Bekende problemen

Met behulp van de functie GPU Performance in de 2014-versie van Illustrator CC kunnen Illustrator-illustraties op de grafische processor worden gerenderd. GPU Preview is standaard ingeschakeld voor RGB-documenten op computers met Windows 7 en 8 die compatibele NVIDIA-kaarten hebben. U kunt het ook inschakelen voor CMYK-documenten door naar het tabblad Voorkeuren > Experimentele functie te gaan.

Algemene overwegingen

• GPU Performance is niet beschikbaar op Mac OS.
  • Wanneer GPU Performance is ingeschakeld, toont het menu Weergave GPU Preview alsook andere voorbeeldmodi. Wanneer GPU Performance is uitgeschakeld, toont het menu Weergave GPU Preview niet.
  • Het is mogelijk om vanuit het menu Weergave te schakelen van GPU Preview naar standaard Voorvertoning, Omtrek, Voorvertoning pixels of Voorvertoning overdruk. U kunt ook specifieke sneltoetsen gebruiken.
  • Voorvertoning, Omtrek, Voorvertoning pixels en Voorvertoning overdruk gebruiken altijd de CPU om afbeeldingen van Illustrator weer te geven, ongeacht of GPU Performance in- of uitgeschakeld zijn.
  • Overschakelen naar Contour (Ctrl + Y) toont altijd het laatst gebruikte voorbeeld (GPU Preview of CPU Preview).
  • U kunt tussen GPU en CPU Preview schakelen met Ctrl + E.
  • Op computers met Windows 7 en 8 die compatibel zijn met grafische processoren van NVIDIA, kan de functie niet beschikbaar zijn. (Dit betekent dat de Experimentele functie in het deelvenster Voorkeuren of de indicator in de menubalk van Illustrator niet beschikbaar zijn.) Raadpleeg de informatie voor probleemoplossing om het probleem te identificeren en op te lossen.
  • GPU Performance omvat een nieuwe functie die Geanimeerd zoomen heet. U kunt deze functie uitschakelen en GPU Performance toch laten aanstaan.
  • Als bij GPU Preview de dunne lijnen vaag lijken of volledig verdwijnen, selecteer dan Dunne lijnen verbeteren. Ga naar Voorkeuren > tabblad Experimentele functie > GPU Performance.

Bekende problemen

De volgende lijst bevat de bekende problemen met GPU Performance:

• In CMYK-documenten worden objecten met overvloeiingsmodi niet goed weergegeven in GPU Preview. [3718123]
  • Afbeeldingen met CMYK-steunkleuren worden fout weergegeven in GPU Preview. [3719569]
  • Overvloeiingen die zijn gemaakt met een object dat effecten bevat, worden fout weergegeven in GPU Preview. [3719633]
  • Objecten met Photoshop-effecten worden niet weergegeven in GPU Preview. [3680844]
  • Verlopen en Verloopnetten met steunkleuren worden fout weergegeven in GPU Preview. [3715054]
  • In CMYK-documenten kunnen gekoppelde RGB-afbeeldingen fout weergegeven worden in GPU Preview. [3720539]
  • Kleuren kunnen anders weergegeven worden in GPU Preview. [3705050]
  • Dunne lijnen kunnen op lage zoomniveaus een zichtbare vertraging hebben tijdens het weergeven zodra Geanimeerd zoomen wordt uitgeschakeld. [3736752]
  • Problemen met herschrijven kunnen zich voordoen tijdens het scrollen in isolatiemodus met GPU Preview ingeschakeld. [3732193]
  • Bitmapafbeeldingen (1 bits) kunnen een ruitpatroon hebben wanneer er 100% wordt ingezoomd in GPU Preview. [3684735]
  • In GPU Preview worden gekoppelde EPS DCS-bestanden die niet van Photoshop zijn, fout weergegeven. [3718181]
  • Wanneer de linialen van een document aanstaan, kan het canvas van het document een kleine verschuiving weergeven wanneer er wordt gewisseld tussen GPU en CPU Preview. [3745431]
  • De inhoud van een eerder gesloten document dat is weergegeven met CPU, wordt misschien kort weergegeven wanneer er een nieuw document wordt gemaakt in GPU Preview. [3682701]
  • In GPU Preview kan de oorsprong van linialen niet worden bijgewerkt tot er met de muisaanwijzer wordt bewogen na een klik-en-sleep-handeling. [3745463]
  • In GPU Preview kan het lijken alsof anti-aliasing is toegepast op rasterlijnen. [3720002]
  • Bij gebruik van een Wacom-stylus kan de oorsprong van rotatie/reflectie niet opnieuw worden geplaatst in GPU Preview. [3710039]
  • Afwijkende illustraties met complexe schaduweffecten worden niet weergegeven in GPU Preview. [3726430]
  • In GPU Preview wordt de widget Actieve hoeken weergegeven met een vertraging tijdens het scrollen door het document. [3715316]
  • EPS-bestanden met verlopen die in andere toepassingen zijn gemaakt en aan Illustrator zijn gelinkt, kunnen fout worden weergegeven in GPU Preview. [3708251]
  • Slagschaduwen (met Duisternis als de slagschaduwoptie) die zijn toegepast op samengestelde vormen op laagniveau, worden misschien uitgewassen weergegeven in GPU Preview. [3680708]
  • De functie Gekleurd papier simuleren werkt niet in GPU Preview. [3715194]