Algemene JavaScript-objecten zijn niet toegankelijk voor PDF's die zijn geopend via de OLE-interface

Met de beveiligingsrelease van Acrobat van mei 2021 is de toegang tot algemene objecten geblokkeerd voor PDF-documenten die worden geopend via de OLE-interface. De reden hiervoor is om de toegang tot algemene objecten te beperken. U kunt geen bestaand kenmerk van een algemeen object toevoegen of openen in het JavaScript-framework dat door Acrobat wordt geboden.

Als u een algemeen object wilt openen of uitbreiden, schakelt u de GOS-beleidsvoorkeur (Global Object Security) in Acrobat als volgt uit:

1. Kies in Acrobat de optie Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat > Voorkeuren (macOS).

2. Kies JavaScript in het linkerdeelvenster en deactiveer de optie Algemeen objectbeveiligingsbeleid inschakelen.

De optie 'Algemeen objectbeveiligingsbeleid inschakelen' deactiveren

3. Klik op OK. Sluit Acrobat af en start het programma opnieuw op.