HiDPI-tuki

InDesign on HiDPI-tietoinen sovellus. Se on tietoinen näytön tuumakohtaisista pisteasetuksista (DPI) ja DPI-asetusten dynaamisista muutoksista. Käyttöliittymä (UI) näyttää yhtenäisesti hyvältä DPI-näyttöasetuksiin katsomatta. InDesignin DPI-tietoisuuden tuen ansiosta käyttöliittymän toiminta on ennakoitavissa HiDPI-toimintoja käytettäessä, käyttöliittymän elementit ovat teräviä ja selkeitä ja kuva on visuaalisesti näyttävä eri skaalauskertoimilla.

Windowsin korkean DPI-asetuksen toiminnot

Luettelo Windows-käyttöympäristön tukemista korkean DPI-asetuksen toiminnoista.

Ominaisuus

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Windows 8.1

DPI-asetuksen määritys ohjauspaneelista

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

DPI-epätietoisten sovellusten DPI-virtualisointi

Ei

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Järjestelmän DPI-tietoisten sovellusten DPI-virtualisointi

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

DPI-tietoisuuden ilmoittava ohjelmointirajapinta

Ei

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ohjelmointirajapinnat järjestelmän mittausarvojen ja DPI-asetusten hakua varten

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

DPI-asetusten muutoksista ilmoittava Windows-sanoma

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

Ohjelmointirajapinnat näytön DPI-asetusten hakua varten

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

Vaatii uudelleenkäynnistyksen/uloskirjautumisen näytön DPI-asetusten muuttamista varten

-

-

-

-

Ei

Vaatii uudelleenkäynnistyksen/uloskirjautumisen järjestelmän DPI-asetusten muuttamista varten

Uudelleenkäynnistys

Uudelleenkäynnistys

Uloskirjautuminen

Uloskirjautuminen

Uloskirjautuminen

Käyttäjäkohtainen DPI-asetus

Ei

Ei

Kyllä

Kyllä

Kyllä

DPI-asetuksen automaattinen määritys ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä

Ei

Ei

Kyllä

Kyllä

Kyllä

DPI-asetuksen automaattinen määritys jokaisen sisäänkirjautumisen yhteydessä

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

Näyttökohtainen DPI-asetus

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

Katseluetäisyys sisältyy DPI-oletusarvon laskentaan

Ei

Ei

Ei

Ei

Kyllä

Järjestelmän DPI-asetuksen ja näyttökohtaisen DPI-asetuksen hallinta

Windows laskee ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä järjestelmän DPI-arvon, jonka perusteella voidaan valita laitteiston käytön kannalta paras DPI-asetus. Ohjauspaneelissa voit ohittaa järjestelmän DPI-oletusasetuksen ja muuttaa käyttöliittymän oletusasetusta suuremmaksi tai pienemmäksi.

Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa voit muuttaa DPI-asetusta seuraavasti:

DPI-asetusten muuttaminen Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa

1. Avaa Ohjauspaneeli, valitse Ulkoasu ja mukauttaminen ja valitse sitten Näyttö.

2. Tee Näyttö-näytössä jokin seuraavista toimista:

• Jos haluat lisätä tekstin ja muiden näytössä olevien kohteiden kokoa, valitse Keskikokoinen – 125 % tai Suurempi – 150 % ja napsauta OK-painiketta.
    • Jos haluat vähentää tekstin ja muiden näytössä olevien kohteiden kokoa, valitse Pienempi – 100 % (oletus) ja napsauta OK-painiketta.
  3. Näet muutokset sulkemalla kaikki ohjelmat ja kirjautumalla ulos.

Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa voit määrittää mukautetun DPI-asetuksen seuraavasti:

1. Avaa Ohjauspaneeli, valitse Ulkoasu ja mukauttaminen ja valitse sitten Näyttö.

2. Valitse Näyttö-näytöstä Määritä mukautettu tekstin koko (DPI).

3. Valitse Mukautettu DPI-asetus -valintaikkunan Skaalaa suhteessa normaalikokoon (prosentteina) -luettelosta haluamasi prosenttimäärä ja napsauta OK-painiketta. Tässä tapauksessa 96 DPI:n oletusarvon 150 prosenttia vastaava prosenttiarvo on 144 DPI. Huomaa Käytä Windows XP -tyylistä DPI-skaalausta -valintaruutu. Jos valitset tämän valintaruudun, DPI-virtualisointi poistetaan käytöstä.

4. Näet muutokset sulkemalla kaikki ohjelmat, kirjautumalla ulos ja sitten kirjautumalla uudelleen sisään.

DPI-asetusten muuttaminen Windows 8.1:ssä

Anna minun valita yksi skaalaustaso kaikille näytöilleni -valintaruudun avulla voit määrittää, käytetäänkö Windows 8:n (valitsematta) tai Windows 8.1:n (valittuna) skaalaustapaa:

• Windows 8: DPI-epätietoiset työpöytäsovellukset skaalataan ensisijaisen näytön DPI-asetuksen mukaan. Käyttäjät voivat muuttaa tätä koko järjestelmän laajuista skaalauskerrointa valitsemalla toisen valintanapin tai antamalla mukautetun arvon.
  • Windows 8.1: DPI-epätietoiset työpöytäsovellukset skaalataan yksitellen kunkin näytön DPI-asetuksen mukaan. Käyttäjät voivat säätää arvoa lisää työpöydän skaalauksen ohitustoiminnolla.

Jos et valitse Anna Windowsin hallita näyttöasetuksia -valintaruutua, Windows 8:n toiminto otetaan käyttöön. Ohjauspaneelissa näkyvät koko järjestelmän laajuisen skaalauskertoimen käyttöönottoon tarkoitetut Windows 8:n valintanapit. Toisin sanoen näyttökohtainen skaalaus poistetaan käytöstä.

Jos valitset Anna Windowsin hallita näyttöasetuksia -valintaruudun, Windows 8.1:n näyttökohtainen skaalaustoiminto otetaan käyttöön, ja Ohjauspaneelin valintanapit korvataan Pienempi-/Suurempi-liukusäätimellä. Tämä säädin määrittää työpöydän skaalauksen ohituksen. Liukusäätimellä voi olla useita asetuksia käytössä olevan laitekokoonpanon DPI-tasojen mukaan.

Jos otat uuden työpöydän skaalauksen ohitusarvon käyttöön, kunkin näytön skaalausta säädetään mahdollisuuksien mukaan ylös- tai alaspäin. Jos näytölle on jo valittu minimiarvo (96 DPI = 100 %:n skaalaus) tai maksimiarvo (192 DPI = 200 %:n skaalaus), ohituksella ei ole vaikutusta kyseiseen näyttöön. Jos näytön skaalaus ylöspäin johtaisi 1 024 x 720 kuvapisteen minimitarkkuutta pienempään virtuaaliseen kokoon, ohituksella ei ole vaikutusta.

Kun muutat Pienempi-/Suurempi-liukusäätimen asetusta (Käytä-painikkeella), uudelleenskaalaus otetaan välittömästi käyttöön. Tämä bittikartan uudelleenskaalaus vaikuttaa kaikkiin sovelluksiin. DPI-tietoisissa sovelluksissa voi ilmetä jonkin verran epäterävyyttä seuraavaan sisäänkirjautumiseen asti, jolloin DPI-arvo luetaan uudelleen ja kuvanmuodostusta muutetaan vastaavasti.

Windows 8.1:ssä voit määrittää mukautetun DPI-asetuksen näyttökohtaisella skaalauksella seuraavasti:

1. Avaa Ohjauspaneeli, valitse Ulkoasu ja mukauttaminen ja valitse sitten Näyttö.

2. Tee Näyttö-näytössä jokin seuraavista toimista:

• Jos haluat lisätä tekstin ja muiden näytössä olevien kohteiden kokoa, siirrä liukusäädintä Suurempi-asetusta kohti ja valitse Käytä.
    • Jos haluat vähentää tekstin ja muiden näytössä olevien kohteiden kokoa, siirrä liukusäädintä Pienempi-asetusta kohti ja valitse Käytä.
  3. Nämä muutokset otetaan välittömästi käyttöön. Sovelluksia skaalataan ja virtualisoidaan, kunnes käyttäjä kirjautuu ulos ja sisään.

Windows 8.1:ssä voit määrittää mukautetun DPI-asetuksen ilman näyttökohtaista skaalausta seuraavasti:

1. Avaa Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli, valitse Ulkoasu ja mukauttaminen ja valitse sitten Näyttö.
  2. Valitse Anna minun valita yksi skaalaustaso kaikille näytöilleni -valintaruutu. Windows 7- ja Windows 8 -näyttö avautuu. Voit muuttaa DPI-asetusta tutuilla valintanapeilla.