Onko sinulla ongelmia Adobe Acrobat Readerin lataamisessa ja asentamisessa? Kokeile seuraavia ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä.

Suorita kaksivaiheinen asennus

Acrobat Readerin asentamisessa tietokoneeseen on kaksi vaihetta.

1. Jos näkyviin tulee seuraava sivu, lataa Readerin uusin versio valitsemalla Asenna nyt.

Asenna Acrobat Reader
  2. Huomautus:

Jos näyttöön ei ilmesty vahvistusikkunaa, joka ilmoittaa, että Acrobat Reader on ladattu ja asennettu, tarkista onko selain avannut latausikkunan. Jotkin selaimet avaavat erillisen latausikkunan, mutta on mahdollista, että se on piilossa muiden avoimien sovellusten tai ikkunoiden takana. Jos löydät latausikkunan, kaksoisnapsauta Readerin .exe-tiedostoa ja jatka lataamista ja asentamista. (Mac OS -käyttöjärjestelmässä kaksoisnapsauta .dmg-tiedostoa.)

JavaScriptin käyttöönotto selaimessa

Ota JavaScript käyttöön selaimessa. Jos et tiedä, miten asetus otetaan käyttöön selaimessasi, katso käyttöjärjestelmäsi mukaan Windowsia tai Mac OS -järjestelmää koskeva kohta osiosta Varmista, että JavaScript on käytössä.

Tarkista virustorjuntaohjelmiston päivitykset

Virustorjuntaohjelma saattaa joskus virheellisesti tulkita Acrobat Readerin asennusohjelman haittaohjelmaksi. Virheellisiä virheilmoituksia ovat esimerkiksi TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen, Trojan/JmGeneric.bcy ja Suspicious. Myös käynnistysvirheitä on ilmennyt, ja asennusohjelma on saattanut joutua karanteeniin.

Virustorjuntaohjelmien toimittajat ja palveluntarjoajat päivittävät säännöllisesti ohjelmistojaan, jotta Adobe Readerin asennusohjelma tunnistettaisiin vaarattomaksi ohjelmaksi. Tarkista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla.

Eri verkkoselaimen käyttäminen

Tietyt tietokoneeseen liittyvät tekijät, kuten tietoturva-asetukset tai selaimen evästeet, voivat estää Adobe Readerin asennusohjelman latauksen. Usein latausongelmat ratkeavat helposti, kun lataamista yritetään uudelleen jollakin toisella selaimella. Käytä jotakin seuraavista selaimista, jota et vielä ole yrittänyt käyttää:

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

Toisen latauslinkin kokeileminen

Jos Acrobat Readerin lataamisessa on edelleen ongelmia, kokeile suoraa latauslinkkiä. Valitse oikea käyttöjärjestelmä, kieli ja versio ja napsauta Lataa nyt. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita lataaminen loppuun.

Varmista internet-yhteyden vakaus

Epävakaa Internet-yhteys voi estää lataamisen muista sivustoista. Kokeile tiedoston lataamista joltakin muulta sivustolta, esimerkkeinä www.microsoft.com, www.apple.com tai www.mozilla.com. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään, tekniseen tukeen tai internetpalveluntarjoajaan. Lisätietoja on artikkelissa Korjaa epävakaa internet-yhteys Adobe-sivustoon tai FTP-sivustoon.

Kun vakaa internet-yhteys on muodostettu, kokeile ladata tiedosto uudelleen. Jos tiedoston alkuperäinen latausyritys keskeytyi, käynnistä lataaminen uudelleen samasta internetselaimesta.

Huomautus:

Runsas liikenne saattaa häiritä Internet-yhteyttä. Parhaat tulokset saavutetaan yrittämällä latausta silloin, kun liikennettä on vähemmän (esimerkiksi myöhään illalla, aikaisin aamulla tai viikonloppuisin).

Päivitä näyttökortin ohjain (vain Windows)

Näyttökorttien valmistajat päivittävät ohjelmisto-ohjaimiaan usein. Ellei näyttökortin ohjainta ole päivitetty äskettäin, lataa päivitetty ohjain valmistajan sivustosta. (Näyttökortin valmistaja voidaan selvittää tarkistamalla kortin ominaisuudet Laitehallinnasta.)

Virhekoodit

Jos jokin seuraavista virheistä ilmenee, kun Adoben sivustoon yritetään muodostaa yhteyttä tai sieltä yritetään ladata tiedostoa, käy läpi seuraavat toimenpiteet.

• Mitään ei tapahdu.
  • Tiedoston lataaminen lakkaa ennenaikaisesti.
  • Jokin seuraavista virheistä ilmenee:
    • "Palvelin palautti tarkempia tietoja."
    • "Yhteysvirhe keskeytti latauksen. Tarkista Internet-asetukset ja napsauta yritä uudelleen."
    • "Palvelimeen ei saada yhteyttä, palvelinta ei löydy."

Järjestelmän kaatuminen tai virhesanoma ilmoittaa nimenomaisista tietokoneeseen tai asennusprosessiin liittyvistä ongelmista. Lisätietoja vianetsintään saat virheeseen liittyvästä ratkaisusta alla olevasta taulukosta.

Ongelma tai virhe
Ratkaisu
  • Virhe "Metatiedoston lataus epäonnistui"
  • Virhe "Toimintoluetteloa ei löytynyt"
  • Viesti "Asennusta haetaan", mutta mitään ei tapahdu useaan minuuttiin.

"Metatiedoston lataus epäonnistui", "Toimintoluetteloa ei löytynyt", "Asennusta haetaan" | Reader

• Readerin lataaminen Adoben sivustosta ei onnistu.
  • Readerin asennustiedoston avaaminen ei onnistu
  • ”Purkaminen epäonnistui tuntemattomasta syystä. Ohjelma on suljettu ilman asennusta....” Tämä virhe voi ilmetä, kun olet onnistunut lataamaan Readerin tai jos lataat asennustiedoston ja kaksoisnapsautat sitä asennuksen aloittamiseksi.

Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Windows
Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Mac OS

Asennus alkaa, mutta käynnistyksen keskeyttää jumittunut osoitin, näyttö tai näyttöön tuleva virhesanoma.

Asennus keskeytyi | Acrobat 9, Reader 9

(vain Windows)
Virhe 1402: Avaimen [avaimen nimi] avaaminen ei onnistu
Virhe 1406: Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen [avaimen nimi] ei onnistu

Virhe 1402 | Virhe 1406 | Acrobat, Reader

(vain Windows)
Virhe 1606: Ei saatu yhteyttä verkkosijaintiin Startup

Virhe 1606

(vain Windows)
Virhe 1635: Tätä korjauspakettia ei voitu avata

Virhe 1635 | Acrobat 8, Reader 8

Tarvitsetko vielä apua?

Tutustu foorumeihin.Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä Readerin käyttäjäfoorumeilla tai Deployment & Installation -foorumeilla AcrobatUsers.com-sivustossa. Kokeile vuorovaikutteista vianmääritystä postittamalla ongelma foorumeille. Kun kirjoitat foorumeille, kerro mitä käyttöjärjestelmää ja tuotteen versiota käytät.