Log masuk ke Admin Console dan navigasi ke Products.
Batalkan akses pengguna dengan membuang item kebenaran daripada profil produk.
Membuang kebenaran daripada profil produk serta-merta mengehadkan akses pengguna. Jika Auto-include didayakan, matikannya sebelum membuang item individu.
Gunakan Admin Console untuk membuang item kebenaran tunggal atau mengosongkan seluruh seksyen.
Prasyarat
- Peranan Pentadbir Sistem atau Pentadbir Produk
- Akses kepada Admin Console di adminconsole.adobe.com
- Sekurang-kurangnya satu profil produk dengan kebenaran yang ditetapkan
Buang item kebenaran khusus
Pilih produk yang mengandungi profil yang anda mahu ubah suai.
Pilih nama profil produk, kemudian navigasi ke tab Permissions.
Pilih seksyen kebenaran yang mengandungi item yang anda mahu buang.
Pilih ikon Remove di sebelah setiap item kebenaran yang anda mahu buang daripada senarai yang disertakan.
Pilih Save apabila anda selesai.
Jika seksyen kebenaran mempunyai Auto-include yang didayakan, anda mesti mematikan auto-include terlebih dahulu sebelum anda boleh membuang item individu. Pilih seksyen, kosongkan kotak semak Auto-include, kemudian buang item khusus.
Buang semua kebenaran daripada seksyen
Dalam tab Permissions profil produk anda, pilih seksyen kebenaran yang anda mahu kosongkan.
Pilih Remove All di sudut kanan atas senarai kebenaran yang disertakan.
Pilih Save untuk mengesahkan perubahan.
Pengguna kehilangan akses kepada ciri yang dibuang apabila mereka log masuk pada kali seterusnya.
Salin kebenaran ke profil baharu
Cipta profil produk baharu dengan kebenaran yang disalin untuk mengekalkan tetapan sedia ada sambil membuat perubahan.Ini berguna untuk pelarasan kecil atau ujian tanpa menjejaskan pengguna semasa.
Selepas membuat perubahan dalam tab Kebenaran, pilih Salin Kebenaran.
Pilih Teruskan apabila diminta untuk mencipta profil baharu.
Masukkan nama dan penerangan untuk profil produk baharu.
Pilih Seterusnya, kemudian konfigurasikan sebarang perkhidmatan tambahan atau tetapan kuota, jika berkenaan.
Pilih Selesai untuk mencipta profil dengan kebenaran yang disalin.
Profil baharu mengandungi semua kebenaran dari profil asal pada masa penyalinan.