Feilsøking og hjelp

Aktiverer skrifter

Kan ikke aktivere én eller flere skrifter.

Synkroniseringen kan ha mislyktes på grunn av et avbrudd i nettverkstilkoblingen, et problem tilknyttet Creative Cloud eller et kontoproblem.

Først klikker du på Prøv på nytt for å prøve å aktivere skriftene på nytt. Hvis det likevel ikke fungerer, følger du fremgangsmåten i feilsøkingshåndboken.

En skrift med samme navn er allerede installert.

Versjonen som er tilgjengelig gjennom Adobe Fonts kan være nyere enn versjonen du har installert. Hvis du vil erstatte versjonen på datamaskinen din, avinstaller du den lokale versjonen ved hjelp av skriftbehandlingsprogramvaren eller skriftverktøyet som er innebygd i operativsystemet.

• På macOS er standard skriftbehandling Fontbok. Marker navnet på skriften og velg deretter Rediger > Deaktiver [skrift]-familien.
  • I Windows åpner du Kontrollpanelet og klikker på Skrifter. Kopier skriften fra Skrifter-mappen til en annen plassering for å opprette en sikkerhetskopi. Deretter sletter du den fra Skrifter-katalogen. Til slutt logger du av Windows-kontoen og logger på igjen for å oppdatere systemskriftmenyen.

Klikk deretter på Prøv på nytt for å prøve å aktivere skriftene på nytt.

En aktiv skrift vises ikke på programmenyen.

Noen programmer, inkludert Adobe Acrobat og Microsoft Office, oppdaterer ikke skriftmenyen automatisk når en ny skrift er lagt til. Disse programmene må startes på nytt før de nye skriftene er tilgjengelige for bruk. Hvis omstart av programmet ikke gjenoppretter den aktive skriften på skriftmenyen, kan du prøve de neste trinnene i feilsøkingsveiledningen.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Se endre passordet ditt for mer informasjon.

Hvordan får jeg tilgang til kontoinformasjonen min?

Gå til Adobe ID-kontoen på Internett og logg på med Adobe ID-en din (e-postadressen din) og passordet ditt.

Hvis du har en Creative Cloud-konto, kan du også få tilgang til kontoen din via Creative Cloud-skrivebordsappen.

Hvorfor ser jeg at jeg er belastet et gebyr fra Typekit av Adobe? Hvordan får jeg tak i en kvittering?

Typekit begynte som en frittstående abonnementstjeneste for Internett-skrifter og ble deretter endret til Adobe Fonts i 2018. Abonnementer på Typekit-skrifter som ble kjøpt før 15. oktober 2018, ble fakturert som Typekit av Adobe.

Du kan skrive ut en kvittering for alle tidligere gebyr for Typekit-abonnementer fra fakturasiden

Hvordan endrer jeg Creative Cloud-abonnementet?

Du kan endre abonnementer under Abonnementer og Produkter på kontoen din. Logg på kontoen for å starte. Se Endre Creative Cloud-abonnement for mer informasjon.

Hvordan endrer eller oppdaterer jeg kredittkortinformasjonen min?

Du kan oppdatere betalingsinformasjonen din under Abonnementer og betaling på kontoen din. Logg på kontoen for å starte.

Se Oppdatere kredittkort- og betalingsinformasjonen din for mer informasjon.

Bruke skrifter på et nettsted

Skrifter fungerer ikke eller ser ikke riktige ut på nettstedet mitt.

Dette kan skyldes innstillingene i nettleseren eller kodeproblemer. Følg trinnene i feilsøkingsveiledningen for å begynne å diagnostisere det spesifikke problemet ditt.

Nettstedet mitt kobler ikke til use.typekit.net.

Hvis det oppstår et lokalt nettverksproblem eller en feil på skriftnettverket, kan nettstedet ditt rapportere at det ikke kan koble til use.typekit.net eller at det ikke klarte å laste inn en ressurs fra det domenet. Se feilsøkingsveiledningen for å finne ut hva du kan gjøre for å diagnostisere problemet.

Skriftlisensiering

Kan jeg bruke skrifter for å lage en logo eller andre bilder?

Ja. Du kan bruke skrifttypene i et hvilket som helst skrivebordsprogram (for eksempel Adobe Photoshop) for å lage bilder eller vektorgrafikk, som du deretter kan bruke til ethvert formål. Dette inkluderer å generere PDF- og EPS-filer eller punktgrafikkfiler som for eksempel en JPEG eller PNG.

Kan jeg bruke skrifter for kommersielle prosjekter eller klientarbeid?

Ja. Du kan lage digitale motiver eller skrive ut arbeid til eget bruk eller for klientprosjekter. Dette inkluderer å generere PDF- og EPS-filer eller punktgrafikkfiler som for eksempel en JPEG eller PNG.

Kan jeg bruke Internett-skrifter på min personlige nettside eller bedriftens nettside?

Ja. Hvis nettstedet ditt vises i nettleseren, enten på den stasjonære PC-en eller på en mobilenhet, er det dekket av lisensen for Internett-skrifter.

Lisensen for Internett-skrifter krever også at skriftene legges til på nettstedet ditt ved hjelp av vår interne kode.