Pdf's worden niet geladen bij de eerste poging in Safari 7 en 6.1

Wanneer u de eerste keer probeert om een pdf op een nieuw domein of nieuwe website in Safari 6.1 en 7 (bij Mac OS X Mavericks 10.9) te openen, is het browservenster grijs of leeg. U ziet dan de waarschuwing dat de plug-in is geblokkeerd.

De laatste versies van Safari gebruiken een nieuw programma voor plug-inbeheer, waarmee plug-ins globaal of per site kunnen worden in- en uitgeschakeld. De plug-ins voor de PDF-viewer van Acrobat en Reader zijn standaard niet vertrouwd tot u de plug-in actief globaal of voor elke website vertrouwt.

Oplossing: de PDF-plugin vertrouwen

De PDF-plugin globaal vertrouwen

1. Kies Safari > Voorkeuren > Beveiliging > Beheer website-instellingen
  2. Kies Adobe Reader of Adobe Acrobat in het linkerdeelvenster.
  3. In het pop-upmenu Bij andere websites bezoeken kiest u Altijd toestaan
Venster Beveiligingsinstellingen

De PDF-plugin per site vertrouwen

Voor elk domein of elke website waarop het bericht van een geblokkeerde plug-in wordt weergegeven:

1. Klik op het bericht Geblokkeerd.
  2. Klik op Vertrouw wanneer het vertrouwensdialoogvenster wordt weergegeven.
Klik op Vertrouw wanneer het vertrouwensdialoogvenster wordt weergegeven