Wanneer u probeert een PDF-bestand in Adobe Acrobat 8 of 9 op Windows digitaal te ondertekenen, retourneert de toepassing het volgende foutbericht: 'Het maken van deze handtekening kan niet worden voltooid. Platformuitzondering.' Het foutbericht wordt gevolgd door een van deze expressies:

• 'Object bestaat al. Foutcode: 2148073487'
  • 'Sleutelset bestaat niet. Foutcode: 2148073494'
  • 'Sleutel niet geldig voor gebruik in opgegeven staat. Foutcode: 2148073483'

Oplossing: maak de digitale ID en/of Crypto-map opnieuw

Probeer een of beide van de volgende oplossingen:

Maak de digitale ID opnieuw

1. Open Acrobat.
  2. Kies Geavanceerd > Beveiligingsinstellingen.
  3. Kies Digitale ID's in de lijst met categorieën aan de linkerkant van het venster Beveiligingsinstellingen.

4. Selecteer de digitale ID waarmee u probeerde het PDF-bestand te ondertekenen.
  5. Klik op ID verwijderen.
  6. Klik in het bevestigingsvenster op OK.
  7. Klik op ID toevoegen.
  8. Volg de instructies op het scherm om de digitale ID opnieuw te maken.

9. Klik op OK.

Maak de Crypto-map opnieuw

1. Sluit Acrobat.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit in Windows Verkenner:

• Ga in Windows XP naar C:\Documents and Settings\[uw gebruikersnaam]\Application Data\Microsoft.
    • Navigeer in Windows Vista naar C:\Users\[uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Microsoft.

Opmerking: Deze paden hebben verborgen bestanden. Zie Verborgen bestanden en mappen zichtbaar maken in Windows 10 en eerder als u verborgen bestanden zichtbaar wilt maken.

3. Wijzig de naam van de Crypto-map naar Crypto Oud.

4. Open Acrobat. De Crypto-map wordt automatisch opnieuw gemaakt.