Nadat u 10.1.2 hebt geïnstalleerd, wordt een pdf die in Internet Explorer wordt bekeken, als een lege pagina weergegeven. Weergaveproblemen kunnen een aantal oorzaken hebben. In dit artikel wordt alleen een specifiek probleem met 10.1.2 besproken. De gratis update naar 10.1.3 voor Acrobat X en Reader verhelpt dit probleem.

Oplossingen voor eindgebruiker (clientzijde)

Oplossing 1: voer een update uit naar Acrobat of Reader 10.1.3

In de update naar 10.1.3 voor Acrobat X en Reader wordt dit probleem verholpen. U kunt de update automatisch vanuit Acrobat X of Reader installeren.

1. Open Acrobat of Reader.

2. Kies Help > Controleren op updates.

Kies Help > Controleren op updates

Acrobat of Reader installeert de update automatisch.

U kunt de update desgewenst downloaden en zelf installeren. Klik op de toepasselijke koppeling hieronder en zoek de update naar 10.1.3.

Reader-updates (voor Windows)

Reader-updates (voor Macintosh)

Acrobat-updates (voor Windows)

Acrobat-updates (voor Macintosh)

Oplossing 2: (Niet vereist als u een update uitvoert naar Acrobat of Reader 10.1.3)

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Download en open de PDF in een zelfstandig product. Werkt altijd.
  • Vernieuw de PDF (druk op F5). Werkt soms.
  • Installeer 10.1.1 opnieuw. Werkt altijd.
  • Installeer als volgt de patch voor 10.1.2-producten:
  1. Meld u aan als beheerder op uw computer.
  2. Sluit Acrobat en/of Reader.
  3. Pak de download uit naar een willekeurige locatie.
  4. Dubbelklik op het uitgepakte EXE-bestand om het uit te voeren.

5. Start de computer opnieuw op.

Opmerkingen: Voer de patch in stille modus uit door de vlag -silent op de opdrachtregel op te geven. Open de opdrachtregel "Als beheerder" om een dialoogvenster waarin om UAC wordt gevraagd, te vermijden. Bijvoorbeeld: <pad naar patch> -silent. Stille modus onderdrukt alle dialoogvensters, foutberichten en succesberichten. De patch voegt een logbestand toe aan %temp%\AcroPatchApplication1012.log.

Oplossingen voor IT-beheerders (serverzijde)

Deze oplossingen zijn ontworpen om IT te helpen webgebaseerde PDF-weergaveproblemen in geval van B2C op te lossen, waar eindgebruikers (meestal klanten) zich buiten het door IT-beheerde netwerk bevinden (waar de hierboven genoemde oplossingen voor clientzijde niet kunnen worden geïmplementeerd).

Weergaveproblemen kunnen een aantal oorzaken hebben. De volgende tussenoplossing zijn alleen van toepassing op 10.1.2, en wel in gevallen waarin PDF-weergave mislukt omdat het product de lengte van het PDF-bestand niet kan bepalen op basis van de informatie in de HTTP-header.

Mogelijke tussenoplossingen zijn:

• Verwijder voor gezipte bestanden accept-ranges uit de HTTP-header. Deze methode zou geen enkel effect moeten hebben op sites of siteverkeer. Gev.: geen.
  • Pak geen PDF-bestanden in en retourneer content-length in de header van het HTTP-antwoord. Bijvoorbeeld op Apache: \.(?:gif|jpe?g|png|pdf)$ no-gzip. Gev.: Kan webserververkeer verhogen en CGI-code moet mogelijk gewijzigd worden.

Aanvullende informatie