Automatiseret udgivelse med XML, IDML og script

Med de fleksible XML-indstillinger, InDesign® Markup Language (IDML), og den omfattende scriptunderstøttelse i Adobe® InDesign® kan du fremstille effektive automatiserede arbejdsgange til udgivelse af indhold på flere systemer og til flere typer medier. Find detaljerede oplysninger om understøttelse af XML, IDML og script i InDesign, så du får hjælp til at skabe et stærkt fundament for kundetilpassede løsninger, der opfylder dine krav til udgivelse.

Hvis du overvejer at automatisere InDesign, bør du også kigge på Adobe InDesign Server, den robuste, fleksible og skalerbare version af InDesign. Eftersom InDesign Server har samme kodebase som InDesign, har den alle de samme funktioner som desktop-versionen samt en række serverbaserede funktioner.

IDML-ressourcer

IDML er et åbent, XML-baseret filformat, hvormed tredjeparts systemintegratorer programmatisk kan skabe, ændre og ombygge InDesign-dokumenter uden for rammerne af InDesign. IDML arbejder med standard XML-redigeringsværktøjer, hvilket gør det let at bruge i automatiserede arbejdsgange. Og med understøttelse af multi-threading i InDesign er det blevet endnu hurtigere at arbejde med IDML-filformatet.

Med IDML kan udviklere nu:

• Dynamisk generere eller ændre dokumenter
  • Ombygge og genbruge dele af dokumenter
  • Omdanne dokumentelementer vha. XSLT
  • Finde og redigere data i InDesign-dokumenter med XPath eller XQuery
  • Anvende Adobe Flash® Builder®-softwaren og Adobe AIR® til at skabe brugertilpassede programmer og grænseflader foran IDML-arbejdsgange

En genopfindelse af designede dokumentarbejdsgange

IDML er afledt af INX-formatet (InDesign Interchange), der blev introduceret i InDesign CS2 for at brugerne skulle kunne gemme dokumenter til brug i en tidligere version. INX var vanskeligt at læse og manipulere, fordi det udelukkende var designet til brug i InDesign. Dem, der har forsøgt at manipulere INX, er stødt på problemer med læsbarhed, robusthed, udvidelsesmuligheder og kompatibilitet med XML-værktøjer.

IDML håndterer disse problemer ved at sætte udviklere i stand til at ændre, samle og adskille XML-repræsentationer af InDesign-dokumenter. Dette giver mulighed for oprettelse og manipulation af InDesign-filer uden for rammerne af InDesign. Filerne føres derefter tilbage til et InDesign-produkt til gengivelser i et endeligt output-format.

Fordele

IDML tilbyder en lettere, mere fleksibel måde til at opbygge og implementere en lang række udgivelsesløsninger. Fordelene omfatter:

• Fuldkommenhed – med IDML kan objekter, attributter og præferencer vises med komplet og dækkende funktionalitet
  • Læsbarhed – IDML-formatet kan læses og skrives af praktisk talt ethvert program eller værktøj, der egner sig til at læse og skrive XML
  • Robusthed - med IDML opnår udviklere større klarhed over fejl og øget fleksibilitet til håndtering af disse
  • Bagud kompatibilitet – brugere vil kunne tage en IDML-fil, der er genereret til én version, og åbne den i efterfølgende versioner.

Eksempler på brug af prøveversioner

Eftersom IDML er et XML-format, findes der mange potentielle anvendelsesmuligheder. Men visse fælles anvendelsesformål kan omfatte:

• Allround – IDML muliggør en løsning til konvertering frem og tilbage mellem InDesigns binære filformat og IDML. Et InDesign-dokument kan f.eks. eksporteres til IDML, så det kan bruges som en skabelon uden for InDesign, og IDML-skabelonen kan derefter ændres vha. XML-værktøjer og importeres tilbage til InDesign-filformat
  • Dynamisk dokumentopbygning – I dette scenarie kan IDML-dokumenter konstrueres på basis af informationer i en database eller fra en digital datastrøm vha. XML-værktøjer og derefter åbnes i InDesign eller Adobe InCopy®-softwaren for yderligere behandling.
  • IDML-partnere

Sabern er en softwarevirksomhed med base i Holland med speciale i udvikling af software og applikationer til databaseudgivelse, dokumentudgivelse, indholdsstyring og løsninger fra internet til tryk. Sabern tilbyder kundetilpassede applikationsudviklingstjenester og har rekord i at levere automatiserede udgivelsesløsninger til organisationer inden for tryk, myndigheder, luftfartselskaber, finans, engros, transport og telekommunikation.

Med en internetbrowser og Saberns DesignDB kan kunderne skabe dokumenter og PDF-filer i høj opløsning fra foruddefinerede skabeloner, der er lavet i InDesign. Med DesignDB kan ikke-designere hurtigt og nemt skabe yderst professionelle marketingmaterialer og publikationer, ved at tilbyde markante forbedringer af hastighed og effektivitet sammenlignet med traditionelle arbejdsgange.

"DesignDB udnytter hele Adobes nye IDML-format. Eftersom IDML er XML med bestemte elementer, der giver adgang til InDesigns formatteringsfunktioner, kan vi nu bruge standard XML-redigeringssoftware og -hjælpeprogrammer til at manipulere IDML uden for InDesign. Med den fleksibilitet, som dette format tilbyder vores udviklere, kan vi få den seneste generation af automatiserede udgivelsesløsninger ud på markedet hurtigere end nogensinde."
    – Karen Lelieveld, Sabern

censhare AG har udviklet censhares Translation Memory System, der er baseret på en løsning til medieindholdshåndtering, til produktion, håndtering og udgivelse af indhold på tværs af flere forskellige mediekanaler. Systemet indeholder værktøjer til håndtering af web-indhold og samarbejde.

censhares Translation Memory System sætter kunder, der har behov for at publicere indhold på mange sprog, i stand til at udtage og genbruge specifikke elementer af alle oversættelser. Oversættelseshukommelsessystemet anvender IDML som en mere effektiv måde til at udtage og manipulere indholdet, hvilket muliggør segmentering af teksten og afsnittene baseret på sætninger, og bevarer samtidig alle skrifttyper. IDML giver også mulighed for at integrere censhare-løsningen med Microsoft Office endnu tættere. Excel-tabeller og Word-dokumenter kan automatisk opsættes med censhare og derefter placeres direkte i og redigeres i InDesign-layouts.

"IDML er et komplet og åbent standardlayoutformat til professionel udgivelse. Nu er vi i stand til at konstruere og afkode layouts vha. standard XML-værktøjer. Eftersom censhare er baseret på XML, tillader dette en meget elegant integration."
    — Mathias Wurth, censhare AG

XML-ressourcer

XML-regelsystemet

Find ud af, hvordan udviklere arbejder med XML-regelbehandling til automatisk opbygning af sidelayout i InDesign.

Adobe InDesign og XML: En teknisk reference

Få dybtgående tekniske oplysninger om XML-funktionerne i InDesign , herunder XML-mærkning, XML-import og -eksport, DTD-validering og XML-regelbehandlingssystemet.

Se eller download (PDF, 2,8 MB) fil

InDesign i den rigtige verden: Oprettelse af pladsholdere

Lad InDesign CS2 gentage organiseringen af pladsholderelementer og statisk tekst til tilsvarende elementer i en importeret XML-fil. (Uddrag fra "Real World Adobe InDesign CS2")

Cox Newspapers

Opdag, hvordan en stor aviskæde har strømlinet udgivelse på tværs af medier og forbedret sin mærkevare vha. InDesign og InCopy.

Se eller download (PDF, 700 KB) fil

InDesign i den rigtige verden:Ændring af XML

Omdan XML til HTML eller ethvert andet tekstformat, herunder almindelig tekst, PDF, PostScript®, andre former for XML og kodet InDesign-tekst. (Uddrag fra "Real World Adobe InDesign CS2")

Brugervejledning til InDesign CS4, kapitel om XML

Læs kapitlet om XML i uddrag fra håndbogen til Adobe InDesign CS4 for at få svar på dine grundlæggende spørgsmål om XML-understøttelse i InDesign

BusinessWeek

Læs om, hvordan InDesign, InCopy, SoftCare K4 udgivelsessystemet og styrken ved XML tillod BusinessWeek at kombinere separate udskrifts- og internetarbejdsgange i én eneste, strømlinet proces.

Scriptressourcer

Med scriptunderstøttelsen i InDesign kan du automatisere kedelige produktionsopgaver som placering og genplacering af billeder, rettelse af fejl i tekst og klargøring af filer til udskrivning. Og det spiller en væsentlig rolle ved XML- og IDML-baserede arbejdsgange. Her er nogle ressourcer til begyndere og avancerede scriptbrugere.

InDesign CS5-scriptressourcer

Adobes introduktion til script

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge script i Adobe Creative Suite® 6-programmerne.

Se eller download (PDF, 851 KB) fil

Adobe InDesign CS5 scriptselvstudier

Læs om de grundlæggende funktioner ved InDesign CS6-script i dette udførlige selvstudie.

Se eller download selvstudiet (PDF, 936 KB) fil

Download InDesign scriptselvstudiescripts (ZIP, 11k)

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner.

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 2,0 MB)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 1,4 MB)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 2,0 MB)

Download InDesign Scriptguide-scripts (ZIP, 832 KB)

Download InDesign-eksempelscripts (ZIP, 138k)

Adobe Creative Suite JavaScript Tools Guide

Læs dette dokument for at få oplysninger om JavaScript-funktioner, værktøjer og objekter, der er fælles for alle Adobe Creative Suite -programmer, som understøtter JavaScript.

Se eller download (PDF, 4,4 MB) fil

Brugerforum for InDesign-script

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

Adobe Exchange

Download gratis scripts, eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

InDesign CS4-scriptressourcer

Adobes introduktion til script

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge script i Adobe Creative Suite® 4-programmerne.

Se eller download (PDF, 851 KB) fil

Adobe InDesign CS4 scriptselvstudier

Læs om de grundlæggende funktioner ved InDesign CS4-script i dette udførlige selvstudie.

Se eller download selvstudiet (PDF, 1,1 MB) fil
    Download selvstudiescripts til InDesign Script (ZIP-fil, 10 KB)

Dybdegående InDesign CS4-scriptguides

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign CS4 vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner.

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 3,2 MB)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 3,2 MB)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 3,2 MB)

Guide til Adobe Creative Suite JavaScript-værktøjer

Læs dette dokument for at få oplysninger om JavaScript-funktioner, værktøjer og objekter, der er fælles for alle Adobe Creative Suite 4-programmer, som understøtter JavaScript.

Se eller download (PDF, 4,25 MB) fil

Brugerforum for InDesign-script

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

InDesign Exchange

Download gratis scripts eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

InDesign CS3-scriptressourcer

Adobes introduktion til script

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge script i Creative Suite® 3-programmerne.

Se eller download (PDF, 674 KB) fil

Dybdegående InDesign CS3-scriptguides

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign CS3 vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner. (Inden du går i gang, bør du læse Scripting ReadMe-filen for Adobe InDesign CS3 .)

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 3,4 MB)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 3,2 MB)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 3,2 MB)

Download de understøttende script Guide-scripts (ZIP, 465k)

Selvstudium for InDesign CS3 Transformation

Brugen af scripts til at flytte, skalere, rotere og klippe et objekt er blevet betydeligt ændret i InDesign CS3. I dette korte selvstudium med tilhørende scripts vises, hvordan man arbejder med den nye transformationsarkitektur for at opnå de ønskede resultater.

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudiet med AppleScript (PDF, 322 KB)

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudiet med JavaScript (PDF, 323 KB)

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudiet med VBScript (PDF, 333 KB)

Download InDesign CS3 Transform-selvstudiescripts (ZIP, 45k)

Opbyg en InDesign CS3-arbejdsgang med Automator

Læs om, hvordan man skaber og anvender Apples Automator Actions sammen med InDesign.

Se InDesign Automator-selvstudiet (PDF, 4,6 MB)
    Download InDesign Automator-selvstudiehandlinger. (ZIP, 267 k)

http://forums.adobe.com/index.jspaBrugerforum for InDesign-script

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

Exchange InDesign-scripts

Download gratis scripts eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

XMP-ressourcer

XMP – Adding intelligence to media

Adobes XMP-platform (Extensible Metadata Platform) er en mærkningsteknologi, der giver dig lov til at integrere data om en fil, også kaldet metadata, i selve filen. Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan samarbejdspartnere og standarder bruger XMP, skal du gå til XMP-webstedet.

XMP-teknologi til udviklere

XMP-værktøjssættet giver dig mulighed for at integrere metadatafunktionalitet i dit produkt eller løsning. Det understøtter Mac OS, Windows® samt UNIX® og fås med eksempler, dokumentation, kildekode og projektfiler. XMP-værktøjssættet er tilgængeligt under BSD-licensen.

Automatiseret publicering med XML, IDML og scripting

Med de fleksible XML-indstillinger, InDesign® Markup Language (IDML), og den omfattende scripting-understøttelse i Adobe® InDesign® kan du fremstille effektive automatiserede arbejdsgange til publicering af indhold på flere systemer og til flere typer medier. Find detaljerede oplysninger om understøttelse af XML, IDML og scripting i InDesign, så du får hjælp til at skabe et stærkt fundament for kundetilpassede løsninger, der opfylder dine krav til publicering.

Hvis du overvejer at automatisere InDesign, bør du også kigge på Adobe InDesign Server, den robuste, fleksible og skalerbare version af InDesign. Eftersom InDesign Server har samme kodebase som InDesign, har den alle de samme funktioner som desktop-versionen samt en række serverbaserede funktioner.

IDML-ressourcer

IDML er et åbent, XML-baseret filformat, hvormed tredjeparts systemintegratorer programmatisk kan skabe, ændre og ombygge InDesign-dokumenter uden for rammerne af InDesign. IDML arbejder med standard XML-redigeringsværktøjer, hvilket gør det let at bruge i automatiserede arbejdsgange. Og med understøttelse af multi-threading i InDesign er det blevet endnu hurtigere at arbejde med IDML-filformatet.

Med IDML kan udviklere nu:

• Dynamisk generere eller ændre dokumenter
    • Ombygge og genbruge dele af dokumenter
    • Omdanne dokumentelementer vha. XSLT
    • Finde og redigere data i InDesign-dokumenter med XPath eller XQuery
    • Anvende Adobe Flash® Builder®-softwaren og Adobe AIR® til at skabe standardiserede programmer og grænseflader foran IDML-arbejdsgange

En genopfindelse af designede dokumentarbejdsgange

IDML er afledt af INX-formatet (InDesign Interchange), der blev introduceret i InDesign CS2 for at brugerne skulle kunne gemme dokumenter til brug i en tidligere version. INX var vanskeligt at læse og manipulere, fordi det udelukkende var designet til brug i InDesign. Dem, der har forsøgt at manipulere INX, er stødt på problemer med læsbarhed, robusthed, udvidelsesmuligheder og kompatibilitet med XML-værktøjer.

IDML håndterer disse problemer ved at sætte udviklere i stand til at ændre, samle og adskille XML-repræsentationer af InDesign-dokumenter. Dette giver mulighed for oprettelse og manipulation af InDesign-filer uden for rammerne af InDesign. Filerne føres derefter tilbage til et InDesign-produkt til gengivelser i et endeligt output-format.

Fordele

IDML tilbyder en lettere, mere fleksibel måde til at opbygge og implementere en lang række publiceringsløsninger. Fordelene omfatter:

• Fuldkommenhed - med IDML kan objekter, attributter og præferencer vises med komplet og dækkende funktionalitet
    • Læsbarhed - IDML-formatet kan læses og skrives af praktisk talt ethvert program eller værktøj, der egner sig til at læse og skrive XML
    • Robusthed - med IDML opnår udviklere større klarhed over fejl og øget fleksibilitet til håndtering af disse
    • Bagud kompatibilitet - brugere vil kunne tage en IDML-fil, der er genereret til en version, og åbne den i efterfølgende versioner.

Eksempler på brug af prøveversioner

Eftersom IDML er et XML-format, findes der mange potentielle anvendelsesmuligheder. Men visse fælles anvendelsesformål kan omfatte:

• Allround - IDML muliggør en løsning til konvertering frem og tilbage mellem InDesigns binære filformat og IDML. Et InDesign-dokument kan f.eks. eksporteres til IDML, så det kan bruges som en skabelon uden for InDesign, og IDML-skabelonen kan derefter ændres vha. XML-værktøjer og importeres tilbage til InDesign-filformat
    • Dynamisk dokumentopbygning - i dette scenarie kan IDML-dokumenter konstrueres på basis af informationer i en database eller fra en digital datastrøm vha. XML-værktøjer og derefter åbnes i InDesign eller Adobe InCopy®-softwaren for yderligere behandling.

IDML-partnere

Sabern er en softwarevirksomhed med base i Holland med speciale i udvikling af software og applikationer til databasepublicering, dokumentpublicering, indholdsstyring og løsninger fra internet til tryk. Sabern tilbyder kundetilpassede applikationsudviklingstjenester og har rekord i at levere automatiserede publiceringsløsninger til organisationer inden for tryk, myndigheder, luftfartselskaber, finans, engros, transport og telekommunikation.

Med en internetbrowser og Saberns DesignDB kan kunderne skabe dokumenter og PDF-filer i høj opløsning fra foruddefinerede skabeloner, der er lavet i InDesign. Med DesignDB kan ikke-designere hurtigt og nemt skabe yderst professionelle marketingmaterialer og publikationer, ved at tilbyde markante forbedringer af hastighed og effektivitet sammenlignet med traditionelle arbejdsgange.

"DesignDB udnytter hele Adobes nye IDML-format. Eftersom IDML er XML med bestemte elementer, der giver adgang til InDesigns formatteringsfunktioner, kan vi nu bruge standard XML-redigeringssoftware og -hjælpeprogrammer til at manipulere IDML uden for InDesign. Med den fleksibilitet, som dette format tilbyder vores udviklere, kan vi få den seneste generation af automatiserede publiceringsløsninger ud på markedet hurtigere end nogensinde."
    — Karen Lelieveld, Sabern

censhare AG har udviklet censhares Translation Memory System, der er baseret på en løsning til medieindholdshåndtering, til produktion, håndtering og publicering af indhold på tværs af flere forskellige mediekanaler. Systemet indeholder værktøjer til håndtering af web-indhold og samarbejde.

censhares Translation Memory System sætter kunder, der har behov for at publicere indhold på mange sprog, i stand til at udtage og genbruge specifikke elementer af alle oversættelser. Oversættelseshukommelsessystemet anvender IDML som en mere effektiv måde til at udtage og manipulere indholdet, hvilket muliggør segmentering af teksten og afsnittene baseret på sætninger, og bevarer samtidig alle skrifttyper. IDML giver også mulighed for at integrere censhare-løsningen med Microsoft Office endnu tættere. Excel-tabeller og Word-dokumenter kan automatisk opsættes med censhare og derefter placeres direkte i og redigeres i InDesign-layouts.

"IDML er et komplet og åbent standardlayoutformat til professionel udgivelse. Nu er vi i stand til at konstruere og afkode layouts vha. standard XML-værktøjer. Eftersom censhare er baseret på XML, tillader dette en meget elegant integration."
    — Mathias Wurth, censhare AG

XML-ressourcer

XML-regelsystemet

Find ud af, hvordan udviklere arbejder med XML-regelbehandling til automatisk opbygning af sidelayout i InDesign.

Adobe InDesign og XML: En teknisk reference

Få dybtgående tekniske oplysninger om XML-funktionerne i InDesign , herunder XML-mærkning, XML-import og -eksport, DTD-validering og XML-regelbehandlingssystemet.

Se eller download (PDF, 2.8M) fil

InDesign i den rigtige verden:Ændring af XML

Omdan XML til HTML eller ethvert andet tekstformat, herunder almindelig tekst, PDF, PostScript®, andre former for XML og kodet InDesign-tekst. (Uddrag fra "Real World Adobe InDesign CS2")

Brugervejledning til InDesign CS4, kapitel om XML

Læs kapitlet om XML i uddrag fra håndbogen til Adobe InDesign CS4 for at få svar på dine grundlæggende spørgsmål om XML-understøttelse i InDesign

InDesign i den rigtige verden: Oprettelse af pladsholdere

Lad InDesign CS2 gentage organiseringen af pladsholderelementer og statisk tekst til tilsvarende elementer i en importeret XML-fil. (Uddrag fra "Real World Adobe InDesign CS2")

Cox Newspapers

Opdag, hvordan en stor aviskæde har strømlinet publicering på tværs af medier og forbedret sin mærkevare vha. InDesign og InCopy.

Se eller download (PDF, 700k) -filen

BusinessWeek

Læs om, hvordan InDesign, InCopy, SoftCare K4 publiceringssystemet og styrken ved XML tillod BusinessWeek at kombinere separate udskrifts- og internetarbejdsgange i én eneste, strømlinet proces.

Scripting-ressourcer

Med scriptingunderstøttelsen i InDesign kan du automatisere kedelige produktionsopgaver som placering og genplacering af billeder, rettelse af fejl i tekst og klargøring af filer til udskrivning. Og det spiller en væsentlig rolle ved XML- og IDML-baserede arbejdsgange. Her er nogle ressourcer til begyndere og avancerede brugere af scripting.

InDesign CS5-scriptingressourcer

Adobes introduktion til scripting

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge scripting i Adobe Creative Suite® 6-programmerne.

Se eller download (PDF, 851k) -filen

Adobe InDesign CS5 Scripting-selvstudier

Læs om de grundlæggende funktioner ved InDesign CS6-scripting i dette udførlige selvstudie.

Se eller download selvstudiet (PDF, 936k) -filen

Download InDesign Scripting-selvstudiescripts (ZIP, 11k)

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner.

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 2.0M)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 1.4M)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 2.0M)

Download InDesign Scripting-gudiescripts (ZIP, 832k)

Download InDesign-eksempelscripts (ZIP, 138k)

Adobe Creative Suite JavaScript Tools Guide

Læs dette dokument for at få oplysninger om JavaScript-funktioner, værktøjer og objekter, der er fælles for alle Adobe Creative Suite -programmer, som understøtter JavaScript.

Se eller download (PDF, 4.4M) -filen

Brugerforum for InDesign-scripting

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptingideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

Adobe Exchange

Download gratis scripts, eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

InDesign CS4-scriptingressourcer

Adobes introduktion til scripting

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge scripting i Adobe Creative Suite® 4-programmerne.

Se eller download (PDF, 851k) -filen

Adobe InDesign CS4 Scripting-selvstudier

Læs om de grundlæggende funktioner ved InDesign CS4-scripting i dette udførlige selvstudie.

Se eller download selvstudiet (PDF, 1.1M) file
    Download selvstudie-scripts til InDesign Scripting (ZIP, 10k)

Dybdegående InDesign CS4-scriptguides

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign CS4 vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner.

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 3.2M)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 3.2M)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 3.2M)

Guide til Adobe Creative Suite JavaScript-værktøjer

Læs dette dokument for at få oplysninger om JavaScript-funktioner, værktøjer og objekter, der er fælles for alle Adobe Creative Suite 4-programmer, som understøtter JavaScript.

Se eller download (PDF, 4.25M) -filen

Brugerforum for InDesign-scripting

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptingideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

InDesign Exchange

Download gratis scripts eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

InDesign CS3-scriptingressourcer

Adobes introduktion til scripting

Se denne informative lærebog om, hvorfor, hvordan og hvornår du skal bruge scripting i Creative Suite® 3-programmerne.

Se eller download (PDF, 674k) -filen

Dybdegående InDesign CS3-scriptguides

Få dybtgående oplysninger om, hvordan du skaber kundetilpassede scripts til InDesign CS3 vha. AppleScript, JavaScript og VBScript i disse detaljerede instruktioner. (Inden du begynder, skal du gennemgå Scripting ReadMe-fil til Adobe InDesign CS3 .)

Se eller download AppleScript-guiden (PDF, 3.4M)

Se eller download JavaScript-guiden (PDF, 3.2M)

Se eller download VBScript-guiden (PDF, 3.2M)

Download de understøttende Scripting Guide-scripts (ZIP, 465k)

Selvstudium for InDesign CS3 Transformation

Brugen af scripts til at flytte, skalere, rotere og klippe et objekt er blevet betydeligt ændret i InDesign CS3. I dette korte selvstudium med tilhørende scripts vises, hvordan man arbejder med den nye transformationsarkitektur for at opnå de ønskede resultater.

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudie med AppleScript (PDF, 322k)

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudie med JavaScript (PDF, 323k)

Se eller download InDesign CS3 Transform-selvstudie med VBScript (PDF, 333k)

Download InDesign CS3 Transform-selvstudiescripts (ZIP, 45k)

Opbyg en InDesign CS3-arbejdsgang med Automator

Læs om, hvordan man skaber og anvender Apples Automator Actions sammen med InDesign.

Se InDesign Automator-selvstudiet (PDF, 4.6M)
    Download InDesign Automator-selvstudiehandlinger. (ZIP, 267 k)

http://forums.adobe.com/index.jspaBrugerforum for InDesign-scripting

Del design- og skrifttyperelaterede spørgsmål og svar, udveksl scripts, scriptingideer og XML-oplysninger med ligesindede professionelle.

Exchange InDesign-scripts

Download gratis scripts eller upload dem, du selv har fremstillet, del skabeloner, plug-ins, handlinger og andre hjælpefiler, der føjer nye funktioner til dine layouts i Adobe Resource Center.

XMP-ressourcer

XMP – Adding intelligence to media

Adobes XMP-platform (Extensible Metadata Platform) er en mærkningsteknologi, der giver dig lov til at integrere data om en fil, også kaldet metadata, i selve filen. Få flere oplysninger om, hvordan partnere og standarder bruger XMP på XMP-webstedet.

XMP-teknologi til udviklere

XMP-værktøjssættet giver dig mulighed for at integrere metadatafunktionalitet i dit produkt eller løsning. Det understøtter Mac OS, Windows® samt UNIX® og fås med eksempler, dokumentation, kildekode og projektfiler. XMP-værktøjssættet er tilgængeligt under BSD-licensen.