skal tilføjes. Hvis du for eksempel installerer en udvidelse til Photoshop, skal du først installere Photoshop.

1. Download Creative Cloud-computerappen.

2. Gå til fanen Marketplace, og vælg derefter Alle plug-ins.

Vælg Alle plug-ins

Kan du ikke se fanen Marketplace? I øjeblikket findes fanen Marketplace ikke i Creative Cloud-computerappen, der er installeret på Windows-computere med ARM-processorer.

3. Når du finder et plug-in, du gerne vil installere, skal du vælge Hent eller Få mere at vide

Vælg Hent for at starte installationen
    Vælg Få mere at vide for at begynde at installere din udvidelse

Bemærk:

Nogle plug-ins kræver, at du køber dem. Vælg Købe for disse plug-ins, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at installere dem.

4. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.

5. Hvis du ikke kan finde et plug-in, som du har installeret, kan du gå til Min Exchange, vælge udvidelsen og gå til sektionen Hvor kan jeg finde den.

Sådan finder du frem til den installerede udvidelse i din app

Installation af udvidelser vha. kommandolinjeværktøjet

Du kan installere ZXP-filer til de ønskede udvidelser ved hjælp af UPIA-værktøjet (Unified Plugin Installer Agent) og ExMan-kommandolinjeværktøjet. Hvis du ikke har ZXP-filen til den udvidelse, du forsøger at installere, kan du gå til Min Exchange, finde udvidelsen og vælge Hjælp til installation.

Vælg hjælp til installation

Instruktionerne til download for udvidelsen åbnes. Du kan downloade udvidelsen ved hjælp af downloadknappen i trin 3. Hvis du stadig ikke kan finde ZXP-filen, kan du kontakte leverandøren af udvidelsen. Leverandørens kontaktoplysninger finder du på partnerprofilsiden på webstedet for Adobe Exchange.

Sådan installerer du udvidelser ved hjælp af UPIA-værktøjet

UPIA-kommandolinjeværktøjet bliver automatisk installeret sammen med Creative Cloud-computerappen version 5.5 og nyere. Find ud af, hvordan du installerer udvidelser ved hjælp af UPIA-kommandolinjeværktøjet.

Sådan installerer du udvidelser ved hjælp af ExMan-kommandolinjeværktøjet

Inden du går i gang, skal du sikre, at din version af appen understøtter udvidelsen. Vælg dit operativsystem nedenfor, og følg trinnene til installation af udvidelser. Der er flere oplysninger under Brug af kommandolinjen.

Vælg operativsystem

1. Download zip-filen med ExMan-kommandolinjeværktøjet.

2. Pak filerne ud på computeren. I eksemplet nedenfor pakkes filerne ud i C:\Exmancmd_Win.

Pak ExManCmd-filerne ud af den ZIP-fil, du har downloadet
  3. Download ZXP-filen til udvidelsen, og kopiér den til den samme placering.

4. Skriv cmd i søgefeltet i Windows. Højreklik på Kommandoprompt , og vælg Kør som administrator.

Bemærk:

Luk den app, som udvidelsen hører til, før du fortsætter med installationen.

Åbn kommandoprompten
  5. Skift på kommandolinjen til den mappe, der indeholder de udpakkede filer. I vores eksempel er placeringen C:\Exmancmd_Win. Du går til denne placering ved hjælp af kommandoen cd C:\Exmancmd_Win

Bemærk:

Der skelnes mellem store og små bogstaver i kommandoer. Når du skriver kommandoerne, skal du sørge for at bruge den rigtige kombination af store og små bogstaver.

Find frem til mappen med de filer, du har pakket ud.
  6. Kør kommandoen ExManCmd.exe /install <navn_på_udvidelsen.zxp>
    for at installere udvidelsen.

Installationskommandoen i Windows
  7. Kør kommandoen ExManCmd.exe /list all for at kontrollere, hvilke udvidelser der er installeret.

8. Oplysninger om, hvordan du finder frem til den installerede udvidelse til Adobe-appen, findes i dokumentationen til udvidelsen.

1. Download ZXP-filen til den udvidelse, du vil installere. Kopiér filen til skrivebordet.

2. Download DMG-filen med ExMan-kommandolinjeværktøjet.

3. Dobbeltklik på den DMG, du har downloadet, og kopiér mappen Contents i DMG-filen til skrivebordet.

Dobbeltklik på DMG-filen, og kopiér mappen Contents til skrivebordet
  4. Åbn Finder, og find frem til Programmer -> Hjælpeprogrammer -Terminal. Dobbeltklik på Terminal.

5. Skriv kommandoen  xattr -dr com.apple.quarantine, og træk filen ExManBridgeTalkCmd fra Skrivebord -> Contents -> MacOS over på terminalen, og tryk på Return.

Du kan også bruge kommandoen  xattr -dr com.apple.quarantine Skrivebord/Contents/MacOS/ExManBridgeTalkCmd og trykke på Return.

Bemærk:

Der skelnes mellem store og små bogstaver i kommandoer. Når du skriver kommandoerne, skal du sørge for at bruge den rigtige kombination af store og små bogstaver.

6. Find frem til Skrivebord -> Contents -> MacOS, og dobbeltklik på ExManCmd.

Får du en advarsel om, at ExManCmd ikke kan åbnes?

Åbn Systemindstillinger -> Sikkerhed & anonymitet, og klik på Åbn alligevel. Nu kan du dobbeltklikke på ExManCmd.

Advarsel om, at ExManCmd ikke kan åbnes
    Tillad ExManCmd i Sikkerhed og anonymitet
  7. Vend tilbage til Programmer -Hjælpeprogrammer -Terminal, og dobbeltklik på Terminal

Indtast cd ~/Desktop for at skifte til skrivebordet.

Kommando til at åbne skrivebordet
  8. Kør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <filnavn_på_udvidelse.zxp> for at installere udvidelsen.

Installationskommandoen i macOS

Hvis der opstår problemer med tilladelserne, kan du køre kommandoen med øgede systemrettigheder:

1. Tilføj præfikset sudo til kommandoen. I dette tilfælde skal du f.eks. skrive sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <filnavn_på_udvidelse.zxp>
    2. Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det, og tryk på Return. Du kan muligvis ikke se, at markøren flytter sig, eller at teksten indtastes, mens du skriver.
  9. Kør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all for at kontrollere, at udvidelsen er blevet installeret.

10. Oplysninger om, hvordan du finder frem til den installerede udvidelse til Adobe-appen, findes i dokumentationen til udvidelsen.

1. Download ZXP-filen til den udvidelse, du vil installere. Kopiér filen til skrivebordet.

2. Download DMG-filen med ExMan-kommandolinjeværktøjet.

3. Dobbeltklik på den DMG, du har downloadet, og kopiér mappen Contents i DMG-filen til skrivebordet.

Dobbeltklik på DMG-filen, og kopiér mappen Contents til skrivebordet
  4. Åbn Finder, og find frem til Programmer -> Hjælpeprogrammer -Terminal. Dobbeltklik på Terminal.

5. Indtast cd ~/Desktop for at skifte til skrivebordet.

Kommando til at åbne skrivebordet

Bemærk:

Der skelnes mellem store og små bogstaver i kommandoer. Når du skriver kommandoerne, skal du sørge for at bruge den rigtige kombination af store og små bogstaver.

6. Kør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <filnavn_på_udvidelse.zxp> for at installere udvidelsen.

Installationskommandoen i macOS

Hvis der opstår problemer med tilladelserne, kan du køre kommandoen med øgede systemrettigheder:

1. Tilføj præfikset sudo til kommandoen. I dette tilfælde skal du f.eks. skrive sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <filnavn_på_udvidelse.zxp>
    2. Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det, og tryk på Return. Du kan muligvis ikke se, at markøren flytter sig, eller at teksten indtastes, mens du skriver.
  7. Kør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all for at kontrollere, at udvidelsen er blevet installeret.

8. Oplysninger om, hvordan du finder frem til den installerede udvidelse til Adobe-appen, findes i dokumentationen til udvidelsen.

Ofte stillede spørgsmål

Find løsninger på nogle almindelige fejl, som kan opstå, når du installerer plug-ins eller udvidelser.

1. Åbn Creative Cloud-computerappen.

2. Gå til Marketplace > Administrer plug-ins.

Administrer plug-ins med Creative Cloud-computerappen

Kan du ikke se fanen Marketplace? I øjeblikket findes fanen Marketplace ikke i Creative Cloud-computerappen, der er installeret på Windows-computere med ARM-processorer.

3. Vælg ikonet Flere handlinger  til dit plug-in eller din udvidelse, og vælg derefter Afinstaller.

Sådan afinstalleres plug-ins i Creative Cloud-computerappen

Hvis du prøver at installere dit plug-in eller din udvidelse på en Windows-computer med en ARM-processor, vil du ikke kunne se fanen Marketplace i Creative Cloud-computerappen.

Vi arbejder på at sikre support til plug-ins for Windows-computere, der bruger ARM-processorer. I mellemtiden anbefaler vi, at du installerer og kører dine plug-ins på Windows-computere, der bruger Intel-processorer.

Nogle plug-ins eller udvidelser er installeret som paneler i Creative Cloud-apps, mens nogle andre er installeret i form af zip-filer. For at vide, hvor du kan finde dit installerede plug-in eller din udvidelse, skal du gå til Adobe Exchange-webstedet og vælge dit plug-in eller udvidelse. Rul ned til bunden af websiden, og gå til afsnittet Hvor finder du det. Dette afsnit indeholder placeringsoplysningerne for plug-in'et eller udvidelsen, efter at det er blevet installeret.

Sådan finder du fanen &quot;Hvor kan jeg finde den&quot;