Du kan løse PDF-problemer ved å omkonfigurere nettleseren til å virke med Adobe Acrobat- eller Reader-pluginen.

PDF-problemer

Mange nye nettleserversjoner inkluderer sin egen, innebygde plugin for PDF, som automatisk erstatter Acrobat- og Reader-pluginen fra Adobe. Hvis du for eksempel installerer Firefox 19 eller nyere, kan dette føre til at Adobe-pluginen deaktiveres og erstattes. Nettlesernes pluginer støtter vanligvis ikke alle PDF-funksjoner. De tilbyr heller ikke nødvendigvis tilsvarende funksjonalitet. Hvis du opplever følgende, kan det noen ganger være nødvendig å gjenopprette pluginen fra Adobe:

• Problemer med fullstendig visning av PDF
  • Problemer med ytelse eller bildekvalitet
  • Problemer med store filstørrelser ved utskrift til PDF
  • Problemer med gjengivelse av 3D-modeller
  • Problemer med avspilling av innebygde SWF-filer

Løsning: Gå tilbake til Adobe PDF-pluginen

Velg nettleser og system:

Du kan manuelt endre nettleserens preferanser, slik at den bruker PDF-visningsprogrammet Acrobat eller Reader.

Firefox for Windows

1. Velg Firefox > Alternativer > Programmer.

2. Bla ned til Portable Document Format (PDF) under Innholdstype.

3. Klikk på Handling-kolonnen ved siden av Portable Document Format (PDF), og velg deretter et program for å åpne PDF-en. Hvis du for eksempel vil bruke Acrobat-pluginen i nettleseren, velger du Bruk Adobe Acrobat (i Firefox).

Bruke Adobe Acrobat i Firefox

Firefox for Mac OS

1. Velg Firefox.

2. Velg Innstillinger > Programmer.

3. Velg Portable Document Format (PDF) fra Innholdstype-kolonnen.

4. Klikk på Handling-kolonnen ved siden av Portable Document Format (PDF), og velg deretter Bruk Adobe Acrobat NPAPI | Plugin.

Adobe Acrobat

Chrome på Mac eller Windows

Chrome og Acrobat er ikke lenger kompatible. Mer informasjon: Endring i støtte for Acrobat og Readers plugin i moderne nettlesere.

Safari for Mac OS

1. Velg en PDF i Finder, og velg Fil > Vis info.

2. Klikk på pilen ved siden av Åpne med, for å vise produktmenyen.

3. Velg Adobe Acrobat eller Adobe Acrobat Reader på programmenyen.

Åpne med Mac
  4. Klikk på knappen Endre alle.

Endre alle
  5. Når du blir spurt om du vil endre alle lignende dokumenter, klikker du Fortsett.

Safari på Mac eller Windows – nettleserinnstillinger

1. Start Safari, og velg Safari > Innstillinger.

Innstillinger i Safari
  2. I innstillingsvinduet klikker du på Sikkerhet og deretter på Nettstedsinnstillinger ved siden av Internett-programtillegg.

Sikkerhetsinnstillinger i Safari
  3. Velg Adobe Reader i listen over pluginer. Under Når du besøker andre nettsteder velger du Tillat alltid i rullegardinmenyen og klikker på Ferdig.

Nettleseren er nå satt til å bruke Adobe Reader-pluginen til å vise PDF-er.