Ratkaise joitakin Creative Cloudin tai Creative Suiten asennusongelmia suorittamalla Adobe CC Cleaner Tool -työkalu.

Huomautus:

Haluamme auttaa sinua varmistamaan, että saat uusimmat ja parhaat työkalut, ja siksi Creative Cloud on nyt ainoa vaihtoehto Adobe Creative -ohjelmiston hankkimiseen. Lisätietoja on Adobe Creative Cloud -sivulla.

Aloitus

Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun avulla voit poistaa Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellusten asennustietueita, jotka ovat ehkä vioittuneet tai aiheuttavat ongelmia uuden asennuksen kanssa. Siitä voi erityisesti olla hyötyä, jos olet asentanut järjestelmääsi ennakko-ohjelmistoa ja haluat poistaa sen nyt.

Jos Creative Cloud -sovellusten, Creative Suite (CS3–CS6) -sovellusten, Photoshop Elementsin tai Adobe Premiere Elementsin asennuksessa on ongelmia, Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool -työkalu auttaa ratkaisemaan ne. Samoin, jos et pysty muodostamaan yhteyttä Adobe-palvelimiin, Cleaner Tool auttaa poistamalla merkinnät tietokoneesi isäntätiedostoista, jotka estävät pääsyn Adobe-ohjelmistoihin ja -palvelimiin.

Suorita CC Cleaner Tool

Valitse käyttöjärjestelmä

Suorita Windows-käyttöjärjestelmän CC Cleaner Tool

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellusten asennus tekemällä jokin seuraavista toimista:

• Windows 10, 8, 7 tai Vista: Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Ohjelmat > Ohjelmat ja toiminnot.
    • Windows XP: Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Lisää tai poista sovellus -vaihtoehtoa.
  3. Valitse poistettava sovellus ja valitse Poista tai Poista ohjelmiston asennus.

Poista sovelluksen asennus
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita asennuksen poistaminen loppuun.

5. Käynnistä tietokone uudelleen.

6. Napauta seuraavaa linkkiä ladataksesi Windows-käyttöjärjestelmään tarkoitetun Adobe Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe

Jos saat kehotteen ladata tai tallentaa tiedosto, lataa se tietokoneellesi valitsemalla Tallenna tiedosto.

7. Napsauta ladattua AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Suorita järjestelmänvalvojana.

Jos ladattua tiedostoa ei löydy, katso Ladatun Adobe-sovelluksen tai -tiedoston paikantaminen.

Adobe CC Cleaner Tool

Huomautus:

Jos Suorita järjestelmänvalvojana -komento ei aktivoidu napsautettaessa hiiren kakkospainikkeella, suorita AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe-tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

8. Noudata näyttöön tulevia ohjeita tässä järjestyksessä:

• Valitse kielesi: Paina E englantia tai J japania varten ja paina sitten Enter.
    • Tarkastele Adobe-loppukäyttäjän lisenssisopimusta: Paina K hyväksyäksesi, tai E kieltäytyäksesi (jos kieltäydyt, komentosarja pysähtyy). Paina Enter.
    • Valitse sovellus, jonka haluat poistaa: paina numeroa, joka vastaa sovelluksen nimeä ja paina Enter.
    • Vahvista, että haluat poistaa tuotteen: Paina K ja paina sitten Enter.
    • (Valinnainen) Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Adoben palvelimille, toista nämä vaiheet korjataksesi isäntätiedostosi. Hyväksyttyäsi loppukäyttäjän lisenssisopimuksen, paina 12 valitaksesi isäntätiedosto-vaihtoehdon. Vahvista, että haluat korjata isäntätiedostoja: Paina K ja paina sitten Enter. Cleaner Tool luo isäntätiedostojen samaan hakemistoon varmuuskopion (nimeltään hosts_bkup), joihin voit palata, jos ilmenee ongelmia.
  9. Kun näyttöön tulee ilmoitus ”Adobe Creative Cloud Cleaner Tool suoritettiin onnistuneesti”, paina Enter ja käynnistä tietokone uudelleen.

10. Tarkista, että CC Cleaner Tool on suoritettu, avaamalla tekstieditorissa, kuten WordPadissa, tiedosto Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log. Tämän tiedoston sijainti riippuu käyttämäsi Windowsin versiosta:

• Windows 10, 8, 7 tai Vista: C:\Users\[käyttäjätunnus]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[käyttäjätunnus]
  11. Tarkista lokitiedoston kirjaukset. Jos jossakin kirjauksessa mainitaan virheestä, ota meihin yhteyttä.

12. Kun olet suorittanut Creative Cloud Adobe CC Cleaner Tool -työkalun, asenna Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellus. Ohjeita löytyy yhdestä seuraavista asiakirjoista:

Suorita Mac OS -käyttöjärjestelmän CC Cleaner Tool

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellusten asennus valitse Finderissa Ohjelmat > Lisäohjelmat > Adobe Installers.

3. Kaksoisnapsauta sovelluksen asennuksenpoisto-ohjelmaa.

Poista sovelluksen asennus
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita asennuksen poistaminen loppuun.

5. Käynnistä tietokone uudelleen.

6. Lataa Mac-käyttöjärjestelmään tarkoitettu Adobe Creative Cloud Cleaner Tool: napsauta linkkiä ja lataa tiedosto AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Jos saat kehotteen ladata tai tallentaa tiedosto, lataa se tietokoneellesi valitsemalla Tallenna tiedosto.

7. Suorita Adobe CC Cleaner Tool kaksoisnapsauttamalla AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg-tiedostoa.

Adobe CC Cleaner Tool
  8. Kaksoisnapsauta Adobe Creative Cloud Cleaner Tool -työkalua ja noudata näyttöön tulevia ohjeita tässä järjestyksessä:

• Valitse kieli: kirjoita e englantia tai j japania varten ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
    • Lue Adoben loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus: hyväksy se kirjoittamalla y tai hylkää se kirjoittamalla n (jos hylkäät sen, komentosarja päättyy). Paina rivinvaihtonäppäintä.
    • Valitse komentosarjaikkunan oikean yläkulman valikosta poistettavan sovelluksen versio. Paina rivinvaihtonäppäintä.
    • Valitse tyhjennettävä sovellus taulukosta ja valitse Tyhjennä. (Poista kaikki asennusohjelmaan liittyvät tiedostot vaiheessa c valitun CC- tai CS-sovelluksen version osalta valitsemalla Puhdista kaikki.)
    • (Valinnainen) Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Adoben palvelimille, valitse taulukosta Fix Host Files korjataksesi isäntätiedostoja ja napauta sitten Cleanup (Puhdistus).Cleaner Tool luo isäntätiedostojen samaan hakemistoon varmuuskopion (nimeltään hosts_bkup), johon voit palata, jos ilmenee ongelmia.

Huomautus:

Käyttöoikeussopimus esitetään joko englanniksi tai japaniksi pääkäyttäjän tilin kieliasetuksen mukaisesti.

9. Kun näyttöön tulee viesti ”Adobe Creative Cloud Cleaner Tool suoritettiin onnistuneesti”, valitse Lopeta ja käynnistä tietokone uudelleen.

10. Tarkista, että Adobe CC Cleaner Tool on suoritettu, avaamalla tekstieditorissa, kuten TextEditissä, tiedosto Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log.

11. Tarkista lokitiedoston kirjaukset. Jos jossakin kirjauksessa mainitaan virheestä, ota meihin yhteyttä.

12. Kun olet suorittanut Creative Cloud Adobe CC Cleaner Tool -työkalun, asenna Creative Cloud- tai Creative Suite -sovellus. Ohjeita löytyy yhdestä seuraavista asiakirjoista:

Poista kaikki tai valitut tuotteet (vain Enterprise-käyttäjät)

Huomautus:

Nämä tiedot koskevat vain Enterprise-asennuksen järjestelmänvalvojia.

Aloita valitsemalla oikea vaihtoehto ja käyttöjärjestelmäsi.

Listaa kaikki tuotteet, jotka työkalu voi poistaa suorittamalla Adobe CC Cleaner Tool äänettömässä tilassa. Sen avulla voit poistaa kaikki CC- tai CS-sovellukset, jotka on asennettu tietokoneeseen, tai poistaa valitut sovellukset kommentoimalla pois rivit XML-tiedostossa, jonka työkalu luo.

Poista kaikki tuotteet (Windows)

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen asennus. Seuraa vaiheita 2 - 5 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Windows.
  3. Suorita Adobe CC Cleaner Tool noudattamalla näitä vaiheita järjestyksessä:

• Napauta seuraavaa linkkiä ladataksesi Windows-käyttöjärjestelmään tarkoitetun Adobe Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun:AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Luo hakemisto tai kansio nimeltä AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win ja kopioi sitten ladattu tiedosto siihen.
    • Valitse Käynnistä > Suorita ja kirjoita cmd.
    • Vaihda hakemistoiksi luomasi AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win-hakemisto komentokäskyikkunassa.
    • Kirjoita AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • Poista Flash Player kirjoittamalla AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Tarkista, että CC Cleaner Tool on suoritettu oikein. Seuraa vaiheita 11 ja 12 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Windows.

Poista valitut tuotteet (Windows)

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen asennus. Seuraa vaiheita 2 - 5 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Windows.

3. Suorita Adobe CC Cleaner Tool noudattamalla näitä vaiheita järjestyksessä:

• Napauta seuraavaa linkkiä ladataksesi Windows-käyttöjärjestelmään tarkoitetun Adobe Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun:AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Luo hakemisto tai kansio nimeltä AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win ja kopioi sitten ladattu tiedosto siihen.
    • Valitse Käynnistä > Suorita ja kirjoita cmd.
    • Vaihda hakemistoiksi luomasi AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win-hakemisto komentokäskyikkunassa.
    • Kirjoita AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [sen kansion absoluuttinen polku, johon haluat tallentaa XML-tiedoston].

Huomautus: Jätä .exe-päätteen jälkeen yksi välilyönti. Älä lisää komentoon ylimääräisiä välilyöntejä.

• Valitse kielesi: Paina E valitaksesi englannin J valitaksesi japanin.
    • Tarkastele Adobe-loppukäyttäjän lisenssisopimusta: Paina K hyväksyäksesi, tai E kieltäytyäksesi (Jos kieltäydyt, komentosarja sulkeutuu).

Työkalun luoma XML-tiedosto sisältää luettelon tietokoneelle asennetuista tuotteista. Oletuksena kaikki tuotekirjaukset on kommentoitu XML-tiedostossa. Esimerkiksi:

xml-puhdistustiedosto

Huomautus:

Kaikki CS5-CS5.5-tuotteet luetellaan </CS5>-tagin sisälle XML-tiedostossa.

4. Uloskommentoi niiden sovellusten kirjaukset, joille haluat suorittaa Adobe CC Cleaner Tool -työkalun. Jos haluat esimerkiksi puhdistaa Adobe Speedgrade CC:n ja Adobe Contribute CS5.5:n, muokkaa XML-tiedostoa seuraavasti:

Muokattu xml-puhdistustiedosto
  5. Suorita Adobe CC Cleaner Tool työkalu järjestelmänvalvojana käyttämällä seuraavaa argumenttia:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML=[cleanup xml-tiedoston absoluuttinen polku]
    .

6. Adobe CC Cleaner Tool -työkalun suorituksen onnistumisen varmistaminen. Seuraa vaiheita 11 ja 12 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Windows.

Poista kaikki tuotteet (Mac OS)

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen asennus. Seuraa vaiheita 2 - 5 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Mac OS.

3. Napsauta seuraavaa linkkiä ladataksesi Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac -ohjelman: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Kaksoisnapsauta AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg-tiedostoa.

5. Kirjoita seuraava komento Terminal-ikkunassa:

sudo[polku Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app-sovellukseen]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Adobe CC Cleaner Tool -työkalun suorituksen onnistumisen varmistaminen. Seuraa vaiheita 11 ja 12 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Mac OS.

Poista valitut tuotteet (Mac OS)

1. Varmuuskopioi kaikki Adobe-tuotehakemistoihin tallennetut tiedostot, mukaan lukien omat asentamasi liitännäiset tai profiilit.

2. Poista Creative Cloud- tai Creative Suite -sovelluksen asennus. Seuraa vaiheita 2 - 5 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Mac OS.

3. Napsauta seuraavaa linkkiä ladataksesi Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac -ohjelman: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Kaksoisnapsauta AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg-tiedostoa.

5. Kirjoita seuraava komento Terminal-ikkunassa:

sudo[Path to Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[absoluuttinen polku kansioon xml:n luomiseksi].

6. Anna pääkäyttäjän salasana ja hyväksy loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus.

Näyttöön tuleva XML-tiedosto sisältää luettelon tietokoneelle asennetuista tuotteista. Esimerkiksi:

xml-puhdistustiedosto

Huomautus:

Kaikki CS5-CS5.5-tuotteet luetellaan </CS5>-tagin sisälle XML-tiedostossa.

7. Uloskommentoi niiden tuotteiden kirjaukset, joille haluat suorittaa Adobe Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun. Jos haluat esimerkiksi puhdistaa Adobe Speedgrade CC:n ja Adobe Contribute CS5.5:n, muokkaa XML-tiedostoa seuraavasti:

Muokattu xml-puhdistustiedosto
  8. Suorita Adobe CC Cleaner -työkalu järjestelmänvalvojana käyttämällä seuraavaa argumenttia: \

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[puhdistuksen absoluuttinen polku. xml].

9. Tarkista, että CC Cleaner Tool on suoritettu oikein. Seuraa vaiheita 11 ja 12 osiossa Suorita CC Cleaner Tool for Mac OS.