Läs om nyheterna i den senaste versionen av Bridge CC.
Adobe_Bridge_CC_icon

Oktober 2018-versionen av Bridge CC (version 9.0) innehåller spännande nya funktioner för designers, fotografer som tar digitala foton och professionella fotografer. Läs nedan om du vill få en snabb introduktion till de nya funktionerna och länkar till resurser med ytterligare information.

Konsekvent användargränssnitt

Adobe Bridge har nu ett förbättrat användargränssnitt som liknar andra Creative Cloud-program. Om du vill ändra standardinställningarna för utseende, textstorlek och skalförändring för användargränssnittet väljer du Redigera > Inställningar > Gränssnitt.

Användargränssnittet i Adobe Bridge
Användargränssnittet i Adobe Bridge
Inställningarna för användargränssnittet har ändrats
Inställningarna för användargränssnittet har ändrats

Mer information finns i Adobe Bridge-arbetsytan.

Förbättrat inloggnings- och utloggningsgränssnitt

Nu finns det en ny inloggnings- och utloggningsmodell för Bridge. Syftet med den är att ge dig tillgång till ett säkert och modernt programlicensieringsgränssnitt. När du startar Bridge visas ett inloggningsfönster där du får logga in med ditt Adobe ID-id och lösenord. Om du redan har loggat in med ditt Adobe ID-id från ett Creative Cloud-program visas inte inloggningsfönstret och samma inloggningsuppgifter som för det andra programmet används.

Om du vill logga ut från och avsluta Bridge väljer du Hjälp > Logga ut. När du loggar ut från Bridge loggas du ut från alla installerade Adobe-program.

Förbättrade Creative Cloud Libraries-bibliotek

Nu visas förhandsvisningar av biblioteksobjekt med hög kvalitet på arbetsytan Bibliotek i Bridge. Du kan visa förhandsvisningar för flera objekt genom att markera dem.

Förhandsvisa bilder i panelen Bibliotek
Förhandsvisa bilder i panelen Bibliotek

Centraliserad cachehantering

Nu kan du dela en cache med andra Bridge-användare och låta dem använda den delade cachen i stället för att skapa en cache.

Alla Adobe Bridge-användare kan exportera en cache till en delad mapp och andra användare kan importera en kopia av den delade cachen på datorn. Om systemen synkroniseras och hanteringen av cachen utförs centralt kan du använda en cache som redan exporterats utan att behöva återskapa cachen på olika användares datorer.

Du kan använda dialogrutan Hantera cache (Verktyg > Hantera cache) till att skapa och hantera delade cachar. Den här dialogrutan har förbättrats och innehåller nu alternativ för att bygga, importera och tömma cachar. Dessutom har cacheinställningarna förbättrats (Redigera > Inställningar > Cache och Redigera > Inställningar > Cachehantering).

Dela en cache i en samarbetsmiljö
Dela en cache i en samarbetsmiljö

Mer information om hur du bygger och hanterar en delad cache finns i Hantera Adobe Bridge-cachen på en central plats.

Mer information om Adobe Bridge-cachen finns i Arbeta med Adobe Bridge-cachen.

Redigera fångsttid

Nu kan du använda Adobe Bridge till att ändra fångsttid för JPEG-bildfiler och bildfiler med Raw-format, på samma sätt som du kan göra i Adobe Lightroom. Du kan använda den här funktionen när du reser till en annan tidszon och inte ändrar datum eller tid på kameran innan du börjar fotografera. Du kan använda den här funktionen till att redigera fångsttiden när du har tagit bilden.

Redigera fångsttid för en JPEG- eller Raw-fil
Redigera fångsttid för en JPEG- eller Raw-fil

Mer information finns i Redigera bildfångsttid.

Stöd för XD-filformat

Nu finns det stöd för förhandsvisning, generering av miniatyrbilder, metadatataggning och nyckelordsgenerering för Adobe XD-filer i Bridge.

Mediecacheinställningar

Nu finns det en cache för alla ljud- och videouppspelningsfiler i Adobe Bridge. Det ger bättre prestanda för uppspelningsfiler eftersom filerna är tillgängliga för omedelbar användning när du vill visa dem. Du bör rensa gamla och oanvända mediecachefiler med regelbundna intervall för att optimera prestanda.

Om du vill ange inställningar för mediecachen väljer du Redigera > Inställningar > Mediecache.

Ange mediecacheinställningar
Ange mediecacheinställningar

Mer information finns i Hantera mediecache.

Klippa ut, kopiera eller flytta filer och mappar mellan Bridge och Utforskaren eller Finder

Nu kan du använda Bridge till att utföra följande åtgärder:

• klippa ut, kopiera eller flytta filer och mappar från Utforskaren (Windows) respektive Finder (macOS) och klistra in dem i Bridge
  • klippa ut, kopiera eller flytta filer och mappar från Bridge och klistra in dem i Utforskaren (Windows) respektive Finder (macOS)

Övriga förbättringar

• nu visas markerade resurser med en mer framträdande markering och bakgrund
  • mindre diskutrymme används vid uppspelning av videofilmer
  • om du ignorerar ett cachat objekt genom att välja Etikett > Avslå visas en röd tagg för att du har avslagit under bilden
  • miniatyrbilder genereras för MP3-ljudfiler som innehåller bilder Du kan använda skjutreglaget Miniatyrbild i panelen Innehåll till att justera storleken på miniatyrbilden