Adobe Acrobat 8.1 ondersteunt Microsoft Windows Vista, Office 2007 en Windows x64-platforms. Lees TechNote kb401730 voor meer informatie over de Acrobat 8.1-update. Acrobat 7 en eerdere versies bieden geen ondersteuning voor Windows Vista.

Ondersteuning voor Acrobat 8 op Windows Vista

U verkrijgt de update als volgt:

1. Open Acrobat 8.
  2. Selecteer Help > Controleren op updates. De 8.1-update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Opmerking: Er is een bekend probleem met 64-bits versies van Windows waardoor de Adobe PDF Printer niet goed werkt. Microsoft heeft een hotfix voor dit probleem uitgegeven die wordt besproken in Microsoft KB-artikel 930627 op de Microsoft-site voor hulp en ondersteuning: http://support.microsoft.com. Deze hotfix is ook inbegrepen in het Windows Vista Service Pack 1 (SP1)-update. Adobe heeft de Adobe PDF Printer getest met deze hotfix geïnstalleerd en biedt ondersteuning. Deze hotfix is ook inbegrepen in de Vista SP1-update.

Bekende beperkingen en problemen met Acrobat 7 op Windows Vista

Probleem: tijdens verwijdering meldt het Acrobat 7-installatieprogramma dat de bestanden Acrotray.exe en Explorer.exe worden gebruikt en moeten worden gesloten voordat u de installatie voortzet.

Oplossing: Klik op Negeren tijdens de verwijdering om het verwijderen van Acrobat 7 voort te zetten. U moet uw systeem mogelijk opnieuw opstarten nadat u Acrobat 7 hebt verwijderd.

Probleem: opdracht onder Help > Detecteren en repareren is niet beschikbaar als beschermde Administrator of Gebruiker.

Oplossing: gebruik de functie Analyse en herstel in Configuratiescherm > Programma's en onderdelen.

Probleem: het snelmenu (rechtsklikmenu) is niet beschikbaar voor PDF-conversie.

Oplossing: converteer het bestand in Acrobat 7 of oorspronkelijke toepassing.

Probleem: knop Webregistratie in Internet Explorer 7 is niet beschikbaar in weergave van nieuw tabblad.

Oplossing: leg de site vast vanaf het eerste tabblad of gebruik Acrobat 7 om site vast te leggen.