Voit allekirjoittaa dokumentin sen sisällön vahvistamiseksi tai dokumentin hyväksymiseksi. Tarkoituksen mukaan käytetään erityyppisiä allekirjoituksia.

Huomautus:

Tässä dokumentissa on ohjeet Acrobat DC:tä ja Acrobat 2017:ää varten. Jos käytät Acrobat XI:tä, perehdy Acrobat XI:n ohjeeseen.

Sopimuksen allekirjoittaminen

Jos sinulle lähetetään allekirjoitettava sopimus Adobe Signin kautta, saat sähköposti-ilmoituksen, joka sisältää sopimuksen linkin. Jos käytät Acrobat DC- tai Acrobat Reader DC -tietokonesovellusta, saat ilmoituksen, että sinulle on jaettu allekirjoitettava sopimus.

Voit allekirjoittaa Adobe Signilla lähetetyn allekirjoitettavan sopimuksen seuraavilla tavoilla:

Allekirjoittaminen sähköpostilinkin avulla

1. Napsauta sähköpostiviestin sisältämää sopimuksen linkkiä. Sopimus avautuu selaimessa.

Sähköpostitse saatu sopimuksen linkki
  2. Napsauta kenttiä ja täytä pyydetyt tiedot.

3. Napsauta allekirjoituskenttää. Jos allekirjoitat ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee Allekirjoitus tai Nimikirjaimet -paneeli.

• Kirjoita - Kirjoita nimesi kenttään. Voit valita pienestä joukosta allekirjoitustyylejä; napsauta Vaihda tyyli, jos haluat tarkastella toista tyyliä.
    • Kuva - Selaa allekirjoituksen kuvia ja valitse oma allekirjoituksesi.
    • Piirrä - Piirrä allekirjoituksesi kenttään.
    • Tallenna allekirjoitus - Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautuneena Acrobat Readeriin tai Acrobatiin, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Aseta allekirjoitus tai nimikirjaimet kenttään napsauttamalla Käytä.

4. Napsauta Allekirjoita napsauttamalla.

Allekirjoita Acrobat-/Reader-tietokonesovelluksella

1. Napsauta Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä Aloitus. Valitse Jaettu-osasta Allekirjoitettavaksi. Näet kaikki allekirjoitettavaksi jaetut tai vastaanotetut sopimukset.

Kaksoisnapsauta allekirjoitettavaa sopimusta
  2. Kaksoisnapsauta sopimusta, jonka tila on Odottaa toimintaasi, tai valitse sopimus ja napsauta oikeasta ruudusta Allekirjoita. Sopimus avautuu.

3. Napsauta kenttiä ja täytä pyydetyt tiedot.

4. Napsauta allekirjoituskenttää. Jos allekirjoitat ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee Allekirjoitus tai Nimikirjaimet -paneeli.

• Kirjoita - Kirjoita nimesi kenttään. Voit valita pienestä joukosta allekirjoitustyylejä; napsauta Vaihda tyyli, jos haluat tarkastella toista tyyliä.
    • Kuva - Selaa allekirjoituksen kuvia ja valitse oma allekirjoituksesi.
    • Piirrä - Piirrä allekirjoituksesi kenttään.
    • Tallenna allekirjoitus - Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautuneena Acrobat Readeriin tai Acrobatiin, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Aseta allekirjoitus tai nimikirjaimet kenttään napsauttamalla Käytä.

5. Napsauta Allekirjoita napsauttamalla.

PDF-tiedoston allekirjoittaminen

Jos haluat allekirjoittaa PDF-dokumentin tai lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi. Voit myös lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän. Kun tallennat dokumentin, allekirjoituksesta ja tekstistä tulee osa PDF-dokumenttia.

Huomautus:

Voit myös kuvata allekirjoituksesi mobiililaitteella Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla ja tallentaa sen Adobe Document Cloudiin, jotta se synkronoidaan, minkä jälkeen se on käytettävissä tietokoneessa ja muissa mobiililaitteissa. Lisätietoja on artikkelissa Allekirjoituksen kuvaaminen mobiililaitteella ja sen käyttö kaikkialla.

PDF-tiedoston allekirjoittaminen

1. Avaa PDF-dokumentti tai lomake, jonka haluat allekirjoittaa.

2. Napsauta yleistä allekirjoituskuvaketta  työkalupalkissa. Voit vaihtoehtoisesti valita Työkalut > Täytä ja allekirjoita.

Yleinen allekirjoituskuvake
  3. Jos haluat lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän, vedä tallennetut henkilökohtaiset tietosi oikeanpuoleisesta ruudusta lomakekenttään.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaihtoehtoa Lisää teksti työkalurivillä. Napsauta sitä kohtaa dokumentista, johon haluat lisätä tekstin, ja ala kirjoittaa. Tee haluamasi muutokset kenttätyökalurivin avulla.

4. Napsauta Allekirjoita-kuvaketta työkalurivillä ja valitse, haluatko lisätä allekirjoituksesi vai vain nimikirjaimet.

Lisää allekirjoitus tai nimikirjaimet

Jos olet jo lisännyt allekirjoituksia tai nimikirjaimia, ne näytetään vaihtoehtoina, joista voit valita.

5. Jos olet jo lisännyt allekirjoituksesi tai nimikirjaimesi, voit valita ne Allekirjoita-valinnoista ja napsauttaa sitä kohtaa PDF-tiedostossa, johon haluat lisätä allekirjoituksesi. Siirry seuraavaan vaiheeseen.

Jos allekirjoitat ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee Allekirjoitus tai Nimikirjaimet -paneeli. Alla on esimerkki Allekirjoitus-paneelista.

Kirjoita, piirrä tai tuo allekirjoituskuva
    Voit kirjoittaa, piirtää tai tuoda allekirjoituskuvan. Lisätyt allekirjoitukset ja nimikirjaimet tallennetaan myöhempää käyttöä varten.
    • Kirjoita - Kirjoita nimesi kenttään. Voit valita pienestä joukosta allekirjoitustyylejä; napsauta Vaihda tyyli, jos haluat tarkastella toista tyyliä.
    • Kuva - Selaa allekirjoituksen kuvia ja valitse oma allekirjoituksesi.
    • Piirrä - Piirrä allekirjoituksesi kenttään.
    • Tallenna allekirjoitus - Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautuneena Acrobat Readeriin tai Acrobatiin, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Valitse Käytä ja napsauta sitten sitä paikkaa PDF-tiedostossa, johon haluat sijoittaa allekirjoituksen tai nimikirjaimet.

6. Jos haluat siirtää sijoitettua allekirjoitusta tai nimikirjaimiasi, korosta kenttä napsauttamalla sitä ja käytä sitten nuolipainikkeita. Jos haluat muuttaa kentän kokoa tai poistaa kentän, käytä kenttätyökalurivin vaihtoehtoja.

Huomautus:

Jos haluat käyttää kuvaa allekirjoituksena:

• Kirjoita allekirjoituksesi mustalla musteella puhtaalle ja tyhjälle valkoiselle paperiarkille. Kirjoita keskelle paperia, jotta et valokuvaa tai skannaa reunoja mukaan.
  • Valokuvaa tai skannaa allekirjoitus. Jos otat kuvan allekirjoituksestasi, varmista, että sivun valaistus on hyvä ja että allekirjoitus ei jää varjoon.
  • Siirrä tai skannaa valokuva tietokoneeseen. Acrobat/Reader hyväksyy JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- ja BMP-tiedostoja. Kuvaa ei tarvitse rajata. Acrobat/Reader tuo pelkästään allekirjoituksen, jos valokuva tai skannaustulos on kohtuullisen puhdas.

Allekirjoitettujen PDF-tiedostojen lähettäminen

Kun olet allekirjoittanut lomakkeen, voit jakaa sen muiden kanssa. Jaa lomake toimimalla artikkelissa Lomakkeen lähettäminen annettujen ohjeiden mukaan.

Lähetä PDF-dokumentit allekirjoitettaviksi muille Adobe Signin avulla

Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalulla. Sen avulla allekirjoittajat voivat nopeasti allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi.

Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalun avulla voit myös seurata koko allekirjoitusprosessia. Työkalu lähettää allekirjoittajille sähköpostiviestin, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimus. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille.