Tuetut tiedostomuodot Acrobat- ja Reader-sovelluksissa

Näissä taulukoissa näkyvät tiedostomuodot, joita Adobe Acrobat ja Acrobat Reader tukevat useissa eri toimissa.

Jos haluat lisätietoa tiedostojen tuonnissa ja muuntamisessa käytettävistä asetuksista, katso Acrobatin ohje.

Adobe PDF -tulostin

Jos Windows-sovelluksessa on Tulosta-komento, sillä voidaan yleensä muuntaa tiedostoja PDF-muotoon käyttämällä Adobe PDF -tulostinta sovelluksen tulostusikkunasta. Tiedoston muuntamisessa käytetään Acrobat Distillerin oletusarvoja ja Adobe PDF -asetuksia. Jos haluat lisätietoja tämän PDF-tiedoston luontitavan asetuksista ja rajoituksista, katso Adobe PDF -muunnosasetukset

PDFMakerin muunnosmuodot

Voit muuntaa tiedostoja PDF-muotoon muiden valmistajien ohjelmissa käyttämällä Adobe PDF- tai Acrobat-valikkoa. Katso täydellinen lista PDFMaker-sovelluksista, joita Acrobat tukee, ohjeesta Yhteensopivat verkkoselaimet ja PDFMaker-sovellukset, jossa on lueteltu myös verkkoselaimet, jotka tukevat PDF-tiedostojen tarkastelua selaimessa ja verkkosivujen muuntamista PDF-tiedostoiksi.

Suorat tiedostomuunnosmuodot (Acrobat)

Jos haluat muuntaa jonkin näistä tiedostomuodoista Adobe PDF -muotoon, valitse Tiedosto > Luo PDF > Tiedostosta Voit muuntaa myös leikepöydän tietoja, verkkosivuja ja skannattuja dokumentteja PDF-muotoon. Jos haluat lisätietoa näistä muunnostavoista, katso kohtaa PDF-tiedostojen luominen Acrobatilla Acrobatin ohjeessa.

Tunniste Tiedostonimi Kommentit
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office -muodot (Word 2010, PowerPoint, Excel) Varmista, että tietokoneeseen on asennettu oikea Microsoft Office -versio.
.txt, .rtf  Teksti, Rich Text Format
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript ja Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Kuvatiedostot
.html Internet-sivut
.wpd Corel WordPerfect Asenna Corel WordPerfect ja suorita muunnos Adobe PDF -tulostimella (Acrobat 9 ja Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOfficen ja StarOfficen esitykset, laskentataulukot, grafiikka ja asiakirjat Jos sovelluksista on yhteys tulostusjärjestelmään, voit käyttää Adobe PDF -tulostinta näiden tiedostojen muuntamiseen.
.psd Adobe Photoshop Koskee vain Acrobatia.
.ai Adobe Illustrator Koskee vain Acrobatia.
.indd Adobe InDesign Koskee vain Acrobatia.
.u3d, .prc Kolmiulotteiset tiedostot Oletusarvoisesti poissa käytöstä. Ota käyttöön rekisteriavaimella. Lue lisää.
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XPS-muoto Oletusarvoisesti poissa käytöstä. Ota käyttöön rekisteriavaimella. Lue lisää.
.mpp MS Project Jos MS Project on asennettu.
.vsd MS Visio Jos MS Visio on asennettu.

Tiedostomuotojen tallentaminen tai vieminen (Acrobat)

Seuraavassa on luettelo tuetuista tiedostomuodoista, jotka voit viedä PDF-tiedostosta. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä. Valitse sitten tallennussijainti näyttöön tulevasta ikkunasta ja valitse asianmukainen tiedostomuoto luettelosta. Tallenna sitten tiedosto.

Tunniste Tiedostonimi Versio Kommentit
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3–1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS, taso 2–3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-esitys 2010 ja sitä uudemmat
.rtf Rich Text Format
.txt Teksti (esteetön), teksti (muotoilematon)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-työkirja
.doc, docx Word-dokumentti 2010 ja sitä uudemmat
.xml XML, XML-taulukko 1.0, 2003

Videomuodot (Acrobat Pro)

Acrobat Prossa PDF-tiedostoihin voidaan sisällyttää näitä tiedostomuotoja, jotka toistetaan Acrobatissa ja Acrobat Readerissa.

Muoto

Transkoodaus

URL-suoratoisto

Suora sijoittaminen ilman transkoodausta

Muu sijoittaminen

Ei käytössä

Ei

Ei

Ei

QuickTime Movie (.mov)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä

MPEG (.mp4, .m4v)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä (paitsi .m4v)

3GPP-elokuva (.3gp, .3g2)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Ei

Videomuodot (Acrobat XI Pro ja Acrobat X Pro)

Acrobat X Pro -ohjelmassa voi asettaa näiden muotojen tiedostoja PDF-tiedostoihin, jolloin ne voidaan toistaa Acrobat X- ja Adobe Reader X -ohjelmassa.

Muoto

Transkoodaus

URL-suoratoisto

Suora sijoittaminen ilman transkoodausta1

Muu sijoittaminen2

Ei käytössä

Kyllä

Kyllä

Ei

Shockwave Flash (.swf)

Ei käytössä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

QuickTime Movie (.mov)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä

MPEG (.mp4, .m4v)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä (paitsi .m4v)

3GPP-elokuva (.3gp, .3g2)

Kyllä

Kyllä

Kyllä, jos H.264-koodattu

Ei

1 Suoraa sijoittamista ilman transkoodausta tuetaan Acrobat X Pro -versiossa.
2 Toisto on yhteensopiva aiempien Adobe Reader -versioiden kanssa.

Videomuodot (Acrobat 9 Pro ja Pro Extended)

Acrobat 9 -ohjelmassa voi asettaa näiden muotojen videotiedostoja PDF-tiedostoihin, jolloin ne voidaan toistaa Acrobat 9- ja Adobe Reader 9 -ohjelmassa.

Muoto

Transkoodaus1

URL-suoratoisto

Suora sijoittaminen ilman transkoodausta2

Muu sijoittaminen3

Ei käytössä

Kyllä

Kyllä

Ei

Microsoft AVI (.avi)

Kyllä

Ei

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä

QuickTime Movie (.mov)

Kyllä

Ei

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä

MPEG (.mp4, .m4v, .mpeg, .mpg)

Kyllä

Kyllä (vain .mp4)

Kyllä, jos H.264-koodattu

Kyllä (paitsi .m4v)

Ei käytössä

Ei

Kyllä

Kyllä

Windows Media (.wmv)

Kyllä

Ei

Ei

Kyllä

Advanced Streaming Format (.asf)

Kyllä

Ei

Ei

Kyllä

3GPP-elokuva (.3gp)

Kyllä

Ei

Kyllä, jos H.264-koodattu

Ei

RealMedia (.ram)

Ei

Ei

Ei

Kyllä

1 Videon transkoodaamista Adobe Reader 9 -ohjelmassa tapahtuvaa suoraa toistoa varten tuetaan vain Acrobat 9 Pro Extended -versiossa.

2 Suoraa sijoittamista ilman transkoodausta tuetaan sekä Acrobat 9 Pro- että Acrobat 9 Pro Extended -versiossa.

3 Toisto sopii yhteen aiempien Adobe Reader -versioiden kanssa, mutta katseleminen edellyttää sopivan mediasoittimen käyttöä.

Äänitiedostomuodot (Acrobat)

Voit sijoittaa seuraavia äänitiedostomuotoja suoraan toistettaviksi Acrobat- ja Acrobat Reader -versiossa.

Muoto Suora sijoittaminen ilman transkoodausta1 Muu sijoittaminen2
MP3-äänitiedosto (.mp3) Kyllä Kyllä
Audio Waveform (.wav) Ei Kyllä
Audio Interchange (.aif, .aiff) Ei Kyllä
MPEG-äänitiedosto (.mpa, .m4a) Ei Kyllä
Windows Media -äänitiedosto (.wma) Ei Kyllä

1 Suoraa sijoittamista ilman transkoodausta tuetaan Acrobat 9 Prossa, Acrobat 9 Pro Extendedissä tai uudemmissa versiossa.
2 Toisto sopii yhteen Adobe Reader 9:n ja aiempien versioiden kanssa, mutta katseleminen edellyttää yhteensopivan mediasoittimen käyttöä.

Huomautus: Acrobat X tukee vain MP3-äänitiedostoja.

Kaksi- ja kolmiulotteiset muodot (Acrobat 9 Pro Extended, Adobe 3D Reviewer)

Seuraavassa taulukossa näkyvät kaksi- ja kolmiulotteiset tiedostomuodot, joita voidaan tuoda Adobe Acrobat 9 Pro Extended- ja Adobe 3D Reviewer -ohjelmaan. Jos haluat lisätietoja tiedostojen tuonnista ja viennistä, katso Acrobat 9 Pro Extendedin ja 3D Reviewerin ohje.

Muoto/sovellus Tunniste Versio Acrobat 9 Pro Extended 3D Reviewer
3DXML  3DXML  Versioon 3.0 saakka

K

K

ACIS  SAT, SAB  Versioon 15 saakka

K

K

Adobe Acrobat 3D  PDF

7, 8, 9

K

K

Autodesk 3D Studio  3DS

K

K

Autodesk AutoCAD  DWG, DWF, DXF  12, 13, 14, 2000-2008

K

Autodesk Inventor  IPT, IAM  Jopa 12.x, 2008

K

K

CATIA Graphical Representation (CGR)  CGR

K

K

CoCreate OneSpace Designer  PKG, SDP, SDPC, SDW, SDWC, SDA, SDAC, SDS, SDSC, SES, BDL  V3–V2007

K

K

COLLADA  DAE

K

K

Dassault CATIA V4  MODEL, DLV, EXP, SESSION  Versioon V4.2.5 saakka

K

K

Dassault CATIA V5  CATDRAWING  2D

K

Dassault CATIA V5  CATPRODUCT, CATPART  Versioon R18 saakka

K

K

Hewlett-Packardin grafiikkakirjasto  HP, HGL, HPL, HPGL, PLT

K

Industry Foundation Classes  IFC  IFC2x3 and IFC2x2

K

K

Initial Graphics Exchange Specification (IGES)  IGS, IGES  5.1, 5.2, 5.3

K

K

JTOpen  JT  Versioon 8.2 saakka

K

K

KMZ  KMZ

K

Lattice XVL  XV3, XV0  P-XVL

K

K

PRC  PRC, PRD  Kaikki versiot

K

K

Pro/ENGINEER  PRT, XPR, ASM, XAS, NEU  V18.0–Wildfire 4

K

K

PTC CADDS  PD, _PD, CADDS  Ainakin versiot 4x/5

K

K

Siemens I-deas  MF1, ARC, UNV, PKG  Versioon 13.x (NX 5) saakka

K

K

Siemens NX  PRT  2D

K

Siemens NX  PRT  Versioon NX 5 saakka

K

K

Siemens Parasolid  X_T, X_B  Versioon 17 saakka

K

K

Siemens Solid Edge  ASM, PAR, PWD, PSM  V19, V20

K

K

SolidWorks  SLDASM, SLDPRT  Versioon 2009 saakka

K

K

STEP Exchange  STP, STEP  AP 203, AP 214

K

K

Stereolitografia  STL

K

K

Universal 3D  U3D  ECMA 1, ECMA 3

K

K

Virtuaalitodellisuuden kuvauskielen (VRML) maailmat  WRL, VRML  V1.0, V2.0

K

K

Wavefront-objekti  OBJ  Vain verkko

K

K