Testa Photoshop-funktioner som fortfarande utgör en förhandstitt på teknik

Photoshop levereras med funktioner som utgör en förhandstitt på teknik som du kan testa. De här funktionerna är eventuellt inte fullständigt redo för produktion än så använd dem med försiktighet.

Aktivera/avaktivera en teknikförhandstittsfunktion

1. Välj Inställningar > Förhandstitt på teknik.

2. Markera/avmarkera förhandstittsfunktionen. Välj till exempel Aktivera målningssymmetri.

3. Klicka på OK.

Uppskalning med Preserve Details 2.0

Standardläge: aktiverat

Nu finns det funktioner för uppskalning med hjälp av artificiell intelligens i Photoshop. Du kan använda dem till att bevara viktiga detaljer och texturer när du ändrar storlek på bilder utan att det uppstår några förvrängningar. Förutom hudtoner och hårtexturer bevaras detaljer med hårdare kant, som text och logotyper. Du kan testa det på soppor, sallader, pizza och andra motiv som behöver lite mer texturbevaring.

AI_Upscale
Uppskalning med hjälp av artificiell intelligens (vänster) jämfört med äldre storleksändring (höger)

Målningssymmetri

Obs!

I Photoshop CC 20.0 (oktober 2018-versionen) är funktionen Målningssymmetri en fullständig funktion och inte längre en teknikförhandstittsfunktion. Mer information finns i Måla symmetriska mönster.

Standardläge: aktiverat

Du kan måla symmetriskt när du använder verktyget Pensel, Blandpensel, Penna eller Suddgummi. När du använder de här verktygen kan du klicka på fjärilsikonen () i alternativfältet. Du kan välja mellan olika symmetrityper.

Målningslinjer visas längs symmetrilinjen, vilket gör det enklare att skissa ansikten, bilar, djur osv.

Du kan välja vilken bana du vill ange som symmetribana. Högerklicka på banan i panelen Banor och välj Skapa symmetribana. Om du vill ändra en symmetribana markerar du den och väljer  > Omforma symmetri.

Pattern06 tile
Skapa invecklade mönster med hjälp av Målningssymmetri