Leer hoe u problemen met vastlopen en de prestaties van uw Wacom-apparaat oplost.

Ondervindt u een van de volgende problemen?

• Illustrator loopt vast tijdens of na het opstarten wanneer u een invoerapparaat gebruikt (zoals een muis, stylus, tablet of ander apparaat)
  • Wanneer u een Wacom-tablet gebruikt die drukgevoeligheid ondersteunt, werkt de gevoeligheid niet goed.
  • Illustrator reageert niet meer wanneer u een Wacom-stylus gebruikt.
  • Wanneer u Wacom Cintiq gebruikt, kunt u problemen ondervinden terwijl u met een Illustrator-document werkt. De cursor verdwijnt bijvoorbeeld wanneer Wacom Cintiq het tweede displayscherm wordt.

Vraagt u zich af waarom uw Wacom-apparaat is uitgeschakeld?

Als Illustrator detecteert dat uw vorige sessie is vastgelopen door een probleem met het Wacom-apparaat, wordt uw Wacom de volgende keer dat u de app opent, automatisch uitgeschakeld.  U kunt uw Wacom-apparaat inschakelen via de Illustrator-voorkeuren.

Ga naar Voorkeuren > Apparaten en selecteer het vakje Wacom inschakelen.

Oplossingen

Als de fout zich voordoet omdat de stuurprogramma's van het Wacom-apparaat verouderd zijn, werk deze dan bij (of verwijder oude of ongebruikte stuurprogramma's) om dit probleem op te lossen.

Dit probleem kan optreden zelfs wanneer er momenteel geen Wacom-apparaat aan uw computer is gekoppeld.

Wacom-stuurprogramma bijwerken Wacom-stuurprogramma verwijderen
  1. (Aanbevolen voor macOS) Verwijder het bestand WacomMultiTouch.framework indien aanwezig.
    1. Klik in een nieuw Finder-venster op Ga > Ga naar map > typ /Library/Frameworks > klik op Ga.
    2. Zoek het bestand WacomMultiTouch.framework. Als het bestand bestaat, verwijdert u het.
  2. Ga naar de Wacom-ondersteuningswebsite en installeer de nieuwste Wacom-apparaatstuurprogramma's voor uw computer opnieuw.
  1. Als u geen Wacom-apparaat gebruikt, verwijdert u de stuurprogramma's die aan het apparaat gekoppeld zijn. In de Wacom-productdocumentatie wordt uitgelegd hoe u de apparaatstuurprogramma's kunt verwijderen.
  2. Start Illustrator.