Adobe inkluderar nu Acrobat Chrome-tillägget i Adobe Acrobat Reader DC så att du enkelt kan öppna PDF-filer i Reader samtidigt som du surfar på nätet. När tillägget är installerat och aktiverat kommer det att:

• Öppna PDF-filer i Acrobat Readers skrivbordsprogram.
  • Erbjuda en konsekvent och pålitlig visning av PDF-filer.
  • Tillhandahålla de verktyg som behövs för att lägga till kommentarer, fylla i formulär och signera PDF-filer.

Obs!

Det är enkelt att inaktivera tillägget när som helst. Tillägget läser inte innehåll i dina PDF-filer eller innehållet på de webbplatser du besöker.

Installera Acrobat Reader Chrome-tillägg

Tillägget installeras inte automatiskt med Acrobat Reader. Om Acrobat Reader är datorns standardläsare för PDF-filer, uppmanas du att installera tillägget när du startar Acrobat Reader. När tillägget har installerats, måste du aktivera det före användning.

Steg för att installera och aktivera Acrobat Reader Chrome-tillägget:

1. Om Acrobat Reader är datorns standardläsare för PDF-filer, uppmanas du att installera tillägget när du startar Acrobat Reader.

Installera Chrome-tillägget
    Installera Chrome-tillägget omgående i fall att Acrobat Reader uppdaterar

Installera Chrome-tillägget
    Installera Chrome-tillägget omgående i fall att Acrobat Reader är nyinstallerat

2. Klicka på Fortsätt eller Nästa. Tillägget installeras och läggs till i Chrome.

3. Öppna Google Chrome. Du kommer att se ett meddelande i likhet med det som visas i skärmdumpen nedan. Klicka på knappenAktivera tillägget.

Aktivera tillägget

Om du använder alternativet ”Öppna i Acrobat Reader” för PDF-filer som öppnas i webbläsaren Chrome

När du öppnar en PDF-fil i Chrome ser du Adobe Acrobat-meddelandet i det övre högra hörnet av rutan. Klicka på Öppna i Acrobat Reader.

Öppna i Acrobat Reader från Chrome

Inaktivera Chrome-tillägget

1. Högerklicka på tillägget och välj sedan Hantera tillägg.

Hantera tillägg
  2. Avmarkera kryssrutan Aktiverat.

Avmarkera kryssrutan Aktiverat

Välj bort produktförbättringsprogrammet

1. Högerklicka på tillägget och välj sedan Hantera tillägg.

Hantera tillägg
  2. Klicka på Alternativ under Adobe Acrobat.

Alternativ
  3. Avmarkerar kryssrutan och klicka sedan på Spara.

Avmarkera kryssrutan Aktiverat

Ta bort Chrome-tillägget

1. Högerklicka på tillägget och välj sedan Ta bort Chrome.

Ta bort tillägg
  2. I rutan Bekräfta borttagning klickar du på Ta bort.

Bekräfta borttagning

Innehåller funktionen nedstängning för att inaktivera ”Första gången i appen” för Chrome-tillägg.

Om du inte vill att användarna ska se i-appen för Chrome-tillägg, använd funktionen nedstängningsnyckeln för attavbrytaden.

Registervärde: ”ENABLE_CHROMEEXT” som läggs till under HKLM\PROGRAM\Adobe\Acrobat Reader DC\installer\

Datatyp boolean: DWORD value > REG_DWORD
Standard Null

Version #

DC
HKLM-sökväg HKLM\PROGRAM\Adobe\Acrobat Reader\DC\Installer\
Sammanfattning Anger huruvida man bör låsa ”Första gången i appen” för Chrome-tillägg eller ej.
Detaljerad information

Möjliga värden är:

• 0 eller 1: Avbryter ”Första gången i appen”.

Om nyckeln inte finns kommer användarna att se ”i-appen” som standard.