Problem: Kan ikke redigere PDF-filer i Acrobat

• Du kan ikke redigere PDF-filer.
  • Du kan ikke bruke PDF-arbeidsflyten som du tidligere hadde tilgang til, eksempelvis eksporter, opprett PDF, kombiner med flere.
  • Selv om du har kjøpt Acrobat blir du bedt om å abonnere på nytt.
  • eller så ser du skjermen nedenfor på maskinen din.

Disse problemene kan oppstå når du åpner en PDF-fil i Adobe Reader DC i stedet for Adobe Acrobat DC, som brukes til redigering av PDF-filer.

Merk:

Hvis PDF-filen er passordbeskyttet, må du ha dokument åpen-passordetog endre tillatelser-passordet for å redigere PDF/PDF-portefølje. Se dette dokumentet for mer informasjon.

Merk at PDF også kan sikres på andre måter. For eksempel, kan PDF-eieren ha sikret PDF med et digitalt sertifikat. For å åpne disse sikre PDF-ene må du ha de digitale sertifikatene installert på din datamaskin. Se dette dokumentet for mer informasjon.

Løsninger

Løsning 1: Sørg for at Acrobat DC er installert på datamaskinen din.

Hvis Acrobat ikke er installert på maskinen og du har et gyldig Acrobat-abonnement, så bruker du denne koblingen til å laste ned og installere Acrobat DC.

Bruk denne koblingen for eldre versjoner av Acrobat.

Hvordan finne ut om Acrobat er installert på maskinen eller ikke?

• På Windows: Trykk Windows-tast + R for å åpne dialogen Kjør, skriv inn Acrobat i feltet Åpne, og klikk så på OK.
  • På Mac: Skriv Acrobat i spotlight.

Løsning 2: Gjør Acrobat DC til standard PDF-eier på datamaskinen

Hvis både Acrobat DC og Reader DC er installert, må du sørge for at Acrobat DC er angitt som ditt visningsprogram for PDF-filer. Følg trinnene nedenfor.

Trinn for Windows 7/8:

1. Start Acrobat DC/ XI Pro/ XI Std. Du kan verifisere versjonen fra Hjelp-menyen. Se skjermbildet nedenfor for Acrobat DC.

2. Velg Rediger > Innstillinger.

3. I dialogboksen Innstillinger velger du Generelt fra alternativene til venstre.

4. Velg alternativet Velg som standard PDF-program.

5. Klikk på OK.

6. Lukk på Acrobat og dobbeltklikk på hvilken som helst PDF-fil for å åpne den i Acrobat.

Trinn for Windows 10:

1. Høyreklikk på miniatyrbildet av en PDF-fil og klikk deretter på Egenskaper.

Høyreklikk og velg Egenskaper
  2. I dialogboksen Egenskaper klikker du på Endre.

Klikk på Endre
  3. Velg Adobe Acrobat og deretter OK.

Velg Adobe Acrobat DC
  4. Klikk på OK i dialogboksen Egenskaper.

Klikk på OK i dialogboksen Egenskaper