14 maj 2018

En ny uppdatering är tillgänglig som motverkar de sårbarheter som beskrivs på den här sidan.

Uppdateringen tillämpas automatiskt. Välj Hjälp > Leta efter uppdateringar och följ sedan instruktionerna i stegen i uppdateringsfönstret när du vill hämta och installera de senaste uppdateringarna till Acrobat eller Acrobat Reader manuellt.

Mer information om uppdateringen finns i versionsinformationen:

Problem med genomförandet av Microsofts SNTLM-autentisering har drabbat Acrobat DC och Acrobat Reader DC

Ett problem med genomförandet av Microsofts autentisering med NT LAN Manager (NTLM) har drabbat Adobe Acrobat DC och Adobe Acrobat Reader DC, så att angripare kan omdirigera en användare till en skadlig resurs utanför din organisation för att få tag på NTLM-autentiseringsmeddelandena.

Inverkan på Acrobat DC och Acrobat Reader DC, och motverkan

Microsoft släppte en valfri säkerhetsförbättring i slutet av förra året som ger kunder
möjlighet att inaktivera NTLM SSO-autentisering som en metod för offentliga resurser. Med den åtgärden påverkas inte Adobe Acrobat DC och Adobe Acrobat Reader DC av sårbarheten.

Motverkningsåtgärden är dock bara tillgänglig för Windows 10 och Windows Server 2016.

På plattformar där Microsofts uppdatering inte tillämpas eller är tillgänglig:

• Sårbarheten kan motverkas i Acrobat DC och Reader DC och för PDF:er som öppnas i Internet Explorer genom att man aktiverar den skyddade vyn. Mer information om hur man aktiverar den skyddade vyn finns i Funktionen Skyddad vy för PDF:er (Windows).