Probleem: fout bij opslaan als Adobe PDF

Wanneer u in macOS Mojave (v10.14) probeert een document af te drukken naar PDF via het systeemvenster Druk af > Bewaar als Adobe PDF, verschijnt een foutbericht met de mededeling dat deze workflow de actie Bewaar als Adobe PDF bevat, die door een derde partij wordt aangeboden en dat u acties van derde partijen expliciet moet inschakelen.

Fout bij Bewaar als Adobe PDF

Een voorbeeldscenario

1. Start een applicatie op uw Mac. Open bijvoorbeeld het document dat u als PDF wilt opslaan als u Microsoft Word gebruikt.

2. Selecteer Bestand > Druk af of druk op Cmd + P.

3. Selecteer Bewaar als Adobe PDF in de vervolgkeuzelijst voor PDF's.

Afdrukvenster van systeem
  4. U ziet de fout dat deze workflow de actie Bewaar als Adobe PDF bevat, die door een derde partij wordt aangeboden en dat u acties van derde partijen expliciet moet inschakelen.

Fout bij het afdrukken van een Word-document naar Adobe PDF

Oplossing

Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

1. Start Automator in Mac.

2. Ga naar Automator > Third Party Automator Actions.

Dialoogvenster Third Party Automator Actions
  3. Het dialoogvenster Third Party Automator Actions wordt weergegeven. Selecteer de optie Third Party Automator Actions
    en klik op OK.

Dialoogvenster Third Party Automator Actions

U kunt uw documenten nu naar Adobe PDF afdrukken.