Onko sinulla ongelmia Adobe Acrobat Readerin lataamisessa ja asentamisessa? Kokeile seuraavia ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä.

Miksi Acrobat Readerin lataaminen ei onnistunut?

Acrobat Readerin lataamisessa voi joskus ilmetä ongelmia. Ongelmien syy on yleensä jokin seuraavista:

• Tietokone ei ole yhteydessä internetiin, tai internet-asetuksissa on ongelmia.
  • Virustorjuntaohjelmisto on päivitettävä.
  • Adobe-palvelimeen ei saada yhteyttä.

Acrobat Readerin lataus- ja asennusongelmien ratkaiseminen

Jos Acrobat Readerin asentaminen ei onnistu, kokeile seuraavia ratkaisuehdotuksia:

1. Ota JavaScript käyttöön

Ota JavaScript käyttöön selaimessa. Jos et tiedä, miten asetus otetaan käyttöön selaimessasi, katso käyttöjärjestelmäsi mukaan Windowsia tai macOS-järjestelmää koskeva kohta osiosta Varmista, että JavaScript on käytössä.

2. Etsi virustorjuntapäivityksiä

Virustorjuntaohjelma saattaa joskus virheellisesti tulkita Acrobat Readerin asennusohjelman haittaohjelmaksi. Virheellisiä virheilmoituksia ovat esimerkiksi TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen, Trojan/JmGeneric.bcy ja Suspicious. Myös käynnistysvirheitä on ilmennyt, ja asennusohjelma on saattanut joutua karanteeniin.

Virustorjuntaohjelmien toimittajat ja palveluntarjoajat päivittävät säännöllisesti ohjelmistojaan, jotta Acrobat Readerin asennusohjelma tunnistettaisiin vaarattomaksi ohjelmaksi. Tarkista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla.

3. Kokeile toista selainta

Tietyt tietokoneeseen liittyvät tekijät, kuten tietoturva-asetukset tai selaimen evästeet, voivat estää Acrobat Readerin asennusohjelman latauksen. Usein latausongelmat ratkeavat helposti, kun lataamista yritetään uudelleen jollakin toisella selaimella. Käytä jotakin seuraavista selaimista, jota et vielä ole yrittänyt käyttää:

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

4. Kokeile suoraa latauslinkkiä

Jos Acrobat Readerin lataamisessa on edelleen ongelmia, kokeile suoraa latauslinkkiä. Valitse oikea käyttöjärjestelmä, kieli ja versio ja napsauta Lataa nyt. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita lataaminen loppuun.

5. Varmista internet-yhteyden vakaus

Epävakaa Internet-yhteys voi estää lataamisen muista sivustoista. Kokeile tiedoston lataamista joltakin muulta sivustolta, esimerkkeinä www.microsoft.com, www.apple.com tai www.mozilla.com. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään, tekniseen tukeen tai internetpalveluntarjoajaan. Lisätietoja on artikkelissa Korjaa epävakaa internet-yhteys Adobe-sivustoon tai FTP-sivustoon.

Kun vakaa internet-yhteys on muodostettu, kokeile ladata tiedosto uudelleen. Jos tiedoston alkuperäinen latausyritys keskeytyi, käynnistä lataaminen uudelleen samasta internetselaimesta.

Huomautus:

Runsas liikenne saattaa häiritä Internet-yhteyttä. Parhaat tulokset saavutetaan yrittämällä latausta silloin, kun liikennettä on vähemmän (esimerkiksi myöhään illalla, aikaisin aamulla tai viikonloppuisin).

6. Päivitä näyttökortin ohjain (vain Windows)

Näyttökorttien valmistajat päivittävät ohjelmisto-ohjaimiaan usein. Ellei näyttökortin ohjainta ole päivitetty äskettäin, lataa päivitetty ohjain valmistajan sivustosta. (Näyttökortin valmistaja voidaan selvittää tarkistamalla kortin ominaisuudet Laitehallinnasta.)

7. Suorita vianmääritys erityisten virheilmoitusten varalta

Jos jokin seuraavista virheistä ilmenee, kun Adoben sivustoon yritetään muodostaa yhteyttä tai sieltä yritetään ladata tiedostoa, käy läpi seuraavat toimenpiteet.

• Mitään ei tapahdu.
  • Tiedoston lataaminen lakkaa ennenaikaisesti.
  • Jokin seuraavista virheistä ilmenee:
    • "Palvelin palautti tarkempia tietoja."
    • "Yhteysvirhe keskeytti latauksen. Tarkista Internet-asetukset ja napsauta yritä uudelleen."
    • "Palvelimeen ei saada yhteyttä, palvelinta ei löydy."

Järjestelmän kaatuminen tai virhesanoma ilmoittaa nimenomaisista tietokoneeseen tai asennusprosessiin liittyvistä ongelmista. Lisätietoja vianetsintään saat virheeseen liittyvästä ratkaisusta alla olevasta taulukosta.

Ongelma tai virhe
Ratkaisu
  • Virhe "Metatiedoston lataus epäonnistui"
  • Virhe "Toimintoluetteloa ei löytynyt"
  • Viesti "Asennusta haetaan", mutta mitään ei tapahdu useaan minuuttiin.

Reader-asennuksen virhe | Välityspalvelinympäristö

• Readerin lataaminen Adoben sivustosta ei onnistu.
  • Readerin asennustiedoston avaaminen ei onnistu
  • ”Purkaminen epäonnistui tuntemattomasta syystä. Ohjelma on suljettu ilman asennusta....” Tämä virhe voi ilmetä, kun olet onnistunut lataamaan Readerin tai jos lataat asennustiedoston ja kaksoisnapsautat sitä asennuksen aloittamiseksi.

Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Windows
Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Mac OS

Asennus alkaa, mutta käynnistyksen keskeyttää jumittunut osoitin, näyttö tai näyttöön tuleva virhesanoma.

Korjaa Acrobat 9:n tai Reader 9:n asennuksen keskeytymiseen liittyvä ongelma

(vain Windows)
Virhe 1402: Avaimen [avaimen nimi] avaaminen ei onnistu
Virhe 1406: Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen [avaimen nimi] ei onnistu

Virhe 1402 tai virhe 1406 asennettaessa Acrobatia tai Readeria

(vain Windows)
Virhe 1606: Ei saatu yhteyttä verkkosijaintiin Startup

Virhe 1606 asennettaessa CS4:ää tai Acrobat 8:aa, 9:ää

(vain Windows)
Virhe 1635: Tätä korjauspakettia ei voitu avata

Virhe 1635, korjauspaketti ei avaudu Acrobat 8 tai Reader 8 -sovelluksia asennettaessa.

Tarvitsetko vielä apua?

Tutustu foorumeihin.Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä Readerin käyttäjäfoorumeilla tai Deployment & Installation -foorumeilla AcrobatUsers.com-sivustossa. Kokeile vuorovaikutteista vianmääritystä postittamalla ongelma foorumeille. Kun kirjoitat foorumeille, kerro mitä käyttöjärjestelmää ja tuotteen versiota käytät.