Lue, kuinka Acrobat Reader DC tai Acrobat DC määritetään PDF-oletussovellukseksi.

Microsoft Edge on PDF-tiedostojen avaamiseen käytetty oletusohjelma Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Voit määrittää Acrobat DC:n tai Acrobat Reader DC:n PDF-oletusohjelmaksi neljän helpon vaiheen kautta.

Acrobat Reader DC:n tai Acrobat DC:n määrittäminen PDF-oletusohjelmaksi

Katso alla oleva lyhyt opasvideo Acrobat Reader DC:n määrittämisestä PDF-tiedostojen oletusohjelmaksi Windowsissa. Voit tehdä määrityksen myös noudattamalla videoruudun alla annettuja ohjeita.

Acrobat Reader DC:n tai Acrobat DC:n määrittäminen PDF-oletusohjelmaksi:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella PDF-tiedoston pikakuvaketta ja valitse sitten Ominaisuudet.

Napsauta hiiren kaksoispainiketta ja valitse Ominaisuudet
  2. Valitse tiedoston Ominaisuudet-valintaikkunasta Muuta.

Valitse Vaihda

Huomautus:

Jos tietokoneen asetuksia hallitsee järjestelmänvalvoja, et välttämättä näe Vaihda-painiketta. Kirjaudu järjestelmänvalvojan tilillä tai ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, niin voit käyttää painiketta.

3. Tee jokin seuraavista toimista:

Jos tietokoneelle on asennettu sekä Adobe Acrobat DC että Acrobat Reader DC, valitse Adobe Acrobat DC ja valitse sitten OK.

Valitse Acrobat DC

Jos tietokoneelle on asennettu vain Acrobat Reader DC, valitse Adobe Acrobat Reader DC ja valitse sitten OK.

Valitse Acrobat DC
  4. Napsauta Ominaisuudet-valintaikkunassa OK.

Napsauta OK Ominaisuudet-valintaikkunassa

Tästä lähin PDF-tiedostot avataan Acrobat Reader DC- tai Acrobat DC -ohjelmassa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Microsoft Edge on PDF-tiedostojen avaamiseen käytetty oletusohjelma Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Voit muuttaa PDF-tiedostojen oletusohjelmaa, jos haluat avata PDF-tiedostot lisäominaisuuksia tarjoavassa, Edgeä soveltuvammassa ohjelmassa, kuten Acrobat Reader DC:ssä tai Acrobat DC:ssä.

Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmisto on ilmainen ja yleisesti luotettu ohjelma PDF-tiedostojen katseluun, tulostamiseen, allekirjoittamiseen ja kommentointiin. Se on ainoa ilmainen PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa.

Adobe Acrobat DC -ohjelmisto on kattava PDF-ratkaisu, jonka avulla voit käyttää tärkeimpiä asiakirjojasi missä tahansa. Se tarjoaa yksinkertaisen ja johdonmukaisen käyttökokemuksen pöytäkoneilla, verkossa ja mobiililaitteilla, kosketuskäyttöiset laitteet mukaan luettuina.

Hanki Acrobat Reader DC tai Acrobat DC seuraavien linkkien kautta:

Tarvitset joko Acrobat Reader DC:n tai Acrobat DC:n. Jos sinulla on molemmat, Adobe suosittelee, että Acrobat DC määritetään oletusohjelmaksi PDF-tiedostojen avaamiseen.

Voit valita asennetun Reader- tai Acrobat-version oletusohjelmaksi PDF-tiedostojen avaamiseen. Adobe suosittelee päivittämään vanhat Adobe Reader- ja Adobe Acrobat -versiot uusimpaan versioon: Acrobat Reader DC | Acrobat DC.