Med Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan du enkelt overføre filer mellom datamaskinen din og Creative Cloud nettlagring og synkronisere filer på flere enheter. Denne siden svarer på vanlige spørsmål om Creative Cloud-skrivebordsprogrammets krav og arbeid med filer.

Hva slags filer kan jeg laste opp og forhåndsvise på Creative Cloud?

På Creative Cloud, kan du forhåndsvise mange Creative-filtyper i en nettleser på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Disse filtypene inkluderer: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch, Ideas m.m.

Hvilke operativsystemer støtter Creative Cloud-skrivebordsprogrammet?

Systemkravene forCreative Cloud-skrivebordsprogrammeter som følger:

• Mac OS 10.7 og nyere
  • Windows 8.1 (både 64-bit og 32-bit-versjoner), 8 og 7
  • Internett-tilkobling med bredbånd

Brukere som kjører Windows XP eller Mac OS 10.6.8 eller tidligere kan ikke installere Creative Cloud desktop-applikasjonen. De må bruke Adobe Application Manager.

Kan jeg installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på flere enn to datamaskiner med samme konto?

Det er ingen grense hvor mange datamaskiner du kan installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på, med samme konto.

Du kan synkronisere filene dine på flere datamaskiner. Men aktivering er begrenset til to maskiner per person knyttet til medlemskapet, og du kan muligens ikke bruke programvaren på disse enhetene samtidig.

Se bruksbetingelsene hvis du vil ha mer informasjon. Finn ut hvordan du deaktiverer en Creative Cloud-lisens på en maskin.

Er det en grense for filstørrelse?

Med Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan du laste opp filer opptil 5 GB. Hvis du forsøker å laste opp noe større, vil du få feilmeldinger.

Med Creative Cloud-nettstedet kan du laste opp filer opptil 1 GB. Hvis du forsøker å laste opp noe større, vil du få feilmeldinger angående opplasting.

Hvordan avslutter jeg Creative Cloud-skrivebordsprogrammet?

For å gå ut av Creative Cloud desktop-applikasjonen, klikk på tannhjul-ikonet i øvre høyre hjørne i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Klikk på tannhjulet

Velg deretterAvslutti bunnen av menyen.

Velg Avslutt

For å starte Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på nytt, finner du det følgende steder:

Mac OS: /Applications/Adobe Creative Cloud/

Windows 8 og 7: C:\Program Files\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC

Merk:

Starting av Creative Cloud desktop-applikasjonen på nytt oppdaterer listen over tilgjengelige oppdateringer og installerte applikasjoner.

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet starter automatisk neste gang du logger på. Du kan slå av denne funksjonen under appens innstillinger.

Når filene flyttes i den lokale Creative Cloud Files-mappen, finnes de fremdeles lokalt? Er de tilgjengelige når maskinen er frakoblet?

Når du flytter filer i den lokale Creative Cloud Files-mappen og Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kjører, synkroniseres filene automatisk til Creative Cloud. Du kan se statusen for filene når du ser på dem i Finder eller Windows Explorer. Filene som synkroniseres for øyeblikket har blå piler. Filer som har blitt synkronisert til Creative Cloud har en grønn hake.

Hvis du ikke har en Internett-tilkobling, settes synkroniseringen automatisk på pause, og fortsetter neste gang enheten kobles til nettet. Når du er frakoblet, har du full tilgang til å redigere disse filene. Menyen og ikonene i systemstatusfeltet endrer status for å vise om du er tilkoblet eller frakoblet, og om synkronisering pågår.

Hva er forskjellen på å synkronisere med Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og Adobe Touch-applikasjoner?

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet synkroniserer filer fra datamaskinen til den nettbaserte Creative Cloud-lagringsplassen. Synkronisering fra touch-apper vil synkronisere prosjekter som er laget i appen, til den nettbaserte Creative Cloud-lagringsplassen.

Hva skjer hvis jeg sletter filer fra Creative Cloud Files-mappen?

Hvis du sletter filer, synkroniseres dette til Creative Cloud og andre enheter tilknyttet kontoen. Filer som slettes fra Creative Cloud Files-mappen, flyttes først til arkiverte filer på Files-siden. Det samme skjer med filer som slettes fra Files-siden.

Arkiverte filer tar også opp tildelt lagringsplass, så det er nødvendig å slette filene permanent for å frigjøre plass. Du kan bla gjennom dine arkiverte filer i filvisningen på nettsiden tilCreative Cloud Assets for å gjenopprette filer eller slette dem permanent for å frigjøre plass.

Hvordan flytter jeg filer mellom Adobe Touch- og Creative Suite-applikasjoner?

Du kan få tilgang til filene i Creative Cloud fra følgende steder:

• Stasjonære datamaskiner og Creative Suite-applikasjoner
  • Nettlesere
  • Adobe Touch Apps

Du synkroniserer filer fra en Touch-app fra datamaskinen ved å dra eller lagre filer til Creative Cloud Files-mappen. I Touch-appen trykker du på ikonet for bildeimportering, og så Creative Cloud, og til sist Creative Cloud-filen du vil laste opp.

Du kan også synkronisere filer fra Adobe Touch Apps til datamaskinen med Adobe Creative Cloud. Filer du laster opp til Creative Cloud fra en Touch-app, havner i Creative Cloud Files-mappen på datamaskinen. For mer informasjon om å laste opp filer til Creative Cloud fra Adobe Touch-applikasjoner, lesSamarbeide om mapper og bibliotek.

I hvilken rekkefølge synkroniserer filer?

Filer i Creative Cloud Files-mappen synkroniseres alfabetisk etter katalog.

Kan jeg synkronisere mellom to Creative Cloud-kontoer?

Du kan samarbeide med andre brukere og dele en mappe fra din Creative Cloud konto med spesifiserte Creative Cloud brukere. Alle inviterte brukere kan deretter samarbeide om gjenstander i den delte mappen. De som samarbeider kan se, redigere, gi nytt navn, flytte eller slette innhold i den delte mappen. For mer informasjon, seSamarbeide om mapper og bibliotek

Kan jeg endre standardplasseringen for Creative Cloud Files-mappen?

Nei. Hvis du flytter eller sletter Creative Cloud-filmappen mens Creative Cloud-skrivebordsprogramet kjører, blir du bedt om å avslutte programmet slik at du kan gjenopprette den manuelt. Du kan også gjenopprette den automatisk. Dette vil laste ned alle filene fra kontoen din.

Hvordan synkroniserer jeg Creative Cloud-filer til en Creative Cloud Touch-applikasjon?

Det er to spesifikke arbeidsflyter som du burde vurdere. Du synkroniserer Touch App-prosjekter til Creative Cloud, og du importerer også filer og bilder fra din Creative Cloud-konto til Touch App-prosjekter.

Filsynkronisering med Touch-applikasjon – De nyeste iOS-versjonene Adobe Photoshop Touch, Adobe Proto, Adobe Ideas og Adobe Collage støtter synkronisering. Når synkronisering er aktivert, synkroniseres de innebygde Touch-applikasjonsfilene til Creative Cloud, applikasjon for applikasjon. Hvis du f.eks. oppretter et prosjekt i Photoshop Touch, synkroniserer den bare en Photoshop Touch (.psdx)-fil til Creative Cloud. I tillegg synkroniseres disse filene til Creative Cloud Files-mappen på datamaskinen. Hvis du har plugin-modulene for Touch App installert, åpner du disse .psdx-filene i Photoshop.

Importere filer—De nye Touch-applikasjonene tilbyr ulike måter å importeree filer på Creative Cloud-kontoen. Når du importerer, kan du bla gjennom miniatyrversjoner av de støttede filene i Creative Cloud, som PSD, JPG, PNG, AI, INDD osv. Når du importerer, oppretter Creative Cloud en gjengivelse, og importerer denne til prosjektet. Disse større Adobe-filene synkroniseres ikke til iOS-enheten.

Hvis jeg lagrer endringer i en fil, lastes bare endringene opp? Eller må jeg vente til hele filen er lastet opp igjen?

Når du endrer en fil, synkroniseres hele filen. Det er for tiden ikke støtte for differensialsynkronisering eller blokknivåsynkronisering.

Kan jeg avbryte filsynkronisering fra en Touch-app?

Ja. For å avbryte filsynkronisering, trykk på Creative Cloud-ikonet i organisatoren, og slå av synkronisering.

Hvordan kan jeg se fremgangen til filer som står i synkroniseringskø?

Når du klikker på Creative Cloud Connection-ikonet i systemstatusfeltet (Windows) eller menylinjeikonet (Mac), vises fremgangen for eventuelle filer i kø. Du får også se et anslag for hvor lang tid synkroniseringen vil ta. Elementer med en grønn avkrysning ved miniatyrbildet i Creative Cloud Connection-mappen, er ferdig synkronisert. Nye eller redigerte filer er markert med blå piler, for å indikere at de står i kø for å bli synkronisert.

På Mac, ser jeg at filer synkroniserer, men hvorfor ser jeg ikke menyikonet mitt?

Hvis menyikonet ikke er synlig, slås preferansen for å vise eller skjule ikonet av. For å slå den på, gå til Systempreferanser under Creative Cloud.