U kunt PDF's op een webpagina openen vanuit uw webbrowser of vanuit Acrobat of Reader. Zoek instructies die specifiek zijn voor elke hieronder vermelde browser.

Opmerking:

Elke browser heeft zijn eigen instellingen om te bepalen hoe PDF's van een webpagina worden geopend. Acrobat en Acrobat Reader bevatten geen voorkeurinstelling voor het openen van PDF's op het web. Als u het weergavegedrag wilt wijzigen, volgt u de onderstaande instructies voor uw browser of raadpleegt u de browserdocumentatie over het beheren van insteekmodules.

Internet Explorer 8 en later

1. Open Internet Explorer en kies Extra > Invoegtoepassingen beheren.

2. Selecteer bij Typen invoegtoepassingen de optie Werkbalken en uitbreidingen.

3. Selecteer Alle invoegtoepassingen in het menu Weergeven.

Invoegtoepassingen beheren in Internet Explorer
    Selecteer Alle invoegtoepassingen in het menu Weergeven in het dialoogvenster Invoegtoepassingen beheren.

4. Selecteer Adobe PDF Reader in de lijst met invoegtoepassingen.

Opmerking:

Als de Adobe PDF Reader-invoegtoepassing niet wordt weergegeven, probeert u de andere opties in het menu. Op bepaalde systemen wordt de invoegtoepassing weergegeven wanneer u de optie voor uitvoeren zonder toestemming selecteert.

5. Klik op de knop Inschakelen of Uitschakelen (afhankelijk van de status van de geselecteerde invoegtoepassing):

Met Inschakelen kan de Adobe PDF Reader-invoegtoepassing PDF's openen in de browser.

Met Uitschakelen wordt de invoegtoepassing uitgeschakeld, zodat er geen PDF's in de browser worden geopend.

Adobe PDF Reader in- of uitschakelen
    Selecteer Adobe PDF Reader en klik op de knop Inschakelen/Uitschakelen.

Raadpleeg voor meer informatie het Internet Explorer Help-onderwerp Invoegtoepassingen beheren in Internet Explorer.

Microsoft Edge

Microsoft Windows 10 wordt geleverd met twee browsers: Internet Explorer 11 en de nieuwe Edge-browser.

De Edge-browser wordt de standaardbrowser en Internet Explorer 11 is beschikbaar ter ondersteuning van verouderde workflows. De nieuwe Edge-browser ondersteunt geen ActiveX-insteekmodules. Daarom werkt de Acrobat-/Reader-insteekmodule niet met Edge. Zie voor meer informatie Wijziging in ondersteuning voor Acrobat- en Reader-insteekmodules in moderne webbrowsers.

Gebruik Internet Explorer 11 om PDF'S te openen. Zie de stappen in het vorige gedeelte om de Acrobat/Reader-insteekmodule in Internet Explorer in te schakelen.

Mozilla Firefox

De Acrobat/Reader-insteekmodule voor Mozilla Firefox is gebaseerd op NPAPI (Netscape Plug-In API) die alleen wordt ondersteund tot en met Firefox versie 51. In Firefox versie 52 is de ondersteuning voor NPAPI-insteekmodules verwijderd en daarom werkt de huidige Acrobat/Reader-insteekmodule niet meer.

Google Chrome

De Acrobat-/Reader-insteekmodule voor Google Chrome is gebaseerd op de Netscape Plug-In API (NPAPI)-technologie. Google heeft aangekondigd dat in april 2015 de ondersteuning voor NPAPI-insteekmodules standaard wordt beëindigd in de Google Chrome-webbrowser, met een mogelijkheid om dit te negeren voor geavanceerde gebruikers. In september 2015 werd de NPAPI-ondersteuning in de Google Chrome-webbrowser volledig opgeheven.

Zie voor meer informatie Wijziging in ondersteuning voor Acrobat- en Reader-insteekmodules in moderne webbrowsers.

Apple Safari

Safari 9.0, 10.0 of 11.0

Opmerking:

De Acrobat/Reader-insteekmodule voor Apple Safari is gebaseerd op NPAPI (Netscape Plug-In API) die alleen wordt ondersteund tot Safari tot en met versie 11. In Safari 12 is de ondersteuning voor NPAPI-insteekmodules verwijderd en daarom werkt de huidige Acrobat/Reader-insteekmodule niet meer.

Als u PDF's met Safari wilt weergeven, kunt u het volgende doen:

• Safari-voorkeuren instellen om de Adobe Reader-insteekmodule te gebruiken
  • AdobePDFViewer-insteekmodule uitschakelen om de standaard Safari PDF-viewer te gebruiken

Safari-voorkeuren instellen om de Adobe Reader-insteekmodule te gebruiken voor het weergeven van PDF's

1. Start Safari en kies Voorkeuren.

Safari-voorkeuren
  2. Kies in het venster Voorkeuren de optie Beveiliging en klik op de knop Plugin-instellingen voor internetinsteekmodules.

Website-instellingen
  3. Selecteer nu Adobe Reader in de lijst met insteekmodules.

Kies bij de optie Bij bezoeken van andere websites in de vervolgkeuzelijst de instelling Sta altijd toe en klik op Gereed.

Sta Adobe Reader toe voor websites

Opmerking:

De browser gebruikt nu de insteekmodule Adobe Reader voor het weergeven van PDF's.

AdobePDFViewer-insteekmodule uitschakelen om de standaard Safari PDF-viewer te gebruiken

U moet de rechten van een rootgebruiker hebben om de Safari-insteekmodules te wijzigen. Als u een PDF-bestand wilt weergeven met de Safari PDF-viewer, moet u de Adobe PDF-viewer uitschakelen.

1. Sluit Safari af.

2. Meld u aan als rootgebruiker. De rechten van een rootgebruiker worden niet standaard ingeschakeld omdat de rootgebruiker systeembestanden kan wijzigen. Raadpleeg een van de volgende Apple-documenten voor meer informatie en instructies: De rootgebruiker in Mac OS X inschakelen en toepassen of OS X Mountain Lion: de rootgebruiker in- en uitschakelen.

3. Kies Ga > Ga naar map.

Ga naar map kiezen
  4. Typ /Bibliotheek in het veld Ga naar de map en klik op Ga.

Bibliotheek typen
  5. Maak een nieuwe map in de map Bibliotheek en noem deze Internet Plug-ins Disabled.

Een nieuwe map maken
  6. Open de map Internet Plug-ins en verplaats zowel AdobePDFViewer.plugin als AdobePDFViewerNPAPI.plugin naar de nieuwe map Internet Plug-ins Disabled.

De map met internet-insteekmodules openen

Opmerking:

Als de AdobePDFViewer-invoegtoepassingen nog steeds in de map Internet Plug-ins staan, sleept u ze naar de prullenbak. U wordt mogelijk naar uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

Zie Apple Safari Help voor meer informatie over het uitschakelen of verwijderen van insteekmodules.