Acrobat Readerin latausongelmien ratkaiseminen

Onko sinulla ongelmia Adobe Acrobat Readerin lataamisessa ja asentamisessa? Kokeile seuraavia ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä.

Miksi Acrobat Readerin lataaminen ei onnistunut?

Acrobat Readerin lataamisessa voi joskus ilmetä ongelmia. Ongelmien syy on yleensä jokin seuraavista:

• Tietokone ei ole yhteydessä internetiin, tai internet-asetuksissa on ongelmia.
  • Virustorjuntaohjelmisto on päivitettävä.
  • Adobe-palvelimeen ei saada yhteyttä.

Acrobat Readerin lataus- ja asennusongelmien ratkaiseminen

Jos Acrobat Readerin asentaminen ei onnistu, kokeile seuraavia ratkaisuehdotuksia:

Ota JavaScript käyttöön selaimessa. Jos et tiedä, miten asetus otetaan käyttöön selaimessasi, katso käyttöjärjestelmäsi mukaan Windowsia tai macOS-järjestelmää koskeva kohta osiosta Varmista, että JavaScript on käytössä.

Virustorjuntaohjelma saattaa joskus virheellisesti tulkita Acrobat Readerin asennusohjelman haittaohjelmaksi. Virheellisiä virheilmoituksia ovat esimerkiksi TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen, Trojan/JmGeneric.bcy ja Suspicious. Myös käynnistysvirheitä on ilmennyt, ja asennusohjelma on saattanut joutua karanteeniin.

Virustorjuntaohjelmien toimittajat ja palveluntarjoajat päivittävät säännöllisesti ohjelmistojaan, jotta Acrobat Readerin asennusohjelma tunnistettaisiin vaarattomaksi ohjelmaksi. Tarkista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla.

Tietyt tietokoneeseen liittyvät tekijät, kuten tietoturva-asetukset tai selaimen evästeet, voivat estää Acrobat Readerin asennusohjelman latauksen. Usein latausongelmat ratkeavat helposti, kun lataamista yritetään uudelleen jollakin toisella selaimella. Käytä jotakin seuraavista selaimista, jota et vielä ole yrittänyt käyttää:

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

Jos Acrobat Readerin lataamisessa on edelleen ongelmia, kokeile suoraa latauslinkkiä. Valitse oikea käyttöjärjestelmä, kieli ja versio ja napsauta Lataa nyt. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja suorita lataaminen loppuun.

Epävakaa Internet-yhteys voi estää lataamisen muista sivustoista. Kokeile tiedoston lataamista joltakin muulta sivustolta, esimerkkeinä www.microsoft.com, www.apple.com tai www.mozilla.com. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään, tekniseen tukeen tai internetpalveluntarjoajaan. Lisätietoja on artikkelissa Korjaa epävakaa internet-yhteys Adobe-sivustoon tai FTP-sivustoon.

Kun vakaa internet-yhteys on muodostettu, kokeile ladata tiedosto uudelleen. Jos tiedoston alkuperäinen latausyritys keskeytyi, käynnistä lataaminen uudelleen samasta internetselaimesta.

Huomautus:

Runsas liikenne saattaa häiritä Internet-yhteyttä. Parhaat tulokset saavutetaan yrittämällä latausta silloin, kun liikennettä on vähemmän (esimerkiksi myöhään illalla, aikaisin aamulla tai viikonloppuisin).

Näyttökorttien valmistajat päivittävät ohjelmisto-ohjaimiaan usein. Ellei näyttökortin ohjainta ole päivitetty äskettäin, lataa päivitetty ohjain valmistajan sivustosta. (Näyttökortin valmistaja voidaan selvittää tarkistamalla kortin ominaisuudet Laitehallinnasta.)

Jos jokin seuraavista virheistä ilmenee, kun Adoben sivustoon yritetään muodostaa yhteyttä tai sieltä yritetään ladata tiedostoa, käy läpi seuraavat toimenpiteet.

• Mitään ei tapahdu.
  • Tiedoston lataaminen lakkaa ennenaikaisesti.
  • Jokin seuraavista virheistä ilmenee:
    • "Palvelin palautti tarkempia tietoja."
    • ”Yhteysvirhe keskeytti latauksen. Tarkista Internet-asetukset ja napsauta yritä uudelleen.”
    • ”Palvelimeen ei saada yhteyttä, palvelinta ei löydy.”

Järjestelmän kaatuminen tai virhesanoma ilmoittaa nimenomaisista tietokoneeseen tai asennusprosessiin liittyvistä ongelmista. Lisätietoja vianetsintään saat virheeseen liittyvästä ratkaisusta alla olevasta taulukosta.

Ongelma tai virhe

Ratkaisu

• Virhe "Metatiedoston lataus epäonnistui"
  • Virhe "Toimintoluetteloa ei löytynyt"
  • Viesti "Asennusta haetaan", mutta mitään ei tapahdu useaan minuuttiin.

• Readerin lataaminen Adoben sivustosta ei onnistu.
  • Readerin asennustiedoston avaaminen ei onnistu
  • ”Purkaminen epäonnistui tuntemattomasta syystä. Ohjelma on suljettu ilman asennusta....” Tämä virhe voi ilmetä, kun olet onnistunut lataamaan Readerin tai jos lataat asennustiedoston ja kaksoisnapsautat sitä asennuksen aloittamiseksi.

Asennus alkaa, mutta käynnistyksen keskeyttää jumittunut osoitin, näyttö tai näyttöön tuleva virhesanoma.

(vain Windows)
Virhe 1402: Avaimen [avaimen nimi] avaaminen ei onnistu
Virhe 1406: Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen [avaimen nimi] ei onnistu

(vain Windows)
Virhe 1606: Ei saatu yhteyttä verkkosijaintiin Startup

(vain Windows)
Virhe 1635: Tätä korjauspakettia ei voitu avata

Tarvitsetko vielä apua?

Tutustu foorumeihin. Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä Readerin käyttäjäfoorumeilla tai Deployment & Installation -foorumeilla AcrobatUsers.com-sivustossa. Kerro ongelmastasi foorumilla, niin voit saada apua muilta käyttäjiltä. Kun kirjoitat foorumeille, kerro mitä käyttöjärjestelmää ja tuotteen versiota käytät.