Grundläggande

Vad är Photoshop CC och vem är det avsett för?

Adobe Photoshop CC är världens mest avancerade digitala bildbehandlingsprogram. Det används av fotografer, designers, webbdesigners och videoproffs. Med appen får du bästa möjliga kreativa kontroll över redigering och komposition av 2D- och 3D-bilder, videoredigering och bildanalys. Du får dessutom tillgång till de senaste uppdateringarna och framtida lanseringar så fort de släpps eftersom Photoshop CC är en del av Adobe Creative Cloud. Läs mer om Creative Cloud.

Kan jag använda Photoshop på flera datorer?

Ja. Du kan hämta och installera Photoshop på flera datorer med olika operativsystem. Du kan endast aktivera programmet på två datorer per person som är associerad med medlemskapet. Mer information finns i användningsvillkoren. Du kan även avaktivera en Creative Cloud-licens på en dator.

Jag använder Photoshop Elements. Varför ska jag överväga Photoshop CC?

Photoshop CC är den professionella standarden för bildredigering och används över hela världen av dem som vill skapa och redigera foton med överlägset resultat. Överväg att gå över till Photoshop CC om du vill ha en mer komplett verktygslåda för att redigera RAW-foton, skapa avancerade bildmontage, göra videor och arbeta och redigera med 3D och målningsverktyg.

Vad är Photoshop Lightroom och hur fungerar det ihop med Photoshop CC?

Lightroom som också ingår i Creative Cloud hjälper dig att snabbt importera, behandla, hantera och visa upp större mängder av foton. Programmet är nära integrerat med Photoshop CC vilket gör att du enkelt kan dra nytta av de oöverträffade funktionerna för montage och retuschering ned på pixelnivå, vilket ger dig en komplett professionell fotobehandlingslösning.

Innehåller Photoshop CC de funktioner som tidigare endast fanns i Photoshop Extended?

Ja. Photoshop CC innehåller alla Photoshops verktyg, bl.a. för att skapa och redigera 3D-bilder samt kvantitativa bildanalysverktyg som tidigare endast fanns i Photoshop Extended.

Vilka kameror finns det stöd för i Photoshop/Adobe Camera Raw?

Var kan jag läsa mer om de nya funktionerna?

Gå till sidan Nyheter för information.

Vad skiljer Photoshop CC från tidigare versioner?

Ta en titt på Photoshops versionsjämförelse.

Tekniska frågor

Vilka är systemkraven för Photoshop CC?

Mer information finns i systemkraven.

Var kan jag ställa en teknisk eller allmän fråga om Photoshop?

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Var hittar jag en utvärderingsversion av Photoshop CC?

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du hämta en utvärderingsversion av Photoshop CC - och andra Creative Cloud-program. När du uppgraderar till en Alla program-plan kan du hämta den fullständiga versionen av alla Creative Cloud-program.

Kan jag konvertera min utvärderingsversion till en betald plan?

Ja. Du kan konvertera din utvärderingsversion till en Alla program- eller Enstaka app-plan för Creative Cloud genom att köpa den på Creative Cloud-webbplatsen. När du köpt din plan licensieras utvärderingsversion av datorprodukten automatiskt när du startar om den.

Olika typer av avtal

Hur köper jag Photoshop CC?

Läs mer om inköpsalternativ på sidan Creative Cloud-planer.

Vad är skillnaden mellan en Enstaka app-prenumeration på Photoshop, Creative Cloud-fotograferingsplanen och Photoshop-fotograferingsprogrammet?

Lär dig Photoshop

Hur kommer jag igång med Photoshop CC?

Ta en titt på sidan Photoshop CC-utbildning och -support där du kan få tillgång till allt du behöver för att komma igång: video- och steg-för-steg-självstudiekurser, hjälpinnehåll och länkar till resurser med produktsupport från Adobe och vårt användarforum.

Var finns handboken?

Det finns webb- och PDF-versioner av handboken för Photoshop CC på sidan med hjälp för Photoshop. Mer information om de senaste funktionerna i Photoshop finns i Sammanfattning av nya funktioner