PDF-program skapade med VB6 fungerar inte med Acrobat 11.0.07.

Uppdateringen 11.0.07 ger stöd för 64 bitar via separata 32-bitars och 64-bitars DLL:er, och implementeringen följer Microsoft riktlinjer. Eftersom VB 6.x inte erbjuder stöd för 64 bitar, fungerar program som skapats med VB6-miljön inte längre.

Metoder att kringgå problemet

Följande alternativ är tillgängliga:

• Uppdatera till en nyare IDE eller senare version av Visual Basic som stöder 64-bitars DLL:er.
  • Om du tidigare byggt program som 32-bitars eftersom AcroPDF.dll var 32 bitar och använder Visual Studio 2005 eller senare, verifiera att inställningen för ditt plattformsmål i Visual Studio är Alla CPU (standardvärdet). Alla CPU innebär att assembleringen körs nativt på CPU:n som den för närvarande körs på. Dvs., som 64-bitars på en 64-bitarsdator och 32-bitars på en 32-bitarsdator.
  • Om du kontrollerar slutanvändaremiljön, uppdatera inte datorer till 11.0.07 förrän du har byggt om ditt program med de korrekta inställningarna.
  • Skapa ditt program så att webbläsaren kontrollerar inläsningen av plugin-programmet för Acrobat eller Reader, i stället för att anropa DLL:en direkt. Se forumtråden för några idéer.

Ytterligare information

Programvaruvärlden rör sig snabbt mot 64-bitarsprogram, och det blir allt vanligare att 64-bitars plugin-program och support krävs. Tänk på följande:

• Acrobat 11.x-produkter stöder endast Visual Studio SP1 2008 och senare.
  • Sedan Acrobat 9.x, krävs Visual Studio 2005 eller senare.
  • Microsoft avslutadelivscykeln förVisual Basic 6.0 IDE den 8 april82008.
  • Microsoft erbjöd aldrig 64-bitarsstöd med Visual Basic 6.0. Från deras webbplats: "Visual Basic 6.0 IDA har aldrig erbjudits i en nativ 64-bitarsversion, och det har aldrig funnits stöd för 32-bitars IDE i 64-bitars Windows. VB6-utveckling på 64-bitars Windows eller någon annan nativ arkitektur som inte är 32-bitars stöds inte och kommer inte att stödas."