Lue, mitä sinun pitää tehdä, jos InDesign ei käynnisty tai kaatuu, kun yrität käyttää tekstityökalua.

Ongelma

Jos InDesign-asiakirjassa käytetään kirjasimia, joiden nimissä on erikoismerkkejä, InDesign voi kaatua käynnistyksen aikana tai kun käytät tekstityökalua.

Kokeile seuraavia ratkaisuja annetussa järjestyksessä. Lopeta, kun pystyt käynnistämään InDesignin tai käyttämään tekstityökalua. Jos sinulla on edelleen ongelmia, ota meihin yhteyttä.

Päivitä InDesign

Asenna uusin InDesign-päivitys Creative Cloud -tietokonesovelluksen kautta tai suoraan InDesignistä.

• Valitse InDesignissa Ohje > Päivitykset.

Kirjaudu Creative Cloudista ulos ja sitten uudelleen sisään

Uloskirjautuminen poistaa kaikkien kyseisessä tietokoneessa olevien Adobe ID -tunnukseesi liitettyjen asennettujen Creative Cloud -sovellusten ja -palveluiden, myös InDesignin, aktivoinnin. Sovellukset ovat edelleen asennettuina, mutta niitä ei ole enää yhdistetty kelvolliseen käyttöoikeuteen. Aktivoi lisenssi uudelleen kirjautumalla uudelleen sisään ja käynnistä InDesign sekä muut Creative Cloud -sovellukset.

Voit kirjautua ulos ja sisään Creative Cloud -tietokonesovelluksella. Voit kirjautua ulos ja sisään myös InDesignista. Creative Cloud -sovelluksesta uloskirjautuminen poistaa kaikkien tietokoneella olevien ja Adobe ID:hesi liitettyjen Creative Cloud -sovellusten aktivoinnin.

Suorita kirjasinten vianmääritys

Poista tai poista käytöstä kirjasimet, joiden nimessä on erikoismerkkejä, esimerkiksi Ithornët.

Mac OS

Käynnistä tietokone Valikoiva käynnistys -tilassa (Windows) tai Turvallinen käynnistys -tilassa (Mac OS)

Yritä käynnistää InDesign tai käyttää tekstityökalua, kun tietokone on käynnistetty Valikoiva käynnistys -tilassa (Windows) tai Turvallinen käynnistys -tilassa (Mac OS). Jos InDesign ei tällöin kaadu, jokin tietokoneella olevista ohjelmistoista tai palveluista saattaa aiheuttaa ristiriidan InDesignin kanssa.