Nadat u Acrobat 10.1.7 of 11.0.03 op Windows 8 hebt gesloten, blijft de toepassing een deel van de CPU gebruiken.Acrobat.exe blijft op de taakbalk staan zelfs nadat u de Acrobat-toepassing hebt gesloten.

Oplossing

Let op: Bij deze procedure moet u het register van bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Zorg dat u een back-up maakt van het systeemregister voordat u deze bewerkingen uitvoert. (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/back-up-registry#1TC=windows-7). Zie de Windows-Help voor meer informatie over het register.

Volg de onderstaande stappen nadat u de registerback-up hebt gemaakt:

1. Start regedit (druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, typ regedit en druk op OK).
  2. Klik op OK in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wanneer u daarom wordt gevraagd.
  3. Navigeer naar de sleutel: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers]
  4. Onder deze sleutel vindt u een waarde die overeenkomt met de Acrobat.exe-installatielocatie op uw computer. Dit kan bijvoorbeeld C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 11.0\Acrobat\Acrobat.exe zijn.
  5. Verwijder alleen deze waarde (voor Acrobat.exe) door met de rechtermuisknop op de waarde te klikken en Verwijderen te selecteren.
  6. Start het systeem opnieuw op (optioneel) en start en sluit Acrobat.

Aanvullende informatie

Dit probleem wordt veroorzaakt door een incompatibiliteit tussen Acrobat 11.0.03 en Acrobat 10.0.7 met de Assistant voor programmacompatibiliteit voor Windows 8.