Brug dine egne skrifttyper i Creative Cloud-apps

Få adgang til dine egne skrifttyper på tværs af Adobe-apps og andre computerprogrammer (såsom Microsoft Office), og brug dem derefter i dine kreative design og projekter.

Før du begynder

Når du tilføjer dine skrifttypefiler, skal du sikre dig, at:

• Filstørrelsen ikke overskrider 512 MB.
  • Skrifttypen enten er en TrueType (.ttf) eller en OpenType® (.otf).
  • Du har rettigheder og licenser til at bruge de uploadede skrifttyper.

Få mere at vide om, hvordan Creative Cloud administrerer de skrifttyper, du uploader, under Brug og rettigheder for skrifttype.

Gør dine skrifttyper tilgængelige i Creative Cloud-apps

Upload dine skrifttyper til Creative Cloud-computerappen for at bruge dem på tværs af Adobe-apps og andre computerprogrammer.

Virksomhedsbruger? Med et virksomhedsabonnement kan kun administratorer uploade skrifttyperne. Som slutbruger kan du kun bruge de brugerdefinerede skrifttyper, som din administrator har delt. (Hvis du er administrator, kan du se Upload og del tilpassede skrifttyper med virksomhedsbrugere).

1. Åbn Creative Cloud-computerappen. (Vælg ikonet  i Windows-proceslinjen eller macOS-menulinjen).

2. Vælg ikonet for skrifttyper  øverst til højre.

Klik på skrifttypeikonet

3. Vælg Føj skrifttyper til Creative Cloud i venstre sidepanel.

Føj skrifttyper til Creative Cloud

4. Vælg skrifttyper fra dit skrivebord for at tilføje dem, eller træk dem blot til området. Hvis du allerede har brugt denne funktion, skal du vælge Tilføj flere for at tilføje flere skrifttyper.

Træk og slip dine filer

Tilføj flere skrifttyper

5. Bekræft, at du har rettigheder og licenser til at bruge de uploadede skrifttyper.

Bekræft din licens

6. Vælg Tilføj.

7. Vælg Udført for at anvende ændringerne.

Dine skrifttyper er tilgængelige til brug i dine Creative Cloud-apps.

Sådan fjernes dine skrifttyper

Hvis du fjerner nogen af de tilføjede skrifttyper, vil aktiver, der er oprettet med den fjernede skrifttype, stadig have dem.

1. Åbn Creative Cloud-computerappen. (Vælg ikonet  i Windows-proceslinjen eller macOS-menulinjen).

2. Vælg ikonet for skrifttyper  øverst til højre.

Klik på skrifttypeikonet

3. Vælg Føj skrifttyper til Creative Cloud i venstre sidepanel.

Føj skrifttyper til Creative Cloud

4. Vælg en skrifttype, og vælg derefter ikonet Flere handlinger .

Fjern skrifttyper

5. Vælg Fjern

6. Bekræft, at du vil fjerne skrifttypen. Når det er gjort, er din skrifttype ikke længere tilgængelig til brug.

Brug og rettigheder for skrifttyper

Sørg for at læse og forstå slutbrugerlicensaftalen (EULA), der beskriver de tilladte rettigheder og brug for dine skrifttyper, og for at undgå funktioner eller arbejdsforløb, der overtræder din EULA – eller undlad helt at bruge denne funktion. For at hjælpe dig med at beslutte er her nogle måder, hvorpå skrifttyper administreres, når de føjes til Creative Cloud med denne funktion.

Når du tilføjer en skrifttype til Creative Cloud, vil Adobe ikke ændre den, men vi gemmer skrifttypen i Creative Cloud og kan tage og distribuere kopier til din brug på computere og andre enheder, hvor du logger på med dit Adobe ID. Adobe vil ikke distribuere eller gøre din skrifttype tilgængelig for andre brugere.

Gennem Creative Cloud kan du vælge din skrifttype fra menuen Skrifttyper i Adobe-programmer og -tjenester til computerudgivelse – som hvis du selv havde installeret skrifttypen. Som med alle skrifttyper, du installerer, kan din skrifttype-EULA forbyde visse brug. F.eks.:

• Integrering af skrifttypen i en PDF eller en e-bog,
  • Brug af skrifttypen til arbejde, der er beregnet til at blive distribueret til kommercielle formål eller
  • Kopiering af skrifttyperne til lagring eller distribution med Pakke-funktionen.

Sørg for, at din brug af Adobe-funktioner overholder din EULA. Hvis du er usikker på, om din EULA tillader tilføjelse af en skrifttype til Creative Cloud og dens brug gennem denne funktion, skal du kontakte håndsatsleverandøren, designeren eller forhandleren, som du købte din EULA fra.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan uploade et ubegrænset antal skrifttypefiler til din konto. Du kan tilføje op til 20 skrifttypefiler per upload.

Creative Cloud-abonnementer med adgang til det fulde Adobe Fonts-bibliotek kan bruge denne Creative cloud-tjeneste. Funktionen er ikke tilgængelig for gratis brugere, Education-brugere, hvis abonnementer ikke inkluderer det fulde Adobe Fonts-bibliotek, og Enterprise-brugere.

I øjeblikket giver tilføjelse af skrifttyper til Creative Cloud dig kun adgang til dine skrifttyper på computerenheder, når du logger på Creative Cloud-computerappen. Denne funktion vil være tilgængelig for Creative Cloud-mobilapps i en fremtidig opdatering.

Hvis du føjer skrifttyper til Creative Cloud og senere annullerer dit abonnement, forbliver de lokalt installerede skrifttypefiler tilgængelige på dine computerenheder. Du vil dog ikke længere kunne administrere dine uploadede skrifttyper fra Creative Cloud-computerappen.

Skrifttypefiler installeres automatisk i din computers lokale skrifttypemappe:

• Windows 7 og nyere: Windows > Skrifttyper
  • Mac OS X og nyere: System > Bibliotek > Skrifttyper

Du kan muligvis ikke føje en skrifttype til Creative Cloud af forskellige årsager. Det er sandsynligt, at du prøver at tilføje:

• Skrifttyper, der allerede er installeret på din enhed.
  • Skrifttyper, der allerede findes i Adobe Fonts-biblioteket.
  • Skrifttyper, der ikke er korrekt licenseret og ikke kan bestå vores valideringstest.

Sørg for at bruge det rigtige skrifttypefilformat, og bekræft, at din skrifttype er korrekt licenseret. Du kan også konvertere din skrifttype til et understøttet filformat.