Camera Raw 14.0 op macOS loopt vast

Probleem

Adobe Camera Raw 14.0 (versie van oktober 2021) loopt vast wanneer u de plug-in op Mac gebruikt. Dit probleem werd vooral gemeld voor macOS Big Sur en Monterey.

Tijdelijke oplossing

1. Open een RAW-bestand om Adobe Camera Raw te starten.
  2. Beweeg de cursor niet boven het deelvenster voor het bewerken van instellingen of de werkbalk aan de rechterkant. Druk meteen op Command-K om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.
  3. Schakel Uitgebreide knopinfo tonen uit onder Algemeen.
  4. Klik op OK.

Als Uitgebreide knopinfo tonen is uitgeschakeld, zou Adobe Camera Raw niet langer moeten vastlopen. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem en die zal in een toekomstige versie van Adobe Camera Raw worden uitgebracht.