Fout | Opties voor Opslaan als PDF worden niet ondersteund | PDF maken | InDesign, Illustrator | Mac OS 10.6 of later

Problemen met opties voor Opslaan als PDF

Wanneer u InDesign of Illustrator op Mac OS 10.6 en later gebruikt, wordt de Adobe PDF-printer niet weergegeven in de lijst met beschikbare printers. Of wanneer de printer wel beschikbaar is, maakt deze geen PDF zoals verwacht. Wanneer u Opslaan als Adobe PDF kiest in het dialoogvenster Afdrukken, wordt er een fout weergegeven zoals:

'De optie Opslaan als PDF in het dialoogvenster Printer wordt niet ondersteund.'

Oplossing: Druk het bestand af als een PostScript-bestand en converteer het vervolgens naar PDF

Opmerking:

Als u een Acrobat PPD-bestand wilt gebruiken met deze methode, volgt u de instructies in Adobe Acrobat PPD installeren.

1. Selecteer Bestand > Afdrukken en selecteer Afdrukinstellingen.

2. Kies PostScript-bestand in de lijst Printerlijst.

3. Selecteer OK.

4. Selecteer desgewenst andere instellingen en selecteer Afdrukken.

5. U kunt het bestand opslaan op de gewenste locatie.

6. Open het PostScript-bestand met Adobe Acrobat Distiller of de Apple-applicatie Voorvertoning om het bestand naar PDF te converteren.

Adobe Acrobat PPD-bestand installeren

Volg deze stappen als u het Acrobat 9 PPD-bestand wilt weergeven in het pop-upmenu PPD. Het Acrobat 9 PPD-bestand ondersteunt aangepaste paginaformaten, die vaak nodig zijn wanneer u deze workflow gebruikt met de functie Boekjes afdrukken in InDesign.

InDesign

In dit geval wordt InDesign CS5 als voorbeeld gebruikt. Voor andere versies vervangt u het versienummer in de mappaden.

1. Sluit InDesign af.
  2. Ga naar /Programma's/Adobe Indesign CS5/Presets/.

3. Maak een map met de naam PPDs (de mapnaam is hoofdlettergevoelig).

4. Houd Control ingedrukt en klik op de volgende koppeling en selecteer Bewaar link als om Acrobat 9 PPD te downloaden:
    Acrobat 9 PPD

5. Sla een kopie van het gedownloade PPD-bestand op in de map die u hebt gemaakt in stap 3.

Aanvullende informatie

De meeste toepassingen kunnen gebruikmaken van de nieuwe functie Adobe PDF maken in het PDF-menu in het dialoogvenster Afdrukken op Mac OS. InDesign en Illustrator ondersteunen deze functie echter niet altijd, afhankelijk van de versie die u gebruikt. In dit geval drukt u een PostScript-bestand af en gebruikt u Distiller of Apple Preview om het bestand naar PDF te converteren.

Zie Kan geen PDF's afdrukken | Mac OS X 10.6 en later voor meer informatie over ondersteuning voor Adobe PDF-printer op Mac OS 10.6.

Praat met ons

We horen graag van u. Deel uw mening met de Adobe Illustrator-community of Adobe InDesign-community.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?