Bij het starten van Adobe Reader 9, X of XI krijgt u de volgende fout:

Acrobat kan basis-DLL-bestand niet laden.

Oplossingen

Herstel de bestaande Reader-installatie.

Windows 7

1. Klik op Start.
  2. Klik op Configuratiescherm en selecteer Programma's en onderdelen.
  3. Selecteer Adobe Reader en klik op Wijzigen.
  4. Kies de optie om de Adobe Reader-installatie te repareren.

Scan uw systeem op malware of rootkit.

Disclaimer: Bij eerste tests heeft Adobe ontdekt dat TDSSKiller van Kaspersky de rootkit verwijdert die dit probleem veroorzaakt. Adobe raadt aan contact op te nemen met de technische ondersteuning van uw antivirusprogramma als u extra hulp nodig hebt.

Voor installatie- en gebruiksinstructies leest u Een beschadigd systeem opschonen op http://support.kaspersky.com/5350?el=88446.

1. Download op de ondersteuningspagina de TDSSKiller voor uw besturingssysteem.

2. Klik op Uitvoeren om de installatie te starten.

3. Klik in het TDSSKiller-dialoogvenster op Scan starten.

Scan starten
  4. Wacht tot de scan is voltooid en trojaanse software op de computer heeft gedetecteerd.

Scanvoortgang
  5. Selecteer Herstellen in het pop-upmenu en klik op Doorgaan.

Selecteer Herstellen
  6. Klik op Computer opnieuw opstarten.

Klik op Computer opnieuw opstarten

Verwijder Adobe Reader en installeer het opnieuw.

Windows 7

1. Klik op Start.
  2. Klik op Configuratiescherm en selecteer Programma's en onderdelen.
  3. Selecteer Adobe Reader en klik op Verwijderen.
  4. Kies de optie om de Adobe Reader-installatie te verwijderen.

Installeer Adobe Reader opnieuw nadat u het hebt gedownload via Adobe.com.

Opmerking: als u problemen ondervindt bij het verwijderen van Adobe Reader versie 9.x of 10.x, gebruikt u de Adobe Reader Cleaner Tool van Adobe Labs.