Käsiteltävät aiheet
Jos sinulla on ongelmia Adobe Acrobat Readerin lataamisessa ja asentamisessa, kokeile seuraavia ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä.
Tällä sivulla

Acrobat Readerin asentamisessa tietokoneeseen on kaksi vaihetta:

1. Lataa Acrobat Readerin asennusohjelma.

2. Asenna Acrobat Reader suorittamalla asennusohjelma. Varaa tarpeeksi aikaa vaiheiden suorittamiseen.

Ota JavaScript käyttöön selaimessa. Jos et tiedä, miten asetus otetaan käyttöön selaimessasi, katso käyttöjärjestelmäsi mukaan Windowsia tai Mac OS -järjestelmää koskeva kohta osiosta Varmista, että JavaScript on käytössä.

Virustorjuntaohjelma saattaa joskus virheellisesti tulkita Acrobat Readerin asennusohjelman haittaohjelmaksi. Virheellisiä virheilmoituksia ovat esimerkiksi TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen, Trojan/JmGeneric.bcy ja Suspicious. Myös käynnistysvirheitä on ilmennyt, ja asennusohjelma on saattanut joutua karanteeniin.

Virustorjuntaohjelmien toimittajat ja palveluntarjoajat päivittävät säännöllisesti ohjelmistojaan, jotta Adobe Readerin asennusohjelma tunnistettaisiin vaarattomaksi ohjelmaksi. Tarkista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla.

Tietyt tietokoneeseen liittyvät tekijät, kuten tietoturva-asetukset tai selaimen evästeet, voivat estää Adobe Readerin asennusohjelman latauksen. Usein latausongelmat ratkeavat helposti, kun lataamista yritetään uudelleen jollakin toisella selaimella. Käytä jotakin seuraavista selaimista, jota et vielä ole yrittänyt käyttää:

• Mozilla Firefox
    • Microsoft Internet Explorer
    • Apple Safari
    • Google Chrome

Jos näyttöön ei ilmesty vahvistusikkunaa, joka ilmoittaa, että Acrobat Reader on ladattu ja asennettu, tarkista onko selain avannut latausikkunan. Jotkin selaimet avaavat erillisen latausikkunan, mutta on mahdollista, että se on piilossa muiden avoimien sovellusten tai ikkunoiden takana. Jos löydät latausikkunan, kaksoisnapsauta Readerin .exe-tiedostoa ja jatka lataamista ja asentamista. (Kaksoisosoita .dmg-tiedostoa Firefox-selaimessa Mac OS -käyttöjärjestelmässä.)

Jos Acrobat Readerin lataamisessa on edelleen ongelmia, kokeile suoraa latauslinkkiä. Valitse oikea käyttöjärjestelmä, kieli ja versio ja napsauta Lataa nyt. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita lataaminen loppuun.

Järjestelmän kaatuminen tai virhesanoma ilmoittaa nimenomaisista tietokoneeseen tai asennusprosessiin liittyvistä ongelmista. Lisätietoja vianetsintään saat virheeseen liittyvästä ratkaisusta alla olevasta taulukosta.

Ongelma tai virhe
    Ratkaisu
    • Virhe "Metatiedoston lataus epäonnistui"
    • Virhe "Toimintoluetteloa ei löytynyt"
    • Viesti "Asennusta haetaan", mutta mitään ei tapahdu useaan minuuttiin.

"Metatiedoston lataus epäonnistui", "Toimintoluetteloa ei löytynyt", "Asennusta haetaan" | Reader

• Readerin lataaminen Adoben sivustosta ei onnistu.
    • Readerin asennustiedoston avaaminen ei onnistu
    • ”Purkaminen epäonnistui tuntemattomasta syystä. Ohjelma on suljettu ilman asennusta....” Tämä virhe voi ilmetä, kun olet onnistunut lataamaan Readerin tai jos lataat asennustiedoston ja kaksoisnapsautat sitä asennuksen aloittamiseksi.

Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Windows
    Acrobat Readerin asennuksen vianmääritys | Mac OS

Asennus alkaa, mutta käynnistyksen keskeyttää jumittunut osoitin, näyttö tai näyttöön tuleva virhesanoma.

Asennus keskeytyi | Acrobat 9, Reader 9

(vain Windows)
    Virhe 1402: Avaimen [avaimen nimi] avaaminen ei onnistu
    Virhe 1406: Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen [avaimen nimi] ei onnistu

Virhe 1402 | Virhe 1406 | Acrobat, Reader

(vain Windows)
    Virhe 1606: Ei saatu yhteyttä verkkosijaintiin \Startup

Virhe 1606

(vain Windows)
    Virhe 1635: Tätä korjauspakettia ei voitu avata

Virhe 1635 | Acrobat 8, Reader 8

Jos virhettä ei ole taulukossa, kirjoita se tällä sivulla olevaan hakukenttään ja paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.

Alkuun