Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar InDesign?

Du kan ladda ner InDesign från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, se Hämta och installera Creative Cloud-program.

Varför går inte InDesign att installera?

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av InDesign?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera InDesign på en annan dator?

Du kan installera InDesign och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID och lösenord.Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Vanliga uppgifter

Kan jag spara en fil så att den är kompatibel med tidigare versioner?

Ja. Om du sparar filerna i INX- eller IDML-format kan personer som använder tidigare versioner av InDesign öppna dina filer.

Hur lägger jag till sidnumrering?

Lägga till ett sidnummermärke på en mallsida. Se Lägga till grundläggande sidnumrering för stegvisa instruktioner och videor och bilder som visar exempel på sidnumrering.

Kan jag lägga till sidor av olika storlek i mitt dokument?

Ja. Det är enkelt att definiera olika sidstorlekar för olika sidor i ett och samma dokument. Om du snabbt vill ändra storlek markerar du sidan i panelen Sidor och väljer sedan en sidstorlek med knappen Redigera sidstorlek.

Hur lägger jag till bilder i mitt InDesign-dokument?

Använd kommandot Montera om du vill infoga bilder i ett InDesign-dokument. Lär dig hur du använder kommandot Montera och andra metoder för att lägga till bilder.

Vad är en mallsida?

En mallsida är som en bakgrund som du enkelt kan tillämpa på flera sidor. De ändringar du gör på en mallsida visas på alla sidor som mallsidan används för.

Exportera och skriva ut

Varför kan jag inte skriva ut eller exportera mitt dokument?

En rad olika problem i dokumentet eller på systemnivå kan hindra dig från att skriva ut eller exportera ett dokument som PDF. Följ anvisningarna i den här guiden för utskrifter och felsökning för att åtgärda problemet.

Varför syns vita eller mörka linjer i mitt PDF-dokument?

Linjerna beror på exportproblem, t.ex. process- och dekorfärg som interagerar under förenkling. Se den här guiden för felsökning av PDF-export för lösningar.

Varför visas ett meddelande om att PDF-exporten misslyckades?

Det här problemet beror oftast på stora bilder vars skalning har förminskats drastiskt. Prova att sampla ned bilderna innan eller efter export istället.

Varför hänger InDesign sig när jag försöker exportera till PDF?

Prova lösningarna i denna felsökningsguide ifall InDesign hänger sig när du försöker exportera och får ett meddelande som säger att en eller flera bakgrundsaktiviteter körs när du försöker avsluta InDesign.

Programmet kraschar

Varför kraschar InDesign vid start eller då jag använder textverktyget?

Om ditt dokument innehåller teckensnitt med specialtecken i teckensnittsnamnet kan InDesign krascha vid start eller när du använder textverktyget. Prova lösningarna under InDesign kraschar vid start för att åtgärda problemet.

Varför beter sig InDesign oförutsägbart (kraschar, arbetar långsamt)?

Om dina InDesign-inställningar drabbas av fel kanske programmet inte fungerar som det ska. Lyckligtvis är det enkelt att ersätta dina InDesign-inställningar. Håll in Ctrl + Alt + Shift (Windows) eller Cmd + Ctrl + Opt + Shift (Mac OS) samtidigt som du startar om InDesign.

Jag tror att mitt dokument är skadat - vad kan jag göra?

Den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att isolera och åtgärda skadade dokument och problem på systemnivå som verkar bero på skadade dokument.

InDesign kraschade. Kan jag återställa mitt arbete?

Ja. Med InDesigns automatiska dokumentåterställning kan du som tur är förmodligen återställa det mesta av ditt arbete - även om du inte har sparat dokumentet nyligen.

Community

Delta i konversationen.

Populära underforum till InDesign