Kom igång med spännande nya funktioner för design. Skapa för flera skärmar och enheter på ett effektivt sätt, och för tryck eller grafisk design - allt på en enda oändlig arbetsyta. Om du vill ha mer information om några av de många nya Photoshop-funktionerna för design läser du nedan.

Obs!

Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

templates_stock

Rivstarta dina projekt

När du skapar ett dokument i Photoshop kan du nu i stället för att börja med en tom arbetsyta välja bland en mängd olika mallar från Adobe Stock. Mallarna innehåller Adobe Stock-resurser och -illustrationer som du kan bygga vidare på när du arbetar med ditt projekt.

Förutom mallar kan du också skapa dokument genom att välja en av de många förinställningarna som finns i Photoshop eller skapa anpassade storlekar. Du kan också spara dina förinställningar och använda dem igen.

Mer information...

Creative Cloud Libraries

Creative Cloud Libraries

Adobes CreativeSync-teknik används för Creative Cloud Libraries. Du kan använda det till att få tillgång till dina favoritresurser när du vill, oavsett var du befinner dig, på alla dina enheter.

Du kan dela och samarbeta med bibliotek med alla som har ett Creative Cloud-konto. När du lägger till andra till ett bibliotek kan du välja vilken behörighetsnivå du vill ge dem. Du kan också skapa bibliotek som andra kan följa och få meddelanden om uppdateringar av dem.

Mer information...

v3_SQD

SVG-teckensnitt

Photoshop stöder SVG-teckensnitt, inklusive teckensnitt med känslolägesikoner. Du kan skapa specialtecken genom att sätta ihop flera tecken från SVG-teckensnitt. Du kan till exempel skapa flaggor för länder eller ändra hudfärgen på vissa gula enpersonsstandardtecken.

Mer information...

Work with Adobe experience

Arbeta med Adobe Experience Design CC (förhandstitt på teknik)

Använd dina Photoshop CC-resurser direkt i Adobe XD, det nya allt-i-ett-verktyget för att utforma och skapa prototyper av användargränssnitt för webbplatser och appar för mobila enheter.

Testa nu...

Ritytor

Ritytor

Ritytor passar perfekt för responsiv design och design för flera skärmar. Du kan skapa flera layouter i olika storlekar, utforma dem i ett enda dokument och visa alla på en gång. Du kan exportera ritytor en och en eller flera i taget. Nu kan du duplicera ett lager eller en lagergrupp till andra ritytor, snabbt ändra bakgrund på ritytan och visa ritytor med genomskinliga bakgrunder.

Mer information...

Nya exportalternativ

Nya exportalternativ

Du kan exportera ritytor, lager, lagergrupper och Photoshop-dokument som JPEG-, GIF-, PNG-, PNG-8- eller SVG-bildresurser. Du kan använda kommandon för snabbexport för att generera resurser i ofta använda bildresurser med ett enda klick. Du kan bädda in färgprofiler i PNG- eller JPG-filer. Du kan använda inställningarna till att anpassa alla exportinställningar.

Mer information...

Select and Mask

Arbetsytan Markera och maskera

Nu kan du skapa exakta markeringar och masker i Photoshop snabbare än någonsin. Det finns en ny arbetsyta som du kan använda till att göra exakta markeringar och masker. Du kan använda penseln för finjustering av kanter till att separera för- och bakgrundselement utan formatering och mycket mer.

Mer information...

v2_match font_2

Matcha teckensnitt

Nu behöver du inte längre identifiera teckensnitt genom att gissa utan du kan använda Photoshop CC till att göra det. Tack vare intelligent bildanalys kan du använda Photoshop CC till att identifiera ett teckensnitt i en bild av ett latinskt teckensnitt och matcha det med licensierade teckensnitt på datorn eller från Typekit, och sedan få förslag på liknande teckensnitt.

Mer information...

Adobe Stock-integrering

Adobe Stock-integrering

När du arbetar med resurser på Adobe Stock-webbplatsen kan du nu öppna din valda resurs i Photoshop direkt från webbplatsen. Du kan också lägga till förhandsvisningar med vattenstämpel eller licensierade Adobe Stock-bilder i dina bibliotek. Du kan sedan använda Stock-bilderna i dina Photoshop-dokument som bibliotekslänkade resurser.

Med hjälp av den nya filtrerade sökningen på Adobe Stock-webbplatsen och dina biblioteksresurser är det enkelt att hitta de resurser du behöver. Licensierade Adobe Stock-resurser är också märkta så att det är enkelt att identifiera dem, och dessutom finns det länkade förhandsvisningar för videofilmsresurser.

Mer information...

Photoshop överallt

Photoshop överallt

Appar för mobila enheter som Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Adobe Comp CC och Adobe Capture CC innebär att du kan få tillgång till fördelarna med Photoshop på dina enheter och använda det till att utforma oavsett om du sitter vid datorn eller inte. Testa något nytt! Du kan till exempel använda Capture CC på din mobila enhet till att omvandla en bild till ett mönster. Du kan spara den i ett Creative Cloud-bibliotek och sedan använda den som ett mönster eller som en mönsterfyllning i dina Photoshop-projekt.

Mer information...

v2_faster everyday tasks-02

Utför uppgifter som du utför varje dag snabbare

I Photoshop CC öppnas dokument nu snabbare och svarstiden har förbättrats. Innehållsanpassad fyllning är nu upp till tre gånger snabbare, med ännu bättre resultat. Listan med teckensnitt på menyn Teckensnitt läses in upp till fyra gånger snabbare.

Flera lagerformat

Flera lagerformat

Du kan enkelt lägga till upp till tio förekomster av utvalda lagerformat - inklusive skugga, övertoningsövertäckning, färgövertäckning, inre skugga och linjer - i ett lager eller en lagergrupp, och redigera formaten när du vill. Nu behöver du inte längre rastrera effekter eller stapla i olika lagergrupper.

Mer information...

Panelen Specialtecken

Arbeta med specialtecken

Du kan använda den nya panelen Specialtecken till att arbeta med specialtecken på effektivt sätt. Du kan bläddra bland alla tillgängliga specialtecken i ett teckensnitt, visa alternativ för valda specialtecken, få åtkomst till specialtecken som du ofta använder, visa och infoga dina senast använda specialtecken och sortera specialtecken för snabbare bläddring. Du kan använda alternativa specialtecken för tecken direkt med hjälp av en ny snabbmeny. Om du vill visa detaljer som specialtecken-id, Unicode-värde, Unicode-namn med mera för ett specialtecken håller du pekaren över specialtecknet.

Mer information...

content aware technology-03

Innehållsmedveten beskärning

I Photoshop CC används nu innehållsanpassad teknik till att intelligent fylla i tomrummen när du använder Beskärning till att rotera eller räta upp en bild eller expandera arbetsytan utöver bildens originalstorlek.

Mer information...

Hitta teckensnitt snabbare

Hitta teckensnitt snabbare

Du kan snabbt hitta det teckensnitt du behöver genom att stjärnmarkera enskilda teckensnitt som favoriter. Du kan begränsa sökningen genom att filtrera teckensnitt efter klassificering, som serif eller sans serif, eller via visuell likhet. Du kan söka bland de teckensnitt som är installerade på datorn eller synkroniserade teckensnitt från Typekit.

Mer information...

Importera och exportera SVG-filer

Importera och exportera SVG-filer

Du kan öppna och montera SVG-filer - som det går att skalförändra till olika enhetsstorlekar och upplösningar - i dina Photoshop-designer. Dubbelklicka bara på objektet och redigera det i Adobe Illustrator. Du kan exportera SVG-bildresurser med hjälp av den nya exportfunktionen.

Mer information...

Device Preview

Device Preview

Du kan förhandsvisa dina designer i realtid på flera olika iOS-enheter med den nya funktionen Device Preview i och appen Adobe Preview CC för mobila enheter. Om du har ett dokument med ritytor visas rätt rityta i Device Preview genom att dess storlek och position matchas med storleken på den anslutna iOS-enheten.

Mer information...

Adobe portfolio

Adobe Portfolio

Du kan använda Adobe Portfolio till att snabbt och enkelt skapa en vacker portföljwebbplats där du kan visa upp dina Photoshop-bilder. Och när du använder Portfolio kan du skapa anpassade start- och kontaktsidor och bättre ansluta till användarna.

Testa nu...