Weergave van gedeelde tekstmiddelen in Illustrator en InDesign

Je kunt tekst uit je document toevoegen aan Creative Cloud Libraries en deze vervolgens delen met andere gebruikers of applicaties. Tekstmiddelen in een bibliotheek behouden de teken- en alineastijlen en andere kenmerken die er oorspronkelijk op zijn toegepast. Je kunt tekstmiddelen in bibliotheken opnieuw gebruiken in Illustrator- of InDesign-documenten. Zie Creative Cloud Libraries: samenwerken, synchroniseren en middelen delen voor meer informatie.

Wanneer je een tekstmiddel uit Creative Cloud Libraries gebruikt, wordt de tekst opgebouwd en weergegeven in de applicatie waarin je dit middel gebruikt. Als je bijvoorbeeld een tekstmiddel uit InDesign toevoegt aan Creative Cloud Libraries en hetzelfde middel gebruikt in Illustrator, wordt de tekst samengesteld in Illustrator. Daarom kunnen er verschillen in compositie voorkomen. Je krijgt namelijk livetekst waarop exact dezelfde functies zijn toegepast als in InDesign. Als een InDesign-functie ontbreekt in Illustrator, wordt deze weggelaten of niet weergegeven in Illustrator.

Opmerking:

Je kunt een gedeeld InDesign-tekstmiddel toevoegen als grafisch middel in Illustrator als je hetzelfde visuele effect wilt creëren. Als je een tekstmiddel als afbeelding wilt toevoegen, houd je Ctrl ingedrukt terwijl je het middel toevoegt.  

InDesign-tekstmiddelen in Illustrator: voorbeelden van verschillen in weergave

Hier volgen enkele voorbeelden waarbij de functies en kenmerken van een tekstmiddel dat is gemaakt in InDesign, verschillend worden weergegeven in InDesign en in Illustrator.   

Onderstrepen

InDesign biedt meer opties voor onderstrepen dan Illustrator. De opties die niet beschikbaar zijn in Illustrator, gaan verloren wanneer het tekstmiddel wordt gebruikt in Illustrator.

Onderstreping van witte ruitjes in InDesign

Onderstreping van witte ruitjes wordt niet ondersteund in Illustrator

Opsommingstekens en nummering

Opsommingstekens en nummering worden niet ondersteund in Illustrator en daarom gaan deze kenmerken verloren als het tekstmiddel wordt gebruikt in Illustrator.

InDesign

Illustrator

Tabel

Tabellen worden niet ondersteund in Illustrator en daarom gaat deze functie verloren als het tekstmiddel wordt gebruikt in Illustrator.

InDesign

Illustrator

Voetnoot

Voetnoten worden niet ondersteund in Illustrator en daarom gaat deze functie verloren als het tekstmiddel wordt gebruikt in Illustrator.

InDesign

Illustrator

InDesign-tekstmiddelen in Illustrator: voorbeelden van verschillen in weergave (alleen Japans)

De volgende functies gaan verloren wanneer de InDesign-tekstelementen worden gebruikt in Illustrator:

Functies

  • Ruby
  • Kenten
  • Shatai
  • Rensuuji
Voorinstellingen (niet-gangbare voorinstellingen/definities van voorinstellingen gaan verloren)
  • Bepaalde Mojikumi-voorinstellingen
  • Bepaalde Kinsoku-voorinstellingen 

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online