Zoeken naar PDF's met iFilter werkt niet meer op Windows 8 x64

Windows 8 64-bits biedt ingebouwde ondersteuning voor PDF iFilter, waarmee PDF's geïndexeerd kunnen worden zodat u naar specifieke tekst kunt zoeken. De werking van deze functie wordt verstoord door installatie van Acrobat of Reader 11.0. Hiermee wordt de ingebouwde iFilter-registervermelding van Windows 8 overschreven met de registervermelding van het product.

Oplossing

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Udate naar Acrobat/Reader 11.0.4 of hoger. Het probleem wordt opgelost in versie 11.0.4.
  • PDF iFilter 9 wordt niet ondersteund door Windows 8, update naar PDF iFilter 11 vanaf hier.

Dit is een tussenoplossing als u Acrobat/Reader of PDF iFilter niet kunt bijwerken.

Tussenoplossing: herstel de registervermelding als volgt naar de ingebouwde Windows 8-vermelding:

1. Ga naar HKEY_CLASSES_ROOT\.pdf\PersistentHandler. Maak de sleutel als deze niet bestaat.

2. Verifieer dat de waarde 1AA9BF05-9A97-48c1-BA28-D9DCE795E93C is. Als deze vermelding door de installatie van Acrobat of Reader is overschreven met F6594A6D-D57F-4EFD-B2C3-DCD9779E382E, zet u deze op de oorspronkelijke waarde terug.

3. Als u PDF iFilters van derden hebt geïnstalleerd, installeert u deze opnieuw.

4. Start de Windows Zoekservice opnieuw op:

1. Ga naar Taakbeheer > Services.
    2. Selecteer WSearch.
    3. Klik met de rechtermuisknop en kies Opnieuw starten.