Du kan åpne en PDF-fil på mange måter: Fra Acrobat DC-programmet, e-postprogrammet, filsystemet eller på et nettverk i en nettleser.

Merk:

Organizer og Organizer-relaterte kommandoer er ikke tilgjengelige i Acrobat X og senere.

Åpne en PDF i programmet

1. Start Acrobat DC, og gjør ett av følgende:

• Åpne en fil fra visningen Hjem > Sist brukte.

• Velg Fil > Åpne. Velg ett eller flere filnavn i Åpne-dialogboksen, og klikk Åpne. PDF-dokumenter har vanligvis filtypen PDF.

Merk:

Hvis mer enn ett dokument er åpent, kan du bytte mellom dokumenter ved å velge dokumentnavnet på Vinduer-menyen.

Åpne en PDF fra skrivebordet eller fra et annet program

1. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du vil åpne en PDF-fil som er lagt ved en e-postmelding, åpner du meldingen og dobbeltklikker PDF-ikonet.

• Hvis du skal åpne en PDF koblet til en åpen nettside, klikker du PDF-filkoblingen. PDF-filen åpnes vanligvis i webleseren.

• Dobbeltklikk PDF-filikonet i filsystemet.

Merk:

I Mac OS kan du noen ganger ikke åpne en PDF-fil som er opprettet i Windows, ved å dobbeltklikke ikonet. Velg i stedet Fil > Åpne med > Acrobat > DC.

Åpne en PDF-fil i en webleser

Når PDF-filen åpner på en nettside, åpnes de i lesemodus. Lesemodus viser PDF-filen uten synlige menyer, ruter og verktøylinjer. Nesten helt nederst i vinduet vises en flytende verktøylinje med grunnleggende funksjoner for å vise dokumenter.

• Hvis du vil vise verktøylinjen, ruller du markøren nesten helt ned i vinduet.
  • Hvis du vil bla gjennom sidene i PDF-filen, bruker du navigeringsknappene i verktøylinjen.
  • Hvis du vil lukke lesemodusen og vise arbeidsområdet, klikker du på Acrobat-ikonet  i verktøylinjen.
  • Hvis du vil slå av Lesemodus i nettleseren, åpner du innstillingene for Acrobat eller Reader (i Windows velger du Rediger > Innstillinger, i Mac OS velger du Acrobat DC / Acrobat Reader DC > Innstillinger). Velg Internett i ruten til venstre. Fjern avmerkingen for Vis i lesemodus som standard.

Merk:

Hvis du har mer enn ett Adobe PDF-program på datamaskinen din, kan du angi hvilket du vil bruke til å åpne PDF-filer. Se Velg standard PDF-behandling i Generelle innstillinger.

Om å vise PDF-filer i en webleser

Alternativer i nettleseren styrer hvordan du viser en PDF-fil i nettleseren eller direkte i Acrobat eller Reader. Hvis du vil endre gjeldende virkemåte for visning, kan du se dokumentasjonen for nettleseren om behandling av tillegg eller plugin-moduler. Hvis du åpner PDF-filer i Acrobat utenfor nettleseren, kan du ikke bruke innstillingen Tillat rask webvisning i en nettleser.

Fordi hurtigtaster kan være tilknyttet nettleseren, kan det hende at noen Acrobat-snarveier ikke er tilgjengelige. Tilsvarende må du kanskje bruke verktøyene og kommandoene på verktøylinjen i Acrobat i stedet for verktøylinjen eller menylinjen i nettleseren. Hvis du for eksempel vil skrive ut et PDF-dokument, må du bruke Skriv ut-knappen på verktøylinjen i Acrobat i stedet for kommandoen Skriv ut i nettleseren. (I Microsoft Internet Explorer kan du velge Fil > Skriv ut, Rediger > Kopier og Rediger > Søk på denne sidenInternet Explorer-verktøylinjen.)

Merk:

Flere versjoner av Acrobat eller Adobe Reader på samme datamaskin anbefales ikke. Blandede versjoner på systemet kan hindre visning av PDF-filer i en nettleser. Eksempler på dette er Acrobat XI sammen med Adobe Reader X eller Acrobat 9 sammen med Reader XI og så videre. Hvis du vil ha mer informasjon om installasjoner som eksisterer side om side, se teknisk merknad.

Internett-innstillinger

Vis i Les-modus som standard

Velg for å vise PDF-filer i nettleseren uten synlige menyer, ruter og verktøylinjer.

Tillat rask webvisning

Velg for å tillate nedlasting av én side om gangen for PDF-filer som er lagret med Rask webvisning aktivert. Med Rask webvisning aktivert sender webserveren bare den forespurte siden i stedet for hele PDF-dokumentet.

Tillat spekulativ nedlasting i bakgrunnen

Velg å tillate at nettleseren fortsetter å laste ned PDF-sider fra nettet mens den første siden vises.

Tilkoblingshastighet

Velg en tilkoblingshastighet på menyen. Tilkoblingshastigheten hjelper Acrobat eller andre medier til å gi en uavbrutt visning når innhold leses på Internett.

Internett-innstillinger [eller Nettverksinnstillinger]

Klikk for å åpne dialogboksen eller panelet for Internett- eller nettverkstilkoblingen på datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, se hjelpen for operativsystemet, kontakt Internett-tjenesteleverandøren eller den lokale nettverksadministratoren.