Problem: Det går inte att redigera PDF-filer i Acrobat

• Det går inte att redigera PDF-filer.
  • Det går inte att använda tidigare tillgängliga PDF-arbetsflöden (t.ex. export, skapa PDF och kombinera).
  • Trots att du har köpt Acrobat uppmanas du att återuppta prenumerationen.
  • Du ser skärmen nedan på datorn.

Dessa problem kan uppstå när en PDF-fil öppnas i Adobe Reader DC i stället för i Adobe Acrobat DC, som används för att redigera PDF-filer.

Obs!

Om PDF-filen är lösenordsskyddad måste du ha lösenordet för dokumentöppning och behörighet för ändring av lösenord för att redigera PDF/PDF-portföljen. Mer information finns i detta dokument.

Observera att PDF-filen även kan skyddas på andra sätt. Till exempel kan den som äger PDF-dokumentet ha skyddat PDF-filen med ett digitalt certifikat. För att öppna dessa skyddade PDF-filer måste du ha ett digitalt certifikat installerat på din dator. Mer information finns i detta dokument.

Lösningar

Lösning 1: Se till att Acrobat DC är installerat på datorn

Om Acrobat inte är installerat på datorn och du har en giltig prenumeration för Acrobat kan du använda denna länk för att hämta och installera Acrobat DC.

Använd denna länk för tidigare versioner av Acrobat.

Hur du tar reda på om Acrobat är installerat på datorn

• I Windows: tryck på Windows tangent + R för att öppna dialogrutan Kör, skriv in Acrobat i fältet och klicka sedan OK.
  • I Mac: Skriv Acrobat i Spotlight.

Lösning 2: Gör Acrobat DC till ditt standardprogram för PDF-filer

Ange Acrobat DC som PDF-standardläsare om både Acrobat DC och Reader DC har installerats. Följ stegen nedan.

Steg for Windows 7/8:

1. Starta Acrobat DC/ XI Pro/ XI Std. I Hjälp-menyn kan du bekräfta vilken version du har. Se skärmdump nedan för Acrobat DC.

2. Välj Redigera > Inställningar.

3. Välj Allmänt i dialogrutan Inställningar, på vänstra sidan med alternativ.

4. Markera alternativet Välj som standardhanterare för PDF.

5. Klicka på OK.

6. Stäng Acrobat och dubbelklicka på en PDF-fil för att öppna den i Acrobat.

Steg för Windows 10:

1. Högerklicka på miniatyrbilden av en PDF-fil och klicka sedan på Egenskaper.

Högerklicka och välj Egenskaper
  2. I filens dialogruta för Egenskaper klickar du på Ändra.

Klicka på Ändra
  3. Välj Adobe Acrobat och klicka sedan på ok.

Välj Adobe Acrobat DC.
  4. I dialogrutan för Egenskaper, klicka på OK.

Klicka på OK i dialogrutan för Egenskaper