Felsökning och hjälp

Du kan ladda ner InDesign från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Lär dig Ladda ned och installera Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera InDesign och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. För mer information om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program ska du läsa följande artikel Logga in för att aktivera Adobe-program.

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Har du glömt lösenordet? Lär dig hur du kan återställa och ändra det.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig att Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes abonnemangsvillkor.

Ja. Om du sparar filerna i INX- eller IDML-format kan personer som använder tidigare versioner av InDesign öppna dina filer.

Ja. Du kan nu dela designer med intressenter för granskning, få feedback och hantera feedbackkommentarer inom InDesign. Se Dela och samarbeta i InDesign-dokument för mer information om hur du delar för granskning.

Lägga till ett sidnummermärke på en mallsida. Se Lägga till grundläggande sidnumrering för stegvisa instruktioner och videor och bilder som visar exempel på sidnumrering.

InDesign drivs av Adobe Sensei och kan placera text runt motiv i en bild på ett intelligent sätt genom att du följer de här enkla stegen. Placera text runt konturerna av ett motiv direkt utan att behöva använda alfakanaler eller Photoshop-banor. Se Textplacering runt motiv för mer information.

Ja. Det är enkelt att definiera olika sidstorlekar för olika sidor i ett och samma dokument. Om du snabbt vill ändra storlek markerar du sidan i panelen Sidor och väljer sedan en sidstorlek med knappen Redigera sidstorlek.

Använd kommandot Montera om du vill infoga bilder i ett InDesign-dokument. Lär dig hur du använder kommandot Montera och andra metoder för att lägga till bilder.

En mallsida är som en bakgrund som du enkelt kan tillämpa på flera sidor. De ändringar du gör på en mallsida visas på alla sidor som mallsidan används för.

En rad olika problem i dokumentet eller på systemnivå kan hindra dig från att skriva ut eller exportera ett dokument som PDF. Följ anvisningarna i den här guiden för utskrifter och felsökning för att åtgärda problemet.

Linjerna beror på exportproblem, t.ex. process- och dekorfärg som interagerar under förenkling. Se den här guiden för felsökning av PDF-export för lösningar.

Det här problemet beror oftast på stora bilder vars skalning har förminskats drastiskt. Prova att sampla ned bilderna innan eller efter export istället.

Prova lösningarna i denna felsökningsguide ifall InDesign hänger sig när du försöker exportera och får ett meddelande som säger att en eller flera bakgrundsaktiviteter körs när du försöker avsluta InDesign.

Om ditt dokument innehåller teckensnitt med specialtecken i teckensnittsnamnet kan InDesign krascha vid start eller när du använder textverktyget. Prova lösningarna under InDesign kraschar vid start för att åtgärda problemet.

Om dina InDesign-inställningar drabbas av fel kanske programmet inte fungerar som det ska. Lyckligtvis är det enkelt att ersätta dina InDesign-inställningar. Håll in Ctrl + Alt + Shift (Windows) eller Cmd + Ctrl + Opt + Shift (Mac OS) samtidigt som du startar om InDesign.

InDesign upptäcker automatiskt de skadade dokumenten och försöker reparera dem på Adobes servrar. Mer information finns i Dokumentåterställning som en tjänst. Den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att isolera och åtgärda skadade dokument och problem på systemnivå som verkar bero på skadade dokument.

Ja. Med InDesigns automatiska dokumentåterställning kan du som tur är förmodligen återställa det mesta av ditt arbete - även om du inte har sparat dokumentet nyligen.

Användarforum

Delta i konversationen.

Populära underforum till InDesign