Veel voorkomende problemen met dubbelzijdig afdrukken (duplex)

Adobe Reader en Acrobat 10.1.2 worden standaard ingesteld op dubbelzijdig afdrukken (ook wel tweezijdig of duplex afdrukken genoemd). Sommige gebruikers hebben problemen met deze standaardinstelling gerapporteerd. De verwarring wordt vaak veroorzaakt door printers die niet automatisch aan beide zijden kunnen afdrukken. Bij deze printers moet u het papier opnieuw invoeren om op de andere zijde af te drukken. Veel voorkomende symptomen zijn:

• Het printerlampje knippert wanneer de taak wordt ontvangen, maar er wordt niets afgedrukt.
  • De printer vraagt om papier, ook al ligt er meer dan voldoende papier in de lade. (U moet de afgedrukte pagina's opnieuw invoeren.)
  • De printer drukt alleen oneven of even pagina's af. (U moet de afgedrukte pagina's opnieuw invoeren.)

Reader 10.1.2 loopt vast: als Reader vastloopt of blijft hangen tijdens het afdrukken, raadpleeg dan PDF wordt niet afgedrukt | Reader 10.1.2.

Oplossing 1: update naar Acrobat/Reader 10.1.3

Dit probleem wordt opgelost in een gratis update naar 10.1.3 voor Reader of Acrobat. U kunt de update automatisch vanuit Reader of Acrobat installeren.

1. Open Reader of Acrobat.

2. Kies Help > Controleren op updates.

Kies Help > Controleren op updates

Reader of Acrobat installeert de update automatisch.

U kunt de update desgewenst downloaden en zelf installeren. Klik op de toepasselijke koppeling hieronder en zoek de update naar 10.1.3 die u wilt installeren.

Oplossing 2: schakel dubbelzijdig afdrukken uit (niet vereist als u update naar 10.1.3)

U kunt dubbelzijdig afdrukken uitschakelen wanneer u afdrukt.

1. Open de PDF die u wilt afdrukken.
  2. Klik op het pictogram Afdrukken om het dialoogvenster Afdrukken te openen.
  3. Klik op Grootte en hef dan de selectie op van de optie om dubbelzijdig af te drukken.

Oplossing 3: voor beheerders (niet vereist als u een update naar Acrobat/Reader 10.1.3 hebt uitgevoerd voor gebruikers)

De volgende sleutel wordt automatisch gegenereerd wanneer een gebruiker probeert af te drukken op een duplexprinter en dan Reader of Acrobat 10.1.2 sluit.

Instelling van Windows-register

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe[Acrobat Reader OR Adobe Acrobat]\10.0\AVGeneral]

"iDuplexMode"=dword:00000001

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge

Instelling Mac-voorkeurenbestand

Reader: [user]/Library/preferences/com.adobe.Reader.plist
Acrobat: [user]/Library/preferences/com.adobe.Acrobat.Pro.plist

The name of the key is "DuplexMode" under "AVGeneral" and it has the datatype Number.
Set this value to "1", for Simplex.

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge