Når du åbner et dokument, importerer tekst eller grafik eller konverterer PageMaker 6.5 - 7.x- eller QuarkXPress 3.3x - 4.1-filer, får du følgende fejlmeddelelse:

"Dokumentet [filnavn] bruger en eller flere skrifttyper, der for øjeblikket ikke er tilgængelige i systemet. Der vil blive brugt en midlertidig erstatning for skrifttyperne, indtil den originale skrifttype bliver tilgængelig."

Detaljer

• Programmet viser en liste over manglende skrifttyper sammen med fejlmeddelelsen.
  • De manglende skrifttyper vises i afsnittet Mangler øverst i menuen Skrifttyper.
  • Tekst, der bruger den manglende skrifttype, kan være fremhævet med pink.

Løsning

Vælg en eller flere af følgende løsninger:

Løsning 1: Installer eller aktivér de manglende skrifttyper.

Installer de manglende skrifttyper (se flere oplysninger i "Installation af skrifttyper" i Hjælp til InDesign eller InCopy). Hvis skrifttyperne allerede er installeret, og du bruger et hjælpeværktøj til administration af skrifttyper, skal du kontrollere, at skrifttyperne er aktiveret. Hvis du bruger et hjælpeværktøj til administration af skrifttyper, kan du finde vejledning i dokumentationen til hjælpeværktøjet.

Løsning 2: Installer skrifttypen, eller brug kun installerede skrifttyper.

InDesign og InCopy understøtter kun installerede skrifttyper. Nogle skrifttyper, som f.eks. Critter, omfatter ikke fed eller kursiv skrift. I sådanne tilfælde skal du vælge grundversionen af skrifttypen i InDesign eller InCopy. Kontroller, at skrifttypen (for eksempel Tekton Bold eller Optima Oblique) er installeret, eller skift skrifttypen til én, der er tilgængelig i InDesign eller InCopy.

Løsning 3: Geninstaller manglende skrifttyper.

Kontroller, at skrifttypen vises i et andet program for at sikre, at skrifttypen er installeret korrekt. Geninstaller skrifttypen, hvis den ikke vises i et andet program. Efter installation af en skrifttype er det nogle gange nødvendigt at genstarte computeren for at gøre skrifttypen tilgængelig.

Bemærk: I Mac OS X installeres og administreres skrifttyper anderledes end i ældre versioner af Mac OS. Du kan finde flere oplysninger i Fejlfinding i forbindelse med skrifttypeproblemer (Mac OS X) eller i Apple Support-artiklen "Mac OS X: Skrifttypers placering og deres formål" på Apples websted på http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106417.

Løsning 4: Erstat manglende skrifttyper.

Brug kommandoen Find skrift til at erstatte alle forekomster af den manglende skrifttype med en installeret skrifttype.

Kommandoen Find skrift erstatter ikke skrifttyper i importeret grafik. Installer den manglende skrifttype, hvis den findes i en indsat EPS- eller PDF-fil. Du kan også oprette EPS- eller PDF-filen og integrere skrifttypen.

Bemærk: Erstatning af en skrifttype kan ændre dokumentets udseende, hvis den installerede skrifttype fylder mere eller mindre end den manglende skrifttype.

Sådan erstattes en manglende skrifttype:

1. Åbn dokumentet.
  2. Vælg Tekst > Find skrift.
  3. Vælg den manglende skrifttype på listen Skrifttyper i dokument i dialogboksen Find skrift.
  4. Vælg en ny skrifttype og skrifttypefamilie i menuerne Erstat med.
  5. Klik på Find først og derefter Erstat eller Erstat/Find for at fremhæve eller erstatte individuelle forekomster af den manglende skrifttype, eller klik på Erstat alle for at erstatte alle forekomster af den manglende skrifttype.

Løsning 5: Kontroller, at skrifttyper af Type 1 (PostScript) har en outline- og en bitmapfil.

Hvis den manglende skrifttype er af Type 1 (PostScript), skal du kontrollere, at der både er en outlinefil og en bitmapfil i de følgende mapper på systemniveau:

Bemærk: Hvis du bruger et hjælpeværktøj til administration af skrifttyper som f.eks. ATM Deluxe, kan skrifttyper være lagret et andet sted på harddisken. ATM er ikke blevet testet på Vista, og det er ikke officielt understøttet på Vista-operativsystemet.

På Windows XP:

• Outlinefiler (.pfm): X:/Windows/Fonts, hvor "X" er systemdrevet
  • Bitmapfiler (.pfb, .afm): X:/Windows/Fonts, hvor "X" er systemdrevet

I Windows 2000:

• Outlinefiler (.pfm): X:/Winnt/Fonts, hvor "X" er systemdrevet
  • Bitmapfiler (.pfb, .afm): X:/PSFONTS, hvor "X" er systemdrevet

I Mac OS X:

Bemærk: Adobe Type 1-bitmapfiler (PostScript) bruger skrifttypenavnet. Outlinefiler bruger en forkortet version af skrifttypenavnet (for eksempel "Isabe" for skrifttypen Isabella). Markér filen for at kontrollere, om den er en Type 1 Outline-, Bitmap-, Suitcase-fil, en TrueType-fil eller en OpenType-skrifttype fra Adobe-fil. Vælg derefter Filer > Vis info i Finder, og se i feltet Type.

• Bibliotek/Skrifttyper
  • Systemmappe/Skrifttyper
  • Bruger/Bibliotek/Skrifttyper
  • Bruger/bibliotek/Programunderstøttelse/Adobe
  • Programmer/Adobe InCopy [Version] /skrifttyper
  • Programmer/Adobe InDesign [Version] /Skrifttyper

Løsning 6: Genopret filerne med Adobe-skrifttypelister.

I Windows:

1. Afslut alle Adobe-programmer.
  2. Vælg Start > Søg > Efter Filer eller mapper.
  3. Søg efter filerne med skrifttypelister:

• I Windows XP og Windows Vista: Skriv "Adobefnt*.lst" (inklusive anførselstegnene) i feltet Hele eller en del af filnavnet, og klik derefter på Søg.
    • I Windows 2000: Skriv "Adobefnt*.lst" (inklusive anførselstegnene) i feltet Med navnet, og klik derefter på Find nu.
  4. Markér alle de anførte filer, og vælg Filer > Slet. (Hvis du sletter en fil med skrifttyper for et andet Adobe-program, genoprettes filen næste gang, Adobe-programmet startes).
  5. Genstart InCopy eller InDesign. Filerne med skrifttypelister bliver genoprettet under programstarten.

I Mac OS X:

1. Afslut alle Adobe-programmer.
  2. Vælg Filer > Find, og benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • I Mac OS X v10.4.x: Klik på knappen Computer, skriv Adobefnt i tekstfeltet ved siden af Filnavnet er og klik derefter på Enter.
    • I Mac OS X v10.2.x-v10.3.x: Vælg Lokale diske i menuen Søg i, skriv Adobefnt i tekstfeltet ved siden af Filnavnet er og klik derefter på Søg.
  3. Markér filen, og vælg Filer > Flyt til papirkurv.
  4. Gentag trin 2-3 med filerne Adobefnt05.lst og Adobefnt06.lst.
  5. Genstart InCopy eller InDesign. Filerne med skrifttypelister bliver genoprettet under programstarten.

Bemærk: I Mac OS 10.5x: Hvis filen adobefnt.lst ikke bliver fundet, skal du sørge for at tilføje systemfiler i søgekriterierne i dialogboksen Arkiv > Find.

1. Vælg Andre i rullemenuen Type, og vent på, at dialogen Vælg en søgeattribut bliver vist
  2. Skriv System.
  3. Vælg Systemfiler på listen, og klik derefter på OK.
  4. Du skal også markere boksen I menu, hvis du ønsker, at systemfilerne skal vises i dine kriterier i fremtiden.

Løsning 7: Reducér antallet af aktive skrifttyper, eller udfør fejlfinding af beskadigede skrifttyper.

InCopy eller InDesign genkender muligvis ikke skrifttyper, hvis der er for mange skrifttyper, eller hvis en eller flere skrifttyper er beskadiget. Du kan finde flere oplysninger om reducering af antallet af skrifttyper eller kontrol for beskadigede skrifttyper i et af de følgende dokumenter:

Yderligere oplysninger

InCopy og InDesign kontrollerer for manglende skrifttyper ved åbning af filer og ved import af tekst eller grafik. Hvis programmet ikke kan finde en skrifttype, vises der en meddelelse og en liste over skrifttyperne i afsnittet Mangler i menuen Skrifttype. I InCopy og InDesign fremhæves al tekst, der bruger en midlertidig erstatning for skrifttypen, med pink. Vælg Filer > Indstillinger > Composition (Windows) eller InDesign > Indstillinger > Composition (Mac OS X), og fjern derefter markeringen ved Erstattede skrifttyper for at deaktivere fremhævningen.

InDesign kan finde Adobe-skrifttyper enten i skrifttypemappen på systemniveau eller i mapperne med Adobe-programspecifikke skrifttyper. InDesign installerer skrifttyper på de nedenfor anførte placeringer.

Skrifttyper, som installeres af InDesign og InCopy CS2

InDesign CS2 og InCopy CS2 installerer følgende OpenType-skrifttyper fra Adobe i [Macintosh-harddisk] /Bibliotek/Programunderstøttelse/Adobe/Skrifttyper/ (Mac OS) eller Programmer/Fælles filer/Adobe/Skrifttyper/ (Windows):

• Adobe Caslon Pro
  • Adobe Garamond Pro
  • Adobe Jenson Pro
  • Adobe Ming Std
  • Adobe Myungjo Std
  • Adobe Song Std
  • Caflisch Script Pro
  • Kozuka Gothic Pro
  • Kozuka Gothic Std
  • Kozuka Mincho Pro
  • Kozuka Mincho Std
  • Letter Gothic Std
  • Lithos Pro
  • Myriad Pro Condensed
  • Poplar Std
  • Ryo Text Std
  • Trajan Pro
  • Ryo Display Std

Skrifttyper, som installeres af InDesign og InCopy CS3

InDesign CS3 og InCopy CS3 installerer følgende OpenType-skrifttyper fra Adobe i [startdrev] /Bibliotek/Skrifttyper/ (Mac OS) eller [startdrev]\Windows\Skrifttyper\ (Windows):

• Adobe Caslon
  • Adobe Garamond
  • Arno
  • Bell Gothic
  • Bickham Script
  • Birch
  • Blackoak
  • BrushScript
  • Chaparral
  • Charlemagne
  • Cooper Black
  • Eccentric
  • Garamond Premier Pro
  • Giddyup
  • Hobo
  • Kozuka Gothic
  • Kozuka Mincho
  • Letter Gothic
  • Lithos
  • Mesquite
  • Minion
  • Myriad
  • Nueva
  • OCR-A
  • Orator
  • Poplar
  • Prestige Elite
  • Rosewood
  • Stencil
  • Tekton
  • Trajan