Nadat u de update voor Adobe X 10.0.1 op 64-bits Windows 7 hebt geïnstalleerd, wordt het Acrobat-contextmenu niet meer weergegeven in Windows Verkenner.

Oplossing 1: contextmenu-dll registreren

1. Kies Start > Alle programma's.
  2. Klik op Accessoires
  3. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Klik op Ja in het dialoogvenster Accountbeheer.
  5. Typ de volgende regel en druk op Return.

Voor Acrobat 10 en het 64-bits Windows-besturingssysteem:

regsvr32 "C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat Elements\ContextMenu64.dll"

Voor Acrobat 10 en het 32-bits Windows-besturingssysteem:

regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat Elements\ContextMenu32.dll"

Voor Acrobat 9 en het 64-bits Windows-besturingssysteem:

regsvr32 "C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat Elements\ContextMenu64.dll"

Voor Acrobat 9 en het 32-bits Windows-besturingssysteem:

regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat Elements\ContextMenu32.dll"

Oplossing 2: voeg de sleutel voor het Acrobat-contextmenu toe onder de map Goedgekeurd in het Windows-register

Controleer of een tekenreeks met waardegegevens Adobe.Acrobat.ContextMenu wordt geblokkeerd door Windows-computer.

String Path: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell
Extensions\Blocked with a value data: Adobe.Acrobat.ContextMenu

Als de tekenreeks aanwezig is onder de geblokkeerde sleutels van Windows, verwijdert u deze specifieke tekenreeks gewoon van de bovenstaande locatie op de betreffende computer en start u de computer opnieuw op.

De bovenstaande tekenreeks moet alleen in de map Goedgekeurd staan.