Met ingang van de update van maart 2017 voor Office 2016 Click-to-Run-editie (Office 365) heeft Microsoft het standaardgedrag gewijzigd waardoor COM-objecten niet in Office-documenten kunnen worden ingevoegd. Als gevolg van deze wijziging werkt de functionaliteit Media invoegen van het Acrobat PDFMaker-lint in Microsoft Word en PowerPoint niet meer.

Tussenoplossing

U kunt de functionaliteit inschakelen door registervermeldingen voor een Shockwave Flash-object te maken zoals vermeld in dit Microsoft Help-artikel: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4058123/security-settings-for-com-objects-in-office.