Nadat u een update naar Acrobat 9.4.2 hebt uitgevoerd, gebeurt het volgende wanneer u vanuit Acrobat naar een printer afdrukt:

• Fout: U dient een printer te installeren voordat u aan printers gerelateerde taken, zoals pagina-instelling en het afdrukken van een document, kunt uitvoeren.
  • Er gebeurt niets wanneer u op OK in het afdrukdialoogvenster klikt. Er wordt bijvoorbeeld geen voortgangsbalk weergegeven en er wordt niets afgedrukt.

Oplossing

De nieuwste Acrobat-update installeren. Open Acrobat en kies Help > Controleren op updates om de recentste update te installeren.

Zakelijke omgevingen

Als uw onderneming de nieuwste Acrobat-update niet wil installeren, volgt u onderstaande stappen om het betreffende afdrukprobleem met Acrobat 9.4.2 op te lossen.

1. Download het bestand AcrobatPatchApplication.exe en voer het uit.

Voer deze stappen uit om de fix te downloaden en toe te passen:

1. Meld u aan als beheerder op uw computer.
  2. Klik op de koppeling om het zip-bestand dat het bestand  AcrobatPatchApplication.exe bevat, te downloaden -  AcrobatPatchApplication.zip.

3. Pak het gedownloade bestand uit en voer vervolgens een van de volgende handelingen uit om het bestand AcrobatPatchApplication.exe uit te voeren:

• Dubbelklik op het AcrobatPatchApplication.exe-bestand.
  • Voer het AcrobatPatchApplication.exe-bestand in stille modus uit door de vlag -silent op de opdrachtregel op te geven.

Voorbeeld: <pad van AcrobatPatchApplication.exe> -silent

Er wordt een logbestand gemaakt in de temp-directory (%temp%) met de naam AcroPatchApplication942.log. De wijzigingen worden geïmplementeerd nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Bij de stille modus worden alle dialoogvensters onderdrukt. Er wordt geen dialoogvenster weergegeven met de aanbeveling om opnieuw op te starten.

2. Vervang het geïnstalleerde manifest-bestand door een bijgewerkte versie.

Download het Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand via de volgende koppeling door met de rechtermuisknop op de koppeling te klikken. Kies vervolgens Doel opslaan als of Koppeling opslaan als in het contextmenu.

Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest

1. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade manifest-bestand en kies Kopiëren uit het contextmenu.
  2. Klik op Start en ga naar Computer\Local Disk (C:)\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat. (32 bits) of Computer\Local Disk (C:)\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (64 bits).
  3. Klik met de rechtermuisknop en kies Plakken uit het contextmenu. Kies Ja als u het oude bestand wilt overschrijven.
  4. Sluit het dialoogvenster en start uw computer opnieuw op.

3. Verwijder of vervang het atl.dll-bestand in Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest.

Als u deze stappen uitvoert op Windows Vista of Windows 7, bewerkt u de mappen met volledige beheerdersrechten. Hiervoor moet u Gebruikersaccountbeheer voor het systeem uitschakelen. Volg de stappen in de volgende TechNote voor uw besturingssysteem. Wanneer u deze stappen hebt uitgevoerd, schakelt u Gebruikersaccountbeheer opnieuw in.

1. Klik op Start. Ga naar Computer\Local Disk (C:)\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (32 bits) of Computer\Local Disk (C:)\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (64 bits).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het manifest-bestand en open het in Kladblok of WordPad.
  3. Druk op CTRL+F en zoek naar atl.dll.
  4. Verwijder de regel met atl.dll, sluit de teksteditor en accepteer alle wijzigingen.

Opmerking: als u Acrobat 9 wilt herstellen, herhaalt u dit proces. Het nieuwe bestand wordt overschreven door het oude bestand dat tijdens de reparatie is geëxtraheerd.

4. Stel de Adobe PDF-printer in als de standaardprinter.

1. Klik op Start en kies Configuratiescherm.
  2. Kies Printers en faxapparaten in het Configuratiescherm.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de Adobe PDF-printer en kies Als standaardprinter instellen.
  4. Sluit het Configuratiescherm en open het afdrukdialoogvenster in Acrobat.
  5. Kies uw printer uit het pop-upmenu Naam en klik op Afdrukken.

Oplossingen als er niets gebeurt wanneer u op OK in het afdrukdialoogvenster klikt

Opmerking: dit probleem doet zich voor op computers met Windows XP en Windows 7, meestal op printers die via een netwerk zijn gekoppeld.

Probeer een of meer van de volgende oplossingen in de onderstaande volgorde:

1. Download het bestand AcrobatPatchApplication.exe en voer het uit.

Voer deze stappen uit om de fix te downloaden en toe te passen:

1. Meld u aan als beheerder op uw computer.
  2. Klik op de koppeling om het zip-bestand dat het bestand AcrobatPatchApplication.exe bevat, te downloaden -  AcrobatPatchApplication.zip.

3. Pak het gedownloade bestand uit en voer vervolgens een van de volgende handelingen uit om het bestand AcrobatPatchApplication.exe uit te voeren:

• Dubbelklik op het AcrobatPatchApplication.exe-bestand.
  • Voer het AcrobatPatchApplication.exe-bestand in stille modus uit door de vlag -silent op de opdrachtregel op te geven.

Voorbeeld: <pad van AcrobatPatchApplication.exe> -silent

Er wordt een logbestand gemaakt in de temp-directory (%temp%) met de naam AcroPatchApplication942.log. De wijzigingen worden geïmplementeerd nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Bij de stille modus worden alle dialoogvensters onderdrukt. Er wordt geen dialoogvenster weergegeven met de aanbeveling om opnieuw op te starten.

2. Vervang het geïnstalleerde manifest-bestand door een bijgewerkte versie.

Download het Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand via de volgende koppeling door met de rechtermuisknop op de koppeling te klikken. Kies vervolgens Doel opslaan als of Koppeling opslaan als in het contextmenu.

Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest

1. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade manifest-bestand en kies Kopiëren uit het contextmenu.
  2. Klik op Start. Ga naar Computer\Local Disk (C:)\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat (32 bits) of Computer\Local Disk (C:)\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (64 bits).
  3. Klik met de rechtermuisknop en kies Plakken uit het contextmenu. Kies vervolgens Ja om het oude bestand te overschrijven.
  4. Sluit het dialoogvenster en start uw computer opnieuw op.

3. Verwijder of vervang het atl.dll-bestand in Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest.

Als u deze stappen uitvoert op Windows Vista of Windows 7, bewerkt u de mappen met volledige beheerdersrechten. Hiervoor moet u Gebruikersaccountbeheer voor het systeem uitschakelen. Volg de stappen in de volgende TechNote voor uw besturingssysteem. Wanneer u deze stappen hebt uitgevoerd, schakelt u Gebruikersaccountbeheer opnieuw in.

1. Klik op Start. Ga naar Computer\Local Disk (C:)\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (32 bits) of Computer\Local Disk (C:)\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Adobe.Acrobat.Dependencies.manifest-bestand (64 bits).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het manifest-bestand en open het in Kladblok of WordPad.
  3. Druk op CTRL + F en zoek naar atl.dll.
  4. Verwijder de regel met atl.dll, sluit de teksteditor en accepteer de wijzigingen.

Opmerking: als u Acrobat 9 wilt herstellen, herhaalt u dit proces. Het nieuwe bestand wordt overschreven door het oude bestand dat tijdens de reparatie uit de datacab-bestanden is geëxtraheerd.

4. Klik met de rechtermuisknop op het PDF-pictogram en kies Afdrukken.

1. Klik op Start en kies Configuratiescherm.
  2. Kies Printers en faxapparaten (Windows XP) of Apparaten en printers (Windows 7/Vista) in het Configuratiescherm.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de printer en kies Als standaardprinter instellen uit het contextmenu.
  4. Ga naar de locatie van het PDF-bestand dat u wilt afdrukken, bijvoorbeeld Documents and Settings.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor het PDF-bestand.
  6. Kies Afdrukken uit het contextmenu.

5. Sleep het PDF-bestand naar de afdrukwachtrij.

1. Klik op Start en kies Configuratiescherm.
  2. Kies Printers en faxapparaten (Windows XP) of Apparaten en printers (Windows 7/Vista) in het Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op het pictogram voor de standaardprinter om de afdrukwachtrij te openen. De standaardprinter heeft een vinkje in de hoek van het pictogram.
  4. Sleep het pictogram voor het PDF-bestand dat u wilt afdrukken, naar de afdrukwachtrij.

6. Open en sluit de printereigenschappen.

1. Open het PDF-bestand in Acrobat.
  2. Kies Bestand > Afdrukken en kies de printer uit het pop-upmenu Naam.
  3. Klik op Eigenschappen in de rechterbovenhoek van het afdrukdialoogvenster.
  4. Klik op OK om het dialoogvenster Eigenschappen van te sluiten.
  5. Klik op OK om het afdrukdialoogvenster te sluiten en naar de geselecteerde printer af te drukken.

Opmerking: telkens wanneer u Acrobat start en probeert een PDF-bestand af te drukken, klikt u op Eigenschappen en vervolgens op OK om het dialoogvenster te sluiten. Met deze handeling wordt de printer opnieuw ingesteld.