Tuetut tiedostomuodot Acrobat- ja Reader-sovelluksissa

Näissä taulukoissa näkyvät tiedostomuodot, joita Adobe Acrobat ja Acrobat Reader tukevat useissa eri toimissa.

Jos haluat lisätietoa tiedostojen tuonnissa ja muuntamisessa käytettävistä asetuksista, katso Acrobatin ohje.

Adobe PDF -tulostin

Jos Windows-sovelluksessa on Tulosta-komento, sillä voidaan yleensä muuntaa tiedostoja PDF-muotoon käyttämällä Adobe PDF -tulostinta sovelluksen tulostusikkunasta. Tiedoston muuntamisessa käytetään Acrobat Distillerin oletusarvoja ja Adobe PDF -asetuksia. Jos haluat lisätietoja tämän PDF-tiedoston luontitavan asetuksista ja rajoituksista, katso Adobe PDF -muunnosasetukset

PDFMakerin muunnosmuodot

Voit muuntaa tiedostoja PDF-muotoon muiden valmistajien ohjelmissa käyttämällä Adobe PDF- tai Acrobat-valikkoa. Katso täydellinen lista PDFMaker-sovelluksista, joita Acrobat tukee, ohjeesta Yhteensopivat verkkoselaimet ja PDFMaker-sovellukset, jossa on lueteltu myös verkkoselaimet, jotka tukevat PDF-tiedostojen tarkastelua selaimessa ja verkkosivujen muuntamista PDF-tiedostoiksi.

Suorat tiedostomuunnosmuodot (Acrobat)

Jos haluat muuntaa jonkin näistä tiedostomuodoista Adobe PDF -muotoon, valitse Tiedosto > Luo PDF > Tiedostosta Voit muuntaa myös leikepöydän tietoja, verkkosivuja ja skannattuja dokumentteja PDF-muotoon. Jos haluat lisätietoa näistä muunnostavoista, katso kohtaa PDF-tiedostojen luominen Acrobatilla Acrobatin ohjeessa.

Tunniste Tiedostonimi Kommentit
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office -muodot (Word 2010, PowerPoint, Excel) Varmista, että tietokoneeseen on asennettu oikea Microsoft Office -versio.
.txt, .rtf  Teksti, Rich Text Format
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript ja Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Kuvatiedostot
.html Internet-sivut
.wpd Corel WordPerfect Asenna Corel WordPerfect ja suorita muunnos Adobe PDF -tulostimella (Acrobat 9 ja Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOfficen ja StarOfficen esitykset, laskentataulukot, grafiikka ja asiakirjat Jos sovelluksista on yhteys tulostusjärjestelmään, voit käyttää Adobe PDF -tulostinta näiden tiedostojen muuntamiseen.
.psd Adobe Photoshop Koskee vain Acrobatia.
.ai Adobe Illustrator Koskee vain Acrobatia.
.indd Adobe InDesign Koskee vain Acrobatia.
.u3d, .prc Kolmiulotteiset tiedostot Oletusarvoisesti poissa käytöstä. Ota käyttöön rekisteriavaimella. Lue lisää.
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XPS-muoto Oletusarvoisesti poissa käytöstä. Ota käyttöön rekisteriavaimella. Lue lisää.
.mpp MS Project Jos MS Project on asennettu.
.vsd MS Visio Jos MS Visio on asennettu.

Tiedostomuotojen tallentaminen tai vieminen (Acrobat)

Seuraavassa on luettelo tuetuista tiedostomuodoista, jotka voit viedä PDF-tiedostosta. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä. Valitse sitten tallennussijainti näyttöön tulevasta ikkunasta ja valitse asianmukainen tiedostomuoto luettelosta. Tallenna sitten tiedosto.

Tunniste Tiedostonimi Versio Kommentit
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3–1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS, taso 2–3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-esitys 2010 ja sitä uudemmat
.rtf Rich Text Format
.txt Teksti (esteetön), teksti (muotoilematon)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-työkirja
.doc, docx Word-dokumentti 2010 ja sitä uudemmat
.xml XML, XML-taulukko 1.0, 2003

Videomuodot (Acrobat Pro)

Acrobat Prossa PDF-tiedostoihin voidaan sisällyttää näitä tiedostomuotoja, jotka toistetaan Acrobatissa ja Acrobat Readerissa.

Muoto

Transkoodaus

URL-suoratoisto

Suora sijoittaminen ilman transkoodausta

Muu sijoittaminen

Ei käytössä

Ei

Ei

Ei

QuickTime Movie (.mov)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä

MPEG (.mp4, .m4v)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä (paitsi .m4v)

3GPP-elokuva (.3gp, .3g2)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Ei

Äänitiedostomuodot (Acrobat)

Voit sijoittaa seuraavia äänitiedostomuotoja suoraan toistettaviksi Acrobat- ja Acrobat Reader -versiossa.

Muoto Suora sijoittaminen ilman transkoodausta Muu sijoittaminen
MP3-äänitiedosto (.mp3) Kyllä Kyllä
Audio Waveform (.wav) Ei Kyllä
Audio Interchange (.aif, .aiff) Ei Kyllä
MPEG-äänitiedosto (.mpa, .m4a) Ei Kyllä
Windows Media -äänitiedosto (.wma) Ei Kyllä

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa