Bekende problemen

Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gevonden bij het uitvoeren van Illustrator CC april 2017 (versie 21.1) en eerdere releases in macOS 10.13 (High Sierra).

Renderingproblemen bij het gebruik van penselen en widgets, in- en uitzoomen en pannen van uw illustraties in een document met de kleurmodus RGB

Opmerking:

Dit probleem is opgelost in de 10.13.4-update van macOS High Sierra. De onderstaande informatie is alleen van toepassing op eerdere versies van macOS High Sierra.

Vanwege compatibiliteitsproblemen met sommige GPU-kaarten kunt u te maken krijgen met renderingfouten tijdens het zoomen en pannen van uw illustratie, het tekenen met borstels en het werken met widgets op het scherm, zoals de widget Actieve hoeken en het Perspectiefraster. Deze fouten treden op terwijl u met een document werkt dat is ingesteld op de RGB-kleurmodus.

Dit is een bekend probleem bij de volgende GPU-kaarten:

• Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB
  • Intel Iris Graphics 550 1536 MB
  • Intel Iris Plus Graphics 640 1536 MB
  • Intel Iris 550 1536 MB
  • Intel HD Graphics 515 1536 MB
  • Intel Iris Graphics 540
  • Intel HD Graphics 515
rendering-issue-examples
Voorbeelden van renderproblemen bij gebruik van RGB als kleurmodus van het document

Oplossing: dit probleem is opgelost in macOS 10.13.4. Voer een upgrade uit naar de nieuwste release van macOS om het probleem te verhelpen.

Tijdelijke oplossing 1: GPU-preview uitschakelen

1. Klik op de toepassingsbalk op het pictogram GPU-prestaties  om de instellingen voor GPU-prestaties in het dialoogvenster Voorkeuren weer te geven.
  2. Schakel het selectievakje GPU Performance uit en klik op OK.

Tijdelijke oplossing 2: de kleurmodus van het document wijzigen in CMYK.

• Kies Bestand > Documentkleurmodus > CMYK-kleur.

Opgeloste problemen

Onverwachts gedrag bij gebruik van dialoogvenster Kleurinstellingen op APFS (niet hoofdlettergevoelig)

Opmerking:

Dit probleem is opgelost in de oktober 2017-release van Illustrator CC (versie 22). De onderstaande informatie is alleen van toepassing op eerdere versies van Illustrator CC op macOS High Sierra.

Wanneer u uw document opent in Illustrator CC dat is geïnstalleerd op macOS 10.13 (High Sierra), past Illustrator Adobe Illustrator 6.0 emuleren toe als standaardkleurinstelling voor uw documenten.Hierdoor worden de kleuren in uw nieuwe bestanden misschien niet beheerd. U ziet mogelijk ook profielconflictfouten terwijl u bestanden met kleurbeheer opent.

Oplossing: Dit probleem is opgelost in de oktober 2017-release van Illustrator CC (versie 22). Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van Illustrator om het probleem op te lossen.

Als u een eerdere versie van Illustrator CC wilt blijven gebruiken, voert u de volgende stappen van de tijdelijke oplossing uit:

1. Start Illustrator.
  2. Ga naar Bewerken > Kleurinstellingen.
  3. Kies de gewenste kleurinstellingen voor uw document.
  4. Klik op OK.
  5. Herhaal stap 1 tot en met 4 elke keer wanneer u opstart.

EPS-bestanden op netwerkstations raken beschadigd

Opmerking:

Dit probleem is opgelost in de oktober 2017-release van Illustrator CC (versie 22) en de 10.13.1-update van macOS High Sierra. De onderstaande informatie is alleen van toepassing op eerdere versies van Illustrator CC en macOS High Sierra.

In zeldzame gevallen raken EPS-bestanden op een netwerk of verwisselbaar station beschadigd.

Oplossing: Dit probleem is opgelost in de oktober 2017-release van Illustrator CC (versie 22). Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van Illustrator om het probleem op te lossen.

Illustrator ondersteunt echter geen netwerkschijven of verwijderbare schijven als werkschijf of mappen van services voor bestandssynchronisatie zoals Dropbox en Google Drive. Zie Illustrator-ondersteuning voor netwerken en verwijderbare media voor meer informatie.

Opmerking:

Adobe Creative Cloud-toepassingen, waaronder Adobe Illustrator, worden niet ondersteund op Apple-bestandssysteem (hoofdlettergevoelig).