Bestanden delen met Adobe SendNow

U kunt tal van bestandstypen uploaden naar Acrobat.com en delen, niet alleen PDF-bestanden.

1. Als u het deelvenster Delen wilt openen, voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Kies Bestand > Bestand verzenden.

• Klik op de e-mailknop op de werkbalk.

2. In het dialoogvenster E-mail verzenden klikt u op Adobe SendNow gebruiken. Adobe SendNow wordt geopend in uw standaardbrowser.

Voor meer informatie zie Adobe SendNow gebruiken.

Acrobat uploadt de bestanden naar Adobe online services en stuurt e-mails naar de ontvangers met een koppeling naar het gedeelde bestand. Een vergelijkbare koppeling staat in het e-mailbericht dat u ontvangt.

Bestanden delen per e-mail

U kunt tal van bestandstypen delen, niet alleen PDF-bestanden.

1. Voer een van de volgende handelingen uit om een bestand te e-mailen:
    • Kies Bestand > Bestand verzenden.

• Klik op het e-mailpictogram op de werkbalk.

2. In het dialoogvenster E-mail verzenden kiest u een optie en klikt u op Doorgaan.
    • Selecteer Standaard e-mailtoepassing gebruiken om uw e-mailsoftware te gebruiken

• Selecteer Webmail gebruiken om webmailsystemen zoals Gmail of Yahoo te gebruiken

Klik op Onthoud mijn keuze om dit dialoogvenster in de toekomst te omzeilen.

3. Klik op Doorgaan en volg de aanwijzingen op het scherm.

Als u e-mailaccounts wilt toevoegen of bewerken, raadpleegt u Voorkeuren e-mailaccount.

1. Kies Opmerking > Reviseren > Collaborate Live.
  2. Selecteer desgevraagd de PDF of blader naar de PDF en klik op Volgende.
  3. Voer desgevraagd uw Adobe ID en wachtwoord in of maak een id als u er geen hebt.
  4. Voer de volgende handelingen uit in het e-mailscherm en klik op Verzenden.
    • Voer het e-mailadres in van de uitgenodigden. Voeg na elk adres een puntkomma of Return in. Klik op de knop Aan of CC om e-mailadressen te selecteren in het adresboek van uw e-mailtoepassing.

• Bekijk een voorbeeld van de e-mail en breng zo nodig wijzigingen aan in het onderwerp en de tekst van het bericht. Klik op Standaardbericht opnieuw instellen als u het standaardbericht wilt gebruiken.

• Om de samenwerkingssessie te houden op Acrobat.com, selecteert u Het bestand opslaan op Acrobat.com en een koppeling zenden aan ontvangers. Als u het bestand als bijlage wilt verzenden aan de ontvangers, schakelt u deze optie niet in.

• Als u de samenwerkingssessie houdt op Acrobat.com, kiest u een optie in het menu Toegangsniveau om vast te leggen wie het bestand kan downloaden.

1. Voer in de e-mailuitnodiging voor live samenwerken een van de volgende handelingen uit:
    • Als het e-mailbericht een PDF-bijlage bevat, dubbelklikt u op de bijlage.

• Als de e-mailuitnodiging een URL bevat, klikt u op de URL of typt u de URL in het adresvak van een browser. Als de vraag verschijnt, meldt u zich aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

2. Meld u desgevraagd aan als gast of met uw Adobe ID en wachtwoord.
  3. Tijdens deelname aan een sessie voor Live samenwerken kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren:
    • Chatberichten typen in het vak onder in het venster. Op het kleurvak klikken om een andere kleur te kiezen voor de chattekst.

• Als u uw pagina's wilt delen zodat dezelfde pagina verschijnt voor alle deelnemers, klikt u op de knop Delen van pagina's beginnen. Tijdens het delen van pagina's verandert de tekst van de knop in Delen van pagina's beëindigen. Hiermee kunt u het delen op elk moment beëindigen.

• Als u uw scherm wilt delen in een Adobe ConnectNow-vergadering, kiest u in het optiemenu  de optie Mijn scherm delen.

• Kies Chat opslaan in het optiemenu om de chatgeschiedenis op te slaan.

• Als u live samenwerken in een document wilt uitschakelen, kiest u in het optiemenu de optie Chatten en delen van pagina's uitschakelen in mijn exemplaar of (alleen aanvrager) Chatten en delen van pagina's uitschakelen in alle exemplaren. Als u live samenwerken in alle exemplaren uitschakelt, kunnen gebruikers zich voor geen enkel exemplaar van het document aanmelden voor een live samenwerkingssessie.

Voorkeuren voor Adobe Online-services

Als u de instellingen van uw account bij Acrobat.com wilt wijzigen, opent u het dialoogvenster Voorkeuren en selecteert u Online services onder Categorieën.

E-mailadres (Adobe ID)

Hier wordt het e-mailadres weergegeven dat is gekoppeld aan uw Adobe ID.

Afmelden

Klik hierop om u af te melden bij uw Acrobat.com-account.

Account beheren

Klik hierop om uw accountinstellingen weer te geven en te beheren.

Wachtwoord wijzigen

Klik hierop om uw huidige wachtwoord te wissen en een nieuw wachtwoord op te geven.

Kopieer mij wanneer ik een e-mailuitnodiging verzend met Adobe online services

Als deze optie is geselecteerd, krijgt u een kopie toegestuurd van het e-mailbericht waarin u anderen uitnodigt voor gedeelde revisies en formulierverspreidingen.

Voorkeuren e-mailaccount

Als u e-mailaccounts wilt wijzigen of toevoegen, opent u het dialoogvenster Voorkeuren en selecteert u onder Categorieën de optie E-mailaccounts. Het e-mailaccount wordt gebruikt in verschillende werkstromen zoals bestanden verzenden en revisie. U kunt een account gebruiken dat via uw standaarde-mailclient is geconfigureerd, of webmailaccounts zoals Gmail of Yahoo! Mail.

Accounts

Hier worden alle e-mailaccounts vermeld.

Account toevoegen

Selecteer een e-mailaccount dat u wilt toevoegen. Voor Gmail en Yahoo! voer uw e-mailadres in. Voor andere accounts moet u meer details invoeren zoals uw wachtwoord en serverinstellingen.

Bewerken

Hiermee bepaalt u de instellingen voor andere e-mailaccounts.

Standaard maken

Klik hier om het geselecteerde account te gebruiken als standaard.

Verwijderen

Klik hier om het geselecteerde account te verwijderen.

Buzzword-documenten maken

De functie om direct vanuit Acrobat een Adobe Buzzword-document te maken, is niet beschikbaar in Acrobat X en later. Als u een Acrobat.com-account hebt, kunt u Buzzword-documenten maken en delen. Zie voor meer informatie http://acrobat.com.

Samenwerken in ConnectNow-vergaderingen

De functie om een ConnectNow-vergadering rechtstreeks vanuit Acrobat te starten, is niet beschikbaar in Acrobat X en later. Als u een Acrobat.com-account hebt, kunt u PDF's en uw bureaublad delen en andere samenwerkingsfuncties gebruiken in ConnectNow-vergaderingen. Zie voor meer informatie http://acrobat.com.